Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hanymany Nic si z toho nedělej…já taky počítám kolik by už těm mým 3 andílkům bylo…myslím si, že to je asi normální. Nejhorší je, že o to druhé mimčo, kdy jsem byla v 5. měsíci, jsem přišla přesně v den mých narozenin, takže se mi to bude každý rok připomínat… ![]()
@unhappy skvělý
já jdu na hematologii taky 8.10., ale výsledky za 3 měsíce ![]()
@Hanymany zjistila jsem na emiminu, že 12.tt rozhodně neznamená jistotu
Já bych v 1.případě už měla 3 týdny mimino doma…
@unhappy myslim, že na imuno už by tě poslat měl tak jako tak…u někoho přijdou na malej problém v genetice, ale ten zásadní je třeba v imunitě…zkus si jí vydupat
Jistotu nemáš do té doby, dokud toho prcka nedržíš v náručí…je to nespravedlnost, ale je to tak bohužel… ![]()
@Izzz Jj, uvažovala jsem nad tím. Ještě tu imunitu zkusím probrat s tím svým genetikem toho 8.10. Na nějaké diskuzi jsem četla, že to je standardní postup…že nejprve se dělá kompletní genetika a až na základě těchto výsledků se rozhoduje co dál, jestli je nutné imuno atd. No uvidím. Každopádně jsem ráda, že už se to dalo do pohybu a něco se děje.
@unhappy: mně se to furt tak motá, ty máš problém s těma trombofilníma mutacema, že tě posílaj přímo na hematologii? Nějaký ty mutace vyšetřujou při genetice, ne? Tam ti na to přišli?
Mě taky poslali z genetiky na hematologii…i když nemáme žádný vážný mutace
@Izzz: jasný, rozumím
@unhappy: guláš, 8.10.hematologie, genetika nebo obojí? To máš hned tý Jo, to uteče jak voda
Ty jo taky si kolikrát vzpomenu kolik už by bylo mým broučkům. manžel vyhodil fotky z utz ale já mám pořád v hlavě moje dvojčata na utz ve dvanáctým týdnu. manžel tam byl se mnou a byl to nádhernej zážitek. už by jim byl rok a půl… starší dcera by si s nima vyhrála. zas bych měla míň času se s ní učit, cvičit na klavír, a vození do kroužků by byla asi noční můra, ale co bych za to dala aby tady byli…taky děsně trpim tím že nevím jestli to byli chlapečci nebo holčičky. ptala jsem se v nemocnici před revizí jestli mi to můžou říct a prý nemůžou. tvářili se že jsem divná že to chci vědět-mám přece zapomenout. vůbec to byl děs ten první potrat, žádné pochopení, žádná empatie od personálu nemocnice. sestry vypadaly že je obtěžuju tím že tam berčim. víckrát do té malé místní nejdu.
@Hanymany No mě a příteli dělali jen genetiku na nějaké základní mutace,
tam zjistili cystickou fibrózu. Pak taky genetiku z plodové vody. Ale jinak hematologii ani kompletní genetiku jsem ještě nepodstoupila. Zatím teda nevím jestli mám problém s trombfilníma mutacema…to snad teď všechno zjistí.
@unhappy: no ale výsledky za 3 měsíce jsou masakr, vždyť se jim ta krev za tu dobu „zkazi“ nebo „vypaří“ co tam a tím chtěj dělat tak dlouho? To bych se skoro objednala teď někam na imuno, datum po výsledcích hemošky, abych pak nemusela tolik čekat. Nebo co to Brno? Tam je to v rámci pojišťovny a bez doporučení!?!
@Hanymany 8.10. mám obojí…genetiku i hematologii…
A normálně se modlím, aby něco našli a příště už bysme věděli, jak předejít potratu..
@Hanymany já budu mít výsledky do měsíce..to říkal doktor. I u předchozích testů jsem je měla do měsíce…asi jsi to mířila na Izzz… ![]()
@lenk Tak já fotečku chlapečka pořád mám…asi ji ani nikdy nevyhodím..
Já mám naštěstí zkušenosti hodně dobré ohledně personálu. Na ty malé nemocnice nadává více lidí…nechápu čím to je. Fakt se o mě skvěle starali a byli moc hodní a stáli při mě..od doktora až po sestřičky. Ale taky jsem byla ve fakultce…takže žádná nemocnice na kraji města…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.