Osobní problémy - manžela jsem si přestala vážit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.3.15 11:36
@pohledzdruhestrany píše:
chápu správně, že za všechno zlo je odpovědný muž a žena je jen lehounkým šátkem na vlnách emocí a hormonů, které nedokáže ovládat?

ne to jsem v žádném případě nenapsala. Pouze říkám, že žena je ve většině případů neschopná si to uvědomit v tomto období a je to na muži aby ji dostal zpět. Někdy to jde lehce, někdy je to strastiplná cesta. Ale myslím, že to vždy stojí za to :)
 R.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.15 11:40

A přiznávám, že mnohé z nás jsou v tomto období jako kdyby nám někdo vygumoval mozek a nedá se to s námi občas vydržet. Ale jsme stále ty samé co jste milovali. Pouze jsme v nějakém oparu a neschopné vnímat realitu stejně jako vy. Můžeš to brát i tak, že jsme chvilkově indisponované :lol:

• Citovat
  • Upravit
80119
13.3.15 20:56
@Anonymní píše:
@inkakřivák Zni to dobre, ale u nas je to muz, ktery nechava vztah uhnivat. Posledni o co stojim je byt s nim sama. Funguje uz jen jako zivitel. Casem snad potkam toho praveho. :srdce:

A tenhle, když sis ho brala, ten pravý nebyl? Byl, přčedpokládám. Tak víš co? vezmi si papír a napiš si na jednu půlku, co se Ti na něm líbilo tehdy a co Ti tehdy vadilo. A pak si napiš totéž ze současnosti a uvidíš, jestli se tak moc změnil. A jestli je ho fakt nutné měnit za jiný model. Ze vztahu se nemá tak utíkat. Porovnej ty papíry a zkus o nich přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
13.3.15 21:00
@Anonymní píše: … jo přesně tak. Jenže té matce to většinou v té chvíli nedochází (únava, lpění dítěte v určité fázi pouze na matce, hormony…) a tady JE POTŘEBA, ABY PRÁVĚ PARTNER SE VŠEMOŽNĚ SNAŽIL VZTAH OPĚT NASTARTOVAT. A NENECHAL SE ODRADIT POČÁTEČNÍM NEÚSPĚCHEM… jo měl by nás o tom někdo dopředu informovat. Zvlášť když čekáme druhé dítě! A ono je fakt obtížné aby manželka mluvila o jiných věcech než domácnost, dítě, když se momentálně celý její svět odehrává v této rovině. A ji to i může štvát, ale nemá na výběr, je zrovna matka na plný úvazek (biologicky). Dokonalý muž co dokáže svou partnerku dostat opět do vztahu. Ale takových je málo a většině to nedojde.
R.

Dokonalý muž? A kde je dokonalá žena tedy? Za vztah jsou odpovědní oba. A to, že žena není schopná mluvit o ničem jiném než o prdíkách a kojení je její problém. Proč se vzdává úplně všech zájmů, když má dítě? To přece není nutnost, ne? A hortmony, na ty se může vymlouvat tak v šestinedělí, pak už těžko. Jestliže je schopná se věnovat třeba svému vzhledu ( a která ženská třeba nesleduje, jak hubne), tak by snad mohla mít i trochu času na něco jiného - třeba semtam film nebo knížka nebo něco takového. A mluvit s chlapem o tomhle, ne o tom, kolik prcek vypil a že se třikrát pozvracel. To chlapa vážně do vztahu nepřitáhne. Neházejte všechno jen na ně, dokonalí nejsme nikdo.zi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
13.3.15 21:03
@Anonymní píše:
A přiznávám, že mnohé z nás jsou v tomto období jako kdyby nám někdo vygumoval mozek a nedá se to s námi občas vydržet. Ale jsme stále ty samé co jste milovali. Pouze jsme v nějakém oparu a neschopné vnímat realitu stejně jako vy. Můžeš to brát i tak, že jsme chvilkově indisponované :lol:

Jak se zdá, Ty sama si to naštěstí uvědomuješ. Jenže jak chceš dostat zpět ženskou, která prostě pořád jen mele o tom kojení a kakání a prdíkách? To prostě chlapi nedají. Tohle je problém ženských, které se prostě zblázní. A navíc - tady Tě ocituji „jsme stále ty samé co jste milovali“ - nemyslíš, že tuhle větu by měli říkat právě ti chlapi? nějak jsem tu nečetla příspěvek, že by chlap psal, že vychladl a čeká, že jednou potká tu pravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.15 11:11
@inkakřivák píše:
Dokonalý muž? A kde je dokonalá žena tedy? Za vztah jsou odpovědní oba. A to, že žena není schopná mluvit o ničem jiném než o prdíkách a kojení je její problém. Proč se vzdává úplně všech zájmů, když má dítě? To přece není nutnost, ne? A hortmony, na ty se může vymlouvat tak v šestinedělí, pak už těžko. Jestliže je schopná se věnovat třeba svému vzhledu ( a která ženská třeba nesleduje, jak hubne), tak by snad mohla mít i trochu času na něco jiného - třeba semtam film nebo knížka nebo něco takového. A mluvit s chlapem o tomhle, ne o tom, kolik prcek vypil a že se třikrát pozvracel. To chlapa vážně do vztahu nepřitáhne. Neházejte všechno jen na ně, dokonalí nejsme nikdo.zi

neberu ti to, opravdu na dobrý vztah jsou nutný oba dva. Já jen poukazuji na to, že určité období je pro vztah velmi kritické a mnoho mužů si to neuvědomuje (ani žen). Vycházím i z toho co vidím okolo sebe a v mnoha diskuzích tady. Kdyby byli partneři k sobě v této fázi tolerantnější (oba), nebylo by tolik nešťastných vztahů a následně dětí. Kdyby se někteří muži více snažili partnerkám pomoci v té nejtěžší fázi i s některými podle nich podřadnými pracemi v domácnosti, určitě by měli jejich manželky i více času a myšlenek na ně. Já jenom tvrdím, nevzdávat se v boji o čas manželky pouze pro sebe a zkoušet to ze všech stran. Myslím, že tato rada mužům může přinést pouze příjemná pozitiva. Pokud to řeší pochopením a pozorností u milenky.. tak je to někde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.15 11:18
@inkakřivák píše:
Jak se zdá, Ty sama si to naštěstí uvědomuješ. Jenže jak chceš dostat zpět ženskou, která prostě pořád jen mele o tom kojení a kakání a prdíkách? To prostě chlapi nedají. Tohle je problém ženských, které se prostě zblázní. A navíc - tady Tě ocituji „jsme stále ty samé co jste milovali“ - nemyslíš, že tuhle větu by měli říkat právě ti chlapi? nějak jsem tu nečetla příspěvek, že by chlap psal, že vychladl a čeká, že jednou potká tu pravou.
… myslím, že teď mám nadhled. Jinak já jsem nikdy nebyla typická žena, co mluví neustále o prdíkách atd. Něměla jsem nikdy typickou mateřskou. U obou dětí jsem pracovala (podnikala) hned od několika dní po porodu (byla to nutnost). Ovšem po druhém dítěti už mi na manžela ta kapacita nějak nestačila a jeho narážky mě spíše odrazovali a oddalovali od něj. Neuvědomovala jsem si co se děje a kde jsou priority. A máš pravdu, nikdo nejsme dokonalý. Pouze jsem se snažila poradit u jiného úhlu.
 R.
  • Citovat
  • Upravit
38
23.8.21 13:44

Jak to prosím dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie