Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vcera na Silvestra, presne hodinu pred pulnoci me po temer jedenacti letech spolecneho souziti z niceho nic opustil pritel. Cely den i vecer probihal v pohode, nic nenasvedcovalo tomu, ze k necemu takovemu dojde. Podotykam, ze zadny alkohol se vubec nekonal, jsme abstinenti. Ja si v te dobe cetla a on se se svou dvanactiletou dcerou (kterou u me na svatky mel) divali na TV. Rekl mi, at se jdu s nimi divat na TV a ja v klidu odpovedela, ze ne, ze si ctu a ze stejne me kreslo je obsazene (tim mysleno jeho dcerou) a pokracovala jsem si ve cteni. Ma odpoved (ze mam stejne obsazene kreslo) ho behem nekolika malo nasledujicich vterin rozzurila do bela, holce zavelel sbalit se, sam si nahazel do kufru par veci a muj byt opustil s tim, ze pro zbytek si prijede do nedele. Nechapu situaci, jeho neadekvatni postoj, jsem zmatena, tak se tu vypovidavam, je mi tezko, smutno.
Jenom jeste jedna vec - na svou dceru (jim neskutecne rozmazlenou) je nezdrave a nesoudne fixovan a ma veta, dle me zcela neskodna, se ho tak dotkla, ze timto zrusil vztah.
@layxa opravdu si myslíš, že váš vztah zrušil jen kvůli té jedné větě?
… jenom se domnivam, ze musel v sobe neco resit (nevim, co) a tato veta proste byla jako jiskra k zapalne snure. Jinak ja jsem cely den byla spise uzavrena, styskalo se mi po me dceri, ktera zije v zahranici, ale nic jsem nedavala na jevo, normalne jsme komunikovala.
… a co muze obratit vuci me. Pravda je takova, ze jeho dceru si k „nam“ bral ne moc casto, ale kdyz u „nas“ byla, mohla cokoliv, i kdyz vedel, ze me se to nelibi, ze mam zcela jiny nazor na vychovu. Takze ja jeho postoje vuci ni nijak nekomentovala, to nemelo cenu a chovala jsem se vuci ni neutralne. Absolutne ji do niceho nezasahovala, nic ji nerikala, nic ji neradila, na nic neupozornovala. A holka toho dle me vzdy zneuzivala, protoze vedela, ze tatinek ji vzdy vse dovoli, protoze dle nej je pouze vikendovy otec a vikendovy otec nema nic resit, ma jenom diteti delat radost. Takze toto byl jediny problem v nasem nazoru vztah dite - rodic. Cilene me ona okradala o cas, ktery patril me a jejimu otci. Nepustila me k nemu. Takze jsem to vzdy mlcky presla. No a vcera doslo k tomu, co jsme napsala vyse. Ach, jo.
@layxa tak spíš to byla ta poslední kapka, ten „dostatečný“ důvod…
Podle toho co píšeš, jsi asi i nesouhlasila s jeho výchovou apod. takže by se tam možná nějaké ty mouchy na vašem vztahu našly.
Je smutné, že ti nový rok začal tak nevesele, ale vše zlé je k něčemu dobré.
Třeba to vůbec nebyla definitivní tečka, jen prostě přeháňka ve vašem vztahu.
Problem ve vztahu byl jediny, jeho neadekvatni postoj k „vychove“ - nevychove.
Ja nevim, jestli nekdo mate zkusenosti bud ze sveho vztahu nebo z okoli, ze dite partnera muze vse, i kdyz s tim druhy partner nesouhlasi. My jsme si tuto zalezitost nekolikrat vyrikavali a jeho postoj je takovy, ze vikendovy otec s vychovou nic nezmuze.
Problem je, ze mu muzes rict svuj nazor na vychovu jeho dcery, ale to je tak vse. Souhlasit nemusis.
@layxa, tak pořád je ještě možnost, že vychladne a rozmyslí si to, nevím, neznáme vás tak dobře. Zvláště pokud jste spolu jedenáct let
. Pokud jste se neshodli na tom, jak děti vychovávat, ano, možná se to v něm už vařilo a teď vybuchnul.
Myslím, že má pravdu v tom, že víkendový rodič nic nezmůže, asi proto se tak chová. Ale dítěti nikdy neuškodí poznat jinou výchovu, i kdyby to mělo být jeden den v týdnu
.
Poznámka o křesle nebyla neškodná. Ona vyjadřuje vše. Ty prostě na jeho dceru žárlíš. Partnerova dcera Tě okrádá o čas s jejím otcem- další perla. Příteli se divím, že to vydržel tak dlouho.
Nevím, jestli je to přímo žárlení, ale pokud je rozmazlená, tak se nedivím, že @layxa tak reaguje. Rozhodně problém je v tom rozdílném pohledu na výchovu.
@layxa
Myslím, že už se to v něm předtím připravovalo…V kombinaci s koncem roku asi stačilo cokoli…Ale je to dost drsný po 11.letech to udělat takhle.
Je mi to lito zakladatelko, ale vy jste spolu jedenact let a jeho dceri je dvanact… bylo ji rok, kdyz jste spolu zacali zit/chodit… nikdo tady nevi proc, jestli jste mu rozbila rodinu a jeho dcera vas za to treba jeste ted nenavidi… vse ma nejaky zacatek, prubeh a konec… Verim, ze je dcera rozmazlena… ale zase mit otce na vikend… nemenila bych s ni… promluvte si s pritelem, sama vite, jestli jste to treba neprehnala vy…
@layxa: Tak to nebyl jediný důvod a to to tam muselo hnít řádně dlouho, jen ty jsi nic neviděla. Pokud jsi nenáviděla od začátku jeho dceru, tak prostě to byla už jen ta pověstná kapka, která to ukončila.
A je to přesně jak píše elvia2, taky jsem se nad tím pozastavil.
Jak můžeš napsat o děcku, že ona tě okrádala o čas s ním?!
Jestli jsi to nebyla spíš ty kdo ho okrádal o čas s ní? ![]()
@layxa
Když je dceři 12.let a jste spolu 11.let,tak když jste se seznámili, tak jí byl rok.
To už byl rozvedený nebo se jim hroutil vztah, když jste se poznali?
Ono asi by to stejně nedopadlo dobře, protože až jí bude 14.let a víc, tak bude asi všechno ještě složitější.
Mám kamaráda, který sám říká, že už s ním žádná ženská nevydrží, protože se k němu pak rozhodla nastěhovat dcera, když jí bylo 16.,ted už je snad na třetí vysoké škole, řeší věčně její rozchody a známosti, taky si myslím, že to tam není dobré.
Ale je to každého věc.