Opařený čajem...!!!!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
551
6.11.07 08:31

Hele, to se stane. Každé dítě se musí někde trošku připálit, aby pochopilo, že to opravdu „au pálí“. A u nás doma se říká, že „nešikovné maso se musí otlouct“.

Pády jsou vůbec kapitola sama pro sebe: roční neteř zvládla přelízt 80 cm vysoké základové pasy (byly skoro větší než ona sama) a překulit se dolů do 3 m hlubokého výkopu podsklepení garáže. Z postýlek se vrchem dostávaly všechny děti v celé naší rodině, co jen pamatuju - jo, poprvé je to rána + řev, pak už jen děsná rána a ticho - což je pro nervy horší, člověk má dojem, že TEĎ se dítě zabilo - ale ty potvůrky mrňavé vědí, že to dělat nemají tak na podruhé (a dále) nebrečí ani když si nabijou.

Jo a s každým děckem trénujem „au pálí“ na chatě u kamen v nichž se topí - cca ročnímu dítěti to vysvětlíme, že na ně nesmí sahat ani kolem nich běhat - vezmeš pak jeho ruku a s výrazným „au pálí“ mu ji přiblížíš ke kamnům (popřípadě i lehce se jeho rukou kamen rychle dotkneš). Garantuju, že tohle si dítě pamatuje hodně dlouho - je to asi drsné, ale funguje to. Vyzkoušeno generacemi. S naším nejmladším nás to teprve čeká.

Opaření čajem je „pohoda“, ta teplota není tak vysoká - a i kdyby mu malá jizva zůstala (což nezůstane), tak z ní vyroste - je ještě maličký. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
6.11.07 12:29

Elindo, souhlasím. Taky jsem syna nechala trošku sáhnout na žehličku, troubu, horký hrnek, apod. A myslím, že je to lepší, že si dává bacha :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
6.11.07 13:17

Já naší Vali ve dvou letech zlomila nohu a taky si to do dneška vyčítám byla to moje blbost.Do tý doby jsem vždycky měla radost jak je odvážná a obratná.Nechala jsem jí v tělocvičně skočit z kozy přitom jsem jí držela za ruce a ona blbě šlápla.Ted jí okřikuju i když chce skočit z deseti cm.Jsem ted uplnej hysterik ale nikdy nezapomenu jak mi jí bylo líto když tak hrozně brečela. Ještě když to píšu tak mám husinu a už je to rok.Myslim že některý věci si člověk bude vzčítat do smrti i když ví že se o dítě dobře stará a a dělá vše proto aby se nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
7.11.07 00:04

zuzan tak to se Ti nedivím, ale zase si myslím, že bys neměla být pro změnu přehnaně uzkostlivá i když mě se to kecá, já jsem teď v té fázi před vážným zraněním obdivuju svýho statečnýho a obratnýho kluka :oops: , no snad se mu nic hroznýho nestane :! jo a s tím pálí máme koukám, všechny stejný zkušenosti, lepší než nějaký vysvětlování je nechat prcka ať si to vyzkouší, Vítek mi teď sám hlásí co pálí a jednou chudák dokonce plakal, když jsem vytahovala kuře z trouby, že to moc pálí a že se mi určitě něco stane tedy v jeho podání to znělo „mami néé moc pálí auau“ (je mu 20 měsíců) takže zatím ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
22.5.08 20:28

Je pravda, ze nemá cenu byt neustále ustrašená představami,co se muže všechno stát. Ale nesouhlasím s názorem, že kafe přeci není tak horké…
Dovolím si citovat něco z nástěnky na popáleninách v nemocnici Na Vinohradech, kde jsme bohužel nějaký čas strávili. Takže 2/3 všech opařenin u malých dětí jsou způsobeny právě horkou tekutinou. A stačí 68 stupňů, aby mělo malé dítě za jednu sekundu opařeniny 3.stupně. ( To už je postižená i tkáň a napravit to může většinou jen plastika, v lepším případě.) Takže podceňovat nebezpečí horkých/teplých nápojů se opravdu nevyplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák