Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jennymouse píše:
@inkakřivák To že toužím po dítěti, neznamená, že ho chci udělat okamžitě za každou cenu. Prášky neberu, protože jsem byla dlouho sama a i z jiných důvodů. Kondom by byl určitě na první styk dobrý, když se dva poznávají. Byla jsem jen bezradná. Já bych to už smazala, ale nevím jak.
@admin Takhle se to dělá…
@Jirka607 píše:
Když jsem chodil na ZŠ, psalo se ještě " Gabun" ( do r. 1960 francouzská kolonie). Název „Gabon“ jsem zaznamenal až mnohem později. Tehdy to byla země s 97 procent pokrytá tropickým deštným pralesem ( dnes je to méně) což mne zaujalo, neb miluju les a zvěř ( proto jsem lesním inženýrem). Mým dětským snem bylo se tam jednou odstěhovat. Měl jsem o. Gabunu romantické představy vycházející z četby knihy lékaře a filantropa Alberta Schweitzera, který tam v roce 1913 vybudoval nemocnici. Dnes vím, že to co jsem si představoval jako ráj na zemi, je vlastně peklo. Tak jsem z toho vystřízlivěl…
O Lambarene jsme se učili taky a nepamatuju se, jestli to byl Gabon nebo Gabun. Ale mělo by se vycházet z oficiálního názvu země. Což bylo asi Gabon.
@Russet píše:
O Lambarene jsme se učili taky a nepamatuju se, jestli to byl Gabon nebo Gabun. Ale mělo by se vycházet z oficiálního názvu země. Což bylo asi Gabon.
Ano. Teď je to Gabon. Do r. 1960 součást Francouzské rovníkové Afriky.