Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
A to tě trápí? Já jsem modrooká blondýna s porcelánovou pletí a jsem spokojená. Tmaví a opálení lidi se mně nelíbí, navíc solárko a samoopalováky už jsou dávno z módy. Buď přirozená a měj se ráda taková, jaká jsi
Beta karoten možná trochu pomůže, ale do hněda opálená stejně nebudeš nikdy…
V 15 letech bych upsala dusi dablu, abych byla opalena jako moje kamaradky
O 15 let pozdeji je mi to srdecne jedno a to mam kuzi tak svetlou, ze jsem vlastne svetle zelena a obcas nejaky naznak toho, ze jsem byla na slunicku - kuze je spis lehce zluta, pihata a podobne, ale pozor - neni to nijak rovnomerne, protoze zalezi na tom, pri jakem sportu jsem zrovna byla na slunicku, takze napriklad na lytkach mam aktualne asi pet pruhu v ruznych odstinech zvlastni zlute az tmavsi telove barvy
Mazu se Daylongem, protoze jinak bych se na slunicku do pulhodiny spalila. No a vesele si chodim v kratasech i kratkych suknich a mam se dobre a tomu vtipnemu opaleni se uz akorat smeju ![]()
Mám kamarádku, stejný problém, úplně bílá a jakmile vylezla na sluníčko, kolikrát i namazaná, šup - rudá jak rak. A co jí trochu pomohlo - odšťavňovač. Pořídila si ho z jiných důvodů (celkově podpořit zdraví) a začínala šťávou každý den. Nejčastěji mrkev a jabko. Pořídila si ho tuším někdy na podzim a pak si právě v létě všimla, že to opalování je lepší. Rozhodně nejde do nějaké tmavé hnědé, ale třeba si s hrůzou uvědomila, že byla někde na slunci bez krému, ale zrudnutí se nedostavilo
dokonce trochu ztmavla. Takže jak bylo výše, betakaroten super, ale místo tablet klidně takhle přírodní formou, s předstihem, kombinovala bych s opatrným postupným opalováním, začít fakt 10-15 minutami a pomaličku přidávat, naopak pomalu snižovat ochranný faktor, ale s tímto typem pokožky bych pod 20 stejně nešla ani v Česku. A hlavně se srovnat s tím, že takovou tu úplně letní barvu, co někteří chytnou první den u moře, asi nikdy mít nebudeš
já nejsem úplný extrém, ale spíš jsem bledule než hnědule, když se mi podaří si opálit nohy, tak si tleskám ![]()
Beta karoten a SPF 50.
Světlá kůže není nic špatného a rozhodně bych se nesnažila opálit za každou cenu ![]()
@Barca.sir píše:
Ahoj,
Obracím se na Vás se svým problémem opalování bílé, ale opravdu hodně bílé kůže. Patřím mezi ty méně šťastné co se nedokážou opálit. Moje kůže je opravdu bílá, v létě se maximálně spálím. To jsem několik dnů rudá jak rak a bolí to jako čert, po pár dnech se začnu olupovat no a jsem zase bílá??? takhle se to táhne už roky, nikdy jsem vlastně nebyla opalená a to se můžu slunit treba celý den. Moje mamka mi vždy říkala: počkej až ti bude 20, to se ti to srovná, je mi 23 a pořád čekám. Vyzkoušela jsem už různé opalovací krémy, pěny, spreje, ale není to úplně to pravézkoušela jsem i nástriky či solárko, ale po tom se vždy osypu-ano vím, mám divnou kůži??? už si ale nevím rady. Ráda bych se tímto zeptala zda mi můžete dát nějaké doporučení třeba na nějaké vitamíny, nebo třeba i na ty samoopalovaky, které máte vyzkoušené a nezanechávají skrvny, ono mi už snad nic jiného nez krémy nezbývá???. Moc děkuji.
A víš, že to, že jsi několik dnů rudá je už zánět kůže způsobený Sluncem?
A když to bude opakované, kůže si to pamatuje, budeš mít vyšší riziko rakoviny kůže, melanomů atd.?
Já se mažu padesátkou, u vody jsem ve stínu, opalování způsobuje i stárnutí kůže a vrásky a to přece nechceš… ![]()
Já když vidím někoho ogrilovaného do červena až červenohněda, tak ho v duchu lituju, proč si ubližovat…
@free333 jj to vím. Mažu se vysokým faktorem a přesto se treba i jen pri procházce s pritelem, nebo nějaké činnosti venku, ve městě spalím a to se mazu několikrát denně. Krém je v létě součástí na každém mém kroku
rozhodně to není tak že bych na slunci lezela do spálení, to ne.
@Barca.sir píše:
@free333 jj to vím. Mažu se vysokým faktorem a přesto se treba i jen pri procházce s pritelem, nebo nějaké činnosti venku, ve městě spalím a to se mazu několikrát denně. Krém je v létě součástí na každém mém krokurozhodně to není tak že bych na slunci lezela do spálení, to ne.
Máš krém s faktorem alespoň 50, lépe 50+? 50+ je blokátor, přes ten se nedostane nic, pokud namažeš poctivě.
@Barca.sir Pokud jsi jeste nezkousela, doporucuju Daylong. Ten vydrzi dlouho, i kdyz se clovek poti.
Já se mažu v létě rakytníkovým olejem. Nepomůže ti to s opálením, ale udrží ti to opálení déle. ![]()