Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkusit pracovat na vztahu, dát dítě k babičce a udělat hezký víkend? pokud teda ještě stojíš o to, aby se to zlepšilo
píšeš, že syn nechce být s manželem sám… bohužel sis ho k sobě moc přivázala. prostě nech kluky taky spolu samotný, to se srovná
Uplně ho vidím, jak pochlastává a buzeruje. To mě by tedy stačilo. Vždycky byl takový, jenže ty jsi to neviděla. Teď jsi unavená a všechno hůř snášíš a není divu. Bydlíte u jeho rodičů a máte vůbec klid? On je tam doma, nic mu nechybí, ale tobě asi v podstatě chybí chlap na to, aby tě pochopil, aby ti pomohl, aby tě pohladil, aby byl při tobě a jen přiopitej blb, kterej všechno kritizuje. Syn nechce být s manželem, protože to z manžela vyzařuje, že není oporou pro tebe a ani pro to dítě. Tak si to myslím já ale možná se pletu. Mě to tsk vyznívá.
Obnovuji diskuzi-je tu někdo na pokec nad tímto tématem? jsem na tom stejně, manžela jsem žrala a obdivovala ted už ne. někdy spíš opak
Prošla jsem si něčím podobným a uvědomila jsem si to až zpětně. Po narození druhého dítěte - syna mě k němu naplňovala taková láska, že už na manžela nezbývalo. Postupně došlo až na úplné ochlazení vztahu, pouze jsme se přetahovali a neustále bylo vše špatně (pro něj i pro mě). Cítila jsem se nešťastná a v pasti. Vůbec jsem tenkrát nerozuměla tomu co se děje. To až teď s odstupem času. Vztah šel úplně do kytek a téměř k rozvodu (nevěra z jeho strany). Myslím, že po narození druhého dítěte (zvláště syna) dochází k velké krizi ve velké většině vztahů a nikdo o tom nemluví, nejsme na to připraveni. Chlapi většinou vycítí, že už nejsou na prvním místě a nesnaží se svou partnerku vrátit do vztahu s ním. Partnerka je většinou tak zaneprázdněna dvěma dětmi a domácností, že ji to ani nedochází. A problém je na světě. Jinak u nás to dopadlo dobře a opět jsme nastartovali mezi sebou vztah. Jak to dopadne do budoucna nevím, ale teď je to krásné.
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi-je tu někdo na pokec nad tímto tématem? jsem na tom stejně, manžela jsem žrala a obdivovala ted už ne. někdy spíš opak
Ahoj, já jsem tu. Přítel mě neskkutečně rozčiluje, jsem na tom stejně jako zakladatelka. Uvažuju o rozchodu, máme 3měsíční mimi. Je to děs…
@Anonymní píše:
Ahoj, já jsem tu. Přítel mě neskkutečně rozčiluje, jsem na tom stejně jako zakladatelka. Uvažuju o rozchodu, máme 3měsíční mimi. Je to děs…
My máme 3 ročník taky me manžel vytrácí. Třeba alice
@Anonymní píše:
Taky já jsem na tom stejně…
Ja taky, dite 15M. Anonym S
No to je děs, co vás je. Myslím, že u vás hraje velikou roli únava a upnutí se na dítě. Chlap se pak cítí odstrčený. Měly byste si uvědomit, že i on vás potřebuje, stejně jako potřebujete vy jeho. Zkuste to, co se tu objevuje dost často, to je dobrá rada - strčte dítě aspoň na jeden večer rodičům a zajděte si třeba do kina a někam posedět. A nemluvte o dítěti a o domácnosti, ale o sobě. OPlánujte třeba výlet na léto nebo na příští víkend. Vztah se musí pěstovat, jinak zajde. A teorie, že matka je na světě jen pro to dítě, je naprostý nesmysl. Je na světě i pro svůj živozt, který si sama vybrala. Je tu i pro manžela, pro svoje blízké, pro přátele, tak, jako jsou tu oni pro ni.
@inkakřivák píše:
No to je děs, co vás je. Myslím, že u vás hraje velikou roli únava a upnutí se na dítě. Chlap se pak cítí odstrčený. Měly byste si uvědomit, že i on vás potřebuje, stejně jako potřebujete vy jeho. Zkuste to, co se tu objevuje dost často, to je dobrá rada - strčte dítě aspoň na jeden večer rodičům a zajděte si třeba do kina a někam posedět. A nemluvte o dítěti a o domácnosti, ale o sobě. OPlánujte třeba výlet na léto nebo na příští víkend. Vztah se musí pěstovat, jinak zajde. A teorie, že matka je na světě jen pro to dítě, je naprostý nesmysl. Je na světě i pro svůj živozt, který si sama vybrala. Je tu i pro manžela, pro svoje blízké, pro přátele, tak, jako jsou tu oni pro ni.
u mě to není tím, že bych neměla hlídání. alice
@inkakřivák Zni to dobre, ale u nas je to muz, ktery nechava vztah uhnivat. Posledni o co stojim je byt s nim sama. Funguje uz jen jako zivitel. Casem snad potkam toho praveho. ![]()
@inkakřivák píše:… jo přesně tak. Jenže té matce to většinou v té chvíli nedochází (únava, lpění dítěte v určité fázi pouze na matce, hormony…) a tady JE POTŘEBA, ABY PRÁVĚ PARTNER SE VŠEMOŽNĚ SNAŽIL VZTAH OPĚT NASTARTOVAT. A NENECHAL SE ODRADIT POČÁTEČNÍM NEÚSPĚCHEM… jo měl by nás o tom někdo dopředu informovat. Zvlášť když čekáme druhé dítě! A ono je fakt obtížné aby manželka mluvila o jiných věcech než domácnost, dítě, když se momentálně celý její svět odehrává v této rovině. A ji to i může štvát, ale nemá na výběr, je zrovna matka na plný úvazek (biologicky). Dokonalý muž co dokáže svou partnerku dostat opět do vztahu. Ale takových je málo a většině to nedojde.
@Anonymní píše: … jo přesně tak. Jenže té matce to většinou v té chvíli nedochází (únava, lpění dítěte v určité fázi pouze na matce, hormony…) a tady JE POTŘEBA, ABY PRÁVĚ PARTNER SE VŠEMOŽNĚ SNAŽIL VZTAH OPĚT NASTARTOVAT. A NENECHAL SE ODRADIT POČÁTEČNÍM NEÚSPĚCHEM… jo měl by nás o tom někdo dopředu informovat. Zvlášť když čekáme druhé dítě! A ono je fakt obtížné aby manželka mluvila o jiných věcech než domácnost, dítě, když se momentálně celý její svět odehrává v této rovině. A ji to i může štvát, ale nemá na výběr, je zrovna matka na plný úvazek (biologicky). Dokonalý muž co dokáže svou partnerku dostat opět do vztahu. Ale takových je málo a většině to nedojde.
R.
chápu správně, že za všechno zlo je odpovědný muž a žena je jen lehounkým šátkem na vlnách emocí a hormonů, které nedokáže ovládat?
@Anonymní píše: … jo přesně tak. Jenže té matce to většinou v té chvíli nedochází (únava, lpění dítěte v určité fázi pouze na matce, hormony…) a tady JE POTŘEBA, ABY PRÁVĚ PARTNER SE VŠEMOŽNĚ SNAŽIL VZTAH OPĚT NASTARTOVAT. A NENECHAL SE ODRADIT POČÁTEČNÍM NEÚSPĚCHEM… jo měl by nás o tom někdo dopředu informovat. Zvlášť když čekáme druhé dítě! A ono je fakt obtížné aby manželka mluvila o jiných věcech než domácnost, dítě, když se momentálně celý její svět odehrává v této rovině. A ji to i může štvát, ale nemá na výběr, je zrovna matka na plný úvazek (biologicky). Dokonalý muž co dokáže svou partnerku dostat opět do vztahu. Ale takových je málo a většině to nedojde.
R.
Absolutne souhlasim!!!