Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Můžete mi, prosím, doporučit zlatnictví v Brně, kde mi opraví prstýnek?
Je zásnubní, spadl mi na zem a briliant vypadl.
Už jsem byla ve dvou zlatnictvích, v prvním mě pán odmítl, že by při opravě mohl kamínek prasknout, ve druhém by ho do opravy vzali, ale nebyli mi schopni dát od zakázky adekvátní doklad o tom, že jim tam nechávám briliant ![]()
Máte někdo zkušenost?
Díky.
No prý jo, i když je tvrdej, při té opravě prý jo ![]()
@Anonymní píše:
Briliant může prasknout?
@pikola Mám ho 4 roky.
Nevím, kde ho manžel koupil.
Zatím jsem se mu s touto nehodou nesvěřila
![]()
@pikola Hm ![]()
Myslím, že jsem ho dostala v krabičce ALO.. ![]()
No vím, kde je certifikát a u něho je i účet, ale na ten jsem se neměla v úmyslu nikdy podívat ![]()
No a poradíte mi, co za doklad v té prodejně chtít???
Nenechám jim tam přece prstýnek s briliantem jen tak.
V tom zlatnictví, kam jsem to chtěla dát a vzali by to, mi vyjeli zakázkový list z počítače a na to rukou dopsali, že je to briliant ![]()
Když jsem se ohradila, tak mi řekli, že tam na to mají v počítači malou kolonku
a že teda pokud mám něco proti, tak mám přinést certifikát. A prstýnek schovávala, že certifikát dodám! ![]()
No nejsem padlá na hlavu, prstýnek jsem chtěla zpátky.
A nevím, když dodám certifikát, kolonka na zápis se zvětší? ![]()
Máte někdo zkušenost?
Není to ještě větší blbost, nechat jim tam prstýnek i s certifikátem?
Jak postupovat?
Bylo by lepší vědét odkud je a nechat ho opravit u nich. Některá zlatnictví dávají i delší záruku. Třeba Alo diamonds dává dokonce doživotní záruku na vsazení kamenů.
Zrovna před 14 dny byl manžel velkorysý a koupil mi v Alo prstýnek a rovnou jsem si ho nechávala zvětšovat, do zakázky vypsali přesně kód výrobku, váhu a váhu briliantů podle certifikátu. A na opravu nepotřebuješ účet, stačí ten certifikát a mělo by to být zadarmo.
@ivašot. No na účtu bude asi razítko prodejny ![]()
Tím Alo si nejsem jistá.
No a když z certifikátu údaje opsali, tak jsi ho tam nemusela nechávat, ne?
Moc díky za příspěvek.
Já ho tam nechala, ale asi by mi ho i dali. My jsme si odnesli jenom účet a tu sepsanou zakázku, včera jsem si ho komplet vyzvedla, včetně certifikátu. Pokud by to bylo Alo tak bych se fakt nebála.