Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hanymany mě teda psali z Brna, že to dělaj bez doporučení ale jen pacientkám, který u nich podstupujou IVF. Pacienty mimo neberou. Já dostala tip ještě na dr Malíčkovou - ta nedělá jen reproimuno, ale komplet…že prej ani Madar to nedělá komplet…ale prd tomu rozumim. Doufám, že nebudu vzácnej případ a nebude třeba už nic takovýho řešit.
Duphaston je totéž co Utrogestan - tedy progesteron, který vylučuje žluté tělísko po ovulaci. U některých žen to tělísko nefunguje úplně správně a hormony kolísají, což může způsobit krvácení a potrat. Užívají ho pacientky po IVF a pak ty, které v těhotenství špiní nebo krvácejí a hrozí spontánní potrat. Ovšem mně nepomohl ani jednou… Takže u nás jednoznačně jiný problém.
K té imunologii - je to hodně finančně náročné vyšetření a doktorovi, který na to pošle pacientku, to bere body u pojišťovny. Takže když už mají málo bodů (zvlášť na konci roku), tak se takovým vyšetřením brání (mluvím o obyč gyndr, ne o CAR). Totéž jsem řešila úplně v jiné situaci - s pediatričkou, že nám nechtěla psát recept na drahé speciální umělé mléko pro syna a musela jsem si ho platit sama. S receptem by bylo o 100,– levnější (pro představu: bez receptu 350,–/balení/4 dny).
@JaLa imuno stojí 9tisíc. mě to nepřipadá hodně náročný, i když se to všude píše. byli jsme připravený na to, že bysme si to zaplatili sami.
@Hanymany Ty jo, a myslíš, že by vzala i mě? Mám to sice trochu z ruky (Ostrava), ale cestu bych samozřejmě podstoupila…pro mimčo cokoliv. A jak psala Izzz, tak Brno asi padá…:-( Ale mohla bych tam zkusit napsat…za to nic nedám, že.
@Izzz Můžu požádat o nějaký kontakt do toho Brna, když už jsi tam psala?? ![]()
@unhappy myslim, že to byl Helios Brno…ale napsali mi, že NIC, páč nejsem jejich pacoš
Případně doporučuju dr Malíčkovou, hodně jí tu chválej a bere (někoho, akutní případy) okamžitě. Je v Praze.
@Hanymany Super, gratuluji!!
Jen tak dále s dobrými zprávami…
To je skvělé, gratuluji!
No tak to nevim, proč doktorka tak zdůrazňovala, jak je to drahé vyšetření a že mě tam teda jako pošle, když už jsem 3× potratila… Divný, to jsem čekala, že to stojí aspoň 30tis. Je ale pravda, že v nemocnici s tou injekcí taky hrozně fňukali, že je to drahý a jak to mají vykázat a kdesi cosi (stojí 2tis.).
Nemáte tucha co je genotyp homozygot 5T/7T a heterozygot 7T/7T? To je nějaká varianta genů, ne mutace co jsem tak pochopila, ale co zo ovlivňuje nemám tušení. Jsou varianty 5T 7T 9T, ale k čemu?
Tak jsem našla, že je to nějakej tymidin…a 9T je nejefektivnější…nojo, ale to je už těžká genetika, hematologie a tak…něco mění na něco a tak ![]()
No právě, ale k čemu je to dobrý vzhledem k dělání potomstva jsem se nedočetla, takže to považuju za nepodstatné, oni to tam psali, že je to …ve výsledku vyhovující, ale chtěla jsem vědet víc. No nemusím vědět všechno. Smůla se mě drží celý týden, včera jsme měli tichou domácnost a dnes se mi vylomila vložka že zubu, v pátek ideální.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.