Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tiger-lily asi takhle - každý má možnost volby - když ví, jak se tam chovají, tak proč tam s tim dítkem jsou?
chladnou mi to nechává, bo neznám přesné pozadí příběhu..
@blobfish Tak Michalakovi jsem vzala jako příklad. Taky se mi tam leccos nezdá, ale nemám informace. Můžu jen spekulovat. I u té holčičky teď prakticky nic nevím. Důležité je, co je ve spise. Ale to upravování styku na několikrát ročně pár hodin bude zřejmě pravda, protože Michalakovi to tak měli a prý je to standart.
Na úřadě jsem dělala a vím, co lidi dokážou napovídat a jak lžou, aby očernili úřad, takže nevěřím tomu, co píší média, ale tady už to začíná být podezřelé.
@martina.se píše:
@Tiger-lily asi takhle - každý má možnost volby - když ví, jak se tam chovají, tak proč tam s tim dítkem jsou?chladnou mi to nechává, bo neznám přesné pozadí příběhu..
No, na druhou stranu, Norsko je taky vázáno nějakým mezinárodním právem v rámci úmluv, které podepsalo, takže jestli se tam fakt něco špatného děje, asi bych to neodmávla s tím, že „věděli, do čeho jdou“. Tady tě taky může neprávem oškubat exekutor (i když, asi podobně jako v Norsku, těch skutečně poškozených bude daleko míň něž těch, kteří se jako poškození cítí) a taky bys cizinci neřekla, že sem neměl lézt s majetkem, když si mohl zjistit, jak to tu chodí ![]()
@blobfish píše:
No, na druhou stranu, Norsko je taky vázáno nějakým mezinárodním právem v rámci úmluv, které podepsalo, takže jestli se tam fakt něco špatného děje, asi bych to neodmávla s tím, že „věděli, do čeho jdou“. Tady tě taky může neprávem oškubat exekutor (i když, asi podobně jako v Norsku, těch skutečně poškozených bude daleko míň něž těch, kteří se jako poškození cítí) a taky bys cizinci neřekla, že sem neměl lézt s majetkem, když si mohl zjistit, jak to tu chodí
jasný, ale prostě neznáme pozadí případu.. Čert ví, co v tom skutečně vězí
přijde mi hodně podivné, že by úřady jen tak sebraly dítě
![]()
@martina.se píše:
jasný, ale prostě neznáme pozadí případu.. Čert ví, co v tom skutečně vězípřijde mi hodně podivné, že by úřady jen tak sebraly dítě
![]()
kdyby to byl ojedinělý případ, komentovala bych to taky tak. Ale tolik a tolik případů, které už ohledně norské sociálky vylezly na povrch, ty napovídají tomu, že asi bude chyba v systému. přijde mi hodně krátkozraké tvrdit, že vlastně nevíme, jak bylo, že to asi bylo správně…
@Tiger-lily píše:
kdyby to byl ojedinělý případ, komentovala bych to taky tak. Ale tolik a tolik případů, které už ohledně norské sociálky vylezly na povrch, ty napovídají tomu, že asi bude chyba v systému. přijde mi hodně krátkozraké tvrdit, že vlastně nevíme, jak bylo, že to asi bylo správně…
Ty do toho vidíš? Znáš mediální 2 případy, ani u těch není jasné, jak se ve skutečnosti staly, natož Ty, které se nedostaly do médií. to samé se dělo v Británii atd.. akorát bublina, nic víc.. nevidíš pozadí celých věcí - nebo snad ano?
@martina.se píše:
Ty do toho vidíš? Znáš mediální 2 případy, ani u těch není jasné, jak se ve skutečnosti staly, natož Ty, které se nedostaly do médií. to samé se dělo v Británii atd.. akorát bublina, nic víc.. nevidíš pozadí celých věcí - nebo snad ano?
Právě, že to nejsou jen tyto medializované 2 případy. jak uvádí wikipedie - třeba zrovna tam je popsáno cca 10 případů, to už mi nepřijde jen jako bublina. Hrozné je to, že se k tomu nikdo nevyjadřuje, že se nic neděje.
Vůbec celkově fakta - na základě udání seberou děti, rodič, aniž by byl skutečně obviněn, je smí vídat 2 x ročně - to jsou děsivá fakta. Dál skutečné info od norských socpracek, že udání může být skrz to, že dítě dostalo sladkosti v jiný den než v sobotu, že v rodině se před dítětem řešily finance, úmrtí v rodině
![]()
@Tiger-lily jako jo, ale tohle je vypsaný na wiki, prostě se to neřeší atd.. proto není znát celé to pozadí. A proto taky říkám, že bych tam s dítětem nebydlela ani za zlaté prase ![]()
@martina.se že je na tom něco alarmujícího, to je docela zřejmé. (nebo ne? mohla bych třeba říct, že ti židi vlastně možná neskončili v plynu… anebo asi něco provedli, že.)
@Tiger-lily píše:
@martina.se že je na tom něco alarmujícího, to je docela zřejmé. (nebo ne? mohla bych třeba říct, že ti židi vlastně možná neskončili v plynu… anebo asi něco provedli, že.)
pleteš hrušky a jablka - to nemá smysl
v čr je ročně taky případ, kdy se to podělá a nikdo tu nevyšiluje atd.. tohle je jen mediálně známější..
@martina.se píše:
pleteš hrušky a jablka - to nemá smyslv čr je ročně taky případ, kdy se to podělá a nikdo tu nevyšiluje atd.. tohle je jen mediálně známější..
mně to právě přijde podobné. zavírání očí a zlehčování situace. nemyslím, že tohle je jeden ojedinělý případ, ano ty se stávají, občas jsou nějaká falešná udání atd. tohle vidím jinak
@Tiger-lily píše:
mně to právě přijde podobné. zavírání očí a zlehčování situace. nemyslím, že tohle je jeden ojedinělý případ, ano ty se stávají, občas jsou nějaká falešná udání atd. tohle vidím jinak
pokud chceš srovnávat 10 milionů lidí s 10 případama za pár let, tak je to celkem úlet
U nás se stává podobný tetor, když se magor rozhodne, že třeba exmanžel rozhodne manželce to osolit.. a nemluví se o tom… ![]()
@martina.se píše:
pokud chceš srovnávat 10 milionů lidí s 10 případama za pár let, tak je to celkem úlet![]()
U nás se stává podobný tetor, když se magor rozhodne, že třeba exmanžel rozhodne manželce to osolit.. a nemluví se o tom…
Za každé dítě, které se dostane do péče Barnevernetu, jenž navíc ani není státním úřadem, ale soukromou institucí, obdrží Barnevernet od státu neuvěřitelných 2,5 milionu norských korun, tedy zhruba 7 milionů českých korun.
http://www.expres.cz/…/zpravy.aspx?…
Peníze za děti, které byly odebrány ze svých rodin, se vyplácí i pěstounům. Na jedno dítě dostanou ročně pěstounští rodiče vyplaceno v přepočtu zhruba 840 tisíc českých korun.
Pro některé Nory se pěstounství stalo výhradním zdrojem příjmů. Při čtyřech Barnevernetem přidělených dětech si rodina ročně přijde na zhruba 3,3 miliony korun.