Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud jsi profil na vkontakte smazala, je mozny ze fotky z google zmiznou sami po nejake dobe. Google dela pravidelne aktualizace obsahu a nefunkcni odkazy sam odstranuje.
Na toto se v EU vztahuje takzvané „Right to be forgotten“. Nepřímo to souvisí s GDPR.
Pod tímto heslem na internetu najdeš, jak u té které společnosti, včetně Google, požádat o odstranění svých údajů.
V případě googlu na to mají dokonce formulář:
https://www.google.com/…oval-request?…
Jediné co zbude je, že když se pak někdo pokusí tvoje údaje vyhledat, tak Google dole v patičce vypíše oznámení, že na dané heslo by ukázal nějaké další výsledky, které ale, na základě něčí žádosti, odstranil. Poznat z toho že jsi to byla ty a o jaké údaje/fotky šlo nejde.
Jestli jsou ty vygooglené fotky na tom již smazaném účtu (a ne třeba na nějaké stránce, která obsah vkontakte archivuje), zmizí to časem samo.
Zdravím, nevíte někdo, jak odebrat fotky z googlu?. Měla jsem dříve založený profil na ruským Facebooku (vkontakte) tam jsem měla fotky. Včera jsem požádala o zrušení profilu a fotek. Profil neexistuje ale když se do googlu napíše mě jméno a příjmení objeví se dvě fotky. Není to nic špatného ale příjemné to taky není