Ostříhat vlasy?

Anonymní
10.11.16 10:31

Ostříhat vlasy?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat.
Už delší dobu trpím řídkými vlasy, které hodně vypadavají. Už jsem vyzkoušela snad uplně všechno, ale žádné vyýsledky. Pořád slyším at si vlasy ostříhám, ale já se k tomu nějak nemám. Mám je celý život dlouhé a neumím si představit, že bych měla na hlavě ještě mín než mám ted. Chtěla jsem se zeptat, jestli to některé z vás pomohlo co se týče zkvalitnění a zhuštění vlasů. Děkuji za každou opověd :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
10.11.16 10:34

Ne tím, že je ostříháš jich víc nebude. Ale rozhodně budou vypadat lépe a upraveněji. Mě rostou rychle, ale je jich taky čím dál tím méně. Stejně je nosím pořád v culíku a stříhám jednou za rok. Ale teď mi to sestříhala tak hezky, že přemýšlím, že půjdu znovu, ať to zkrátí ještě víc a udělá mi i patku - jakože jí udělala ale dá se dát do culíku. Taky už mi hrubnou rysy a začínám vypadat lépe v rozpuštěných. A ta pohoda při umývání :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
10.11.16 10:40

Opticky mi to pomohlo, nechala jsem si ostříhat delší mikádo a pohoda. Hlavně jsem se zbavila těch myších konců a lámavých canců.

Přišla jsem na to, že dost často mi nevypadl celý vlas, ale jen se ulomil v polovině. ;-)

Když jsem ty lámavý části ostříhala, zlepšilo se to.

• Citovat
  • Upravit
4760

Víc jich nebude, ale je možný, že nebudou tolik padat…
Mám stejný problém, do stříhání se mi taky moc nechce. Je to víc náročné na údržbu než dlouhé… zkouším teď užívat Biosil, snad to pomůže :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat.
Už delší dobu trpím řídkými vlasy, které hodně vypadavají. Už jsem vyzkoušela snad uplně všechno, ale žádné vyýsledky. Pořád slyším at si vlasy ostříhám, ale já se k tomu nějak nemám. Mám je celý život dlouhé a neumím si představit, že bych měla na hlavě ještě mín než mám ted. Chtěla jsem se zeptat, jestli to některé z vás pomohlo co se týče zkvalitnění a zhuštění vlasů. Děkuji za každou opověd :kytka:

ahoj, nejdřív bych pátrala po příčině vypadávání - zdravotní, stres, hormony, štítná žláza nebo seš po porodu?? prostě, co se děje uvnitř těla…Jinak na podporu zkvalitnění vlasů atd. je přípravků strašně moc, každému sedne něco jiného, musí se zkoušet…osobně si myslím, že dost záhul pro vlasy je časté chemické barvení, melíry, odbarvování atd., že se pak konce ulamují, vlasy „nerostou“ - ale to je jen můj pocit nebo co vidím u kamarádek. Já odjakživa hennuju a henna způsobí tím, že obalí každý vlas tenkou vrstvičkou, že „vypadá“ silnější…ale henna taky není pro každou, takže pak si vyber, no..

ale jak říkám - nejdřív bych pátrala po vnitřní příčině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
10.11.16 10:41

Jinak počet vlasových váčků je geneticky daný, s tím nic nenaděláš. ;-)

leda je nechat zahustit, ale leze to do peněz.

• Citovat
  • Upravit
4156
10.11.16 10:43

Ne nezhoustnou. Ale ostříhání mi pomohlo v tom, že vlasy vypadaly lépe, upraveněji. A také ty chomáče vlasů po bytě byly menší… Jinak pokud ti začaly padat najednou a není tam jasná příčina (třeba po porodu), tak je dobré nechat udělat základní náběry - železo a také vyšetřit hormony štítné žlázy. U mě to byla kombinace obojího. Rozhozená štítná žláza po vysazení antikoncepce a k tomu málo železa a vlasy mi padaly opravdu hodně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
10.11.16 10:44

Jinak ještě hodně záleží, jak vypadávají - pokud celé s kořínky, tak tam ostříhání nepomůže (to jsem pochopila, že je tvůj problém). Pokud se lámají, tak tam jo. Vlasy se po ostříhání ozdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
10.11.16 10:47

Zakladatelko, kdybys chtěla něco „zkusit“, tak já bych osobně zkusila Lopuchový výluh od Naděje - je to čistě přírodní věc, vlasová voda, po každém umytí vlasů vmasírovat navlhčenými prsty do ještě vlhké vlasové pokožky. Já to dělám asi půl roku v kombinaci s Rozmarýnovým vlasovým tonikem od Weledy a na stranách mám plno nových vlásků, ofina mi podrůstá…jakoby se „probudily“ nějak ty vlasové kořínky, které „spaly“ nebo co, jinak si to neumím vysvětlit…zkus si to pohledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.11.16 10:55

Ahoj, mám to samé. Ale naopak si myslím, že na krátkých vlasech to vypadá hůř. Ale to záleží na tom, jak hodně to máš řídké. Na dlouhých vlasech udělám culík, takový ten, že gumičku jednou přetáhnu a podruhé konce neprotáhnu úplně. Tím zanikne to, že je ten culík takový hodně tenký, konce nechaám částečně trčet, částečně spadnout. Vlasy mám hodně jemné a hodně se mi mastí, když by byly krátké, nedalo by se to bez tuny tužidla nijak učesat a když, tak by mi to stejně nevydrželo (mám to ozkoušené).

A dotaz pro zkušenější - kam se tedy obrátit? U mně si myslím, že to budou hormony. Jsem dva roky po posledním porodu a v létě jsem teprve dokojila, takže si říkám, že ještě chvilku vyčkám (ten skluz prý bývá tak kolem půl roku, kojit jsem přestala v červenci) a pak bych asi někam zašla. Je to totiž fakt děs. Ale je fakt, že mám intoleranci k laktoze a tělo je po těch porodech a kojení vyčerpané, no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
10.11.16 10:59

Za mě nestříhat jen zastřihnout.
Pokud ti padají vlasy je potřeba to začít řešit jak zvenku tak i zevnitř.
Výborný je šampon Plantur volně prodejný v lékárně. Biosil plus na vlasy a především vitamíny.
Kdysi mi moje vizážistka doporučila jíst věci kde je výtažek z mořských řas. Zabralo to tak napůl.
Ve finále jsem musela na krevní odběry aby se zjistila příčina vypadávání. U mě v té době hormonální výkyvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
10.11.16 11:34

Ano, souhlasím, vlasům pomoc zvnitřku i zvnějšku - zase těch přípravků je hodně..já osobně nic speciálního na vlasy neberu, ale už velice dlouho GS - Vápník hořčík zinek FORTE PLUS každý den ráno, pak sem tam během dne ještě šumivý hořčík s B5.

Šampony - studovat složení, naučit se v tom vyznat, co jsou sulfáty, parabeny, silikony…silikony jsou nejhorší - šampony se silikony NEBRAT!! Ten Plantur39 například se zdá dobrý, složení se mi líbí, ale obsahuje bohužel parabeny a sulfáty (chemická pěnidla - je to sodium laureth sulfate, disodium atd…methylparaben atd.) - proto bych třeba já ho nezkoušela. Ale věřím, že se řadí k těm dobrým šamponům z lékárny. Podobně je na tom i např. Alpecin, Panthenol šampony atd…složení celkem dobré, ale bohužel SLS, parabeny, no…takže já osobně bych zkusila jiné.

Za mě je TOP jednička šampony od Khádí (www.khadi.cz) - konkrétně tekutý AMLA. Ale dobrý je i ten prášek AMLA na posílení vlasů. Chce to prostudovat, počíst, co by člověk vyzkoušel, no…každému fakt sedne něco jiného…

výborné stránky na čerpání informací jsou: www.dlouhevlasy.cz :palec:, tam jsem toho vyčetla nejvíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.11.16 11:46

Milvu jsi zkoušela? Ta mi zachránila vlasy, bojovala jsem několik let a po tomhle šamponu mi začaly vlasy dorůstat během měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
10.11.16 11:48

Tak víc vlasů mít nebudeš, ale pokud budeš mít dobrý střih, je možné, že to tak bude vypadat. Za mě: pokud máš vlasy fakt řídké…prořídlé, tak ostříhané to bude lepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.16 11:57

Já právě nebarvím ani si je nemyju žádnými chemickými přípravky jsem na konopném šamponu. Kdybych veděla, že je to dané geneticky, přestanu se snažit, ale všichni z rodiny mají husté nadherné vlasy :,(.Jsem po porodu, ale už tři roky. Předtím jsem měla uplně to samé.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková