Otec chce mít nadvládu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10914
30.7.24 16:35
@Bafonek píše: Více

Když mu to nikdo nikdy neřekne, tak se nikdy nad sebou ani nezamyslí ;). No a co, že bude nejhorší na světě? Třeba jim ten detox od sebe prospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1377
30.7.24 16:35

Mam podobneho otce. Bydlime od sebe par kilometru a ted toho lituji. S mym partnerem vychazi dobre, ale me porad krituzuje. Ze jim moc, ze jsem pribrala, ze bCh mela vic uklizet, tohle a tamto…a nedej boze kdyz mam jiny nazor, tak jsem “hloupa”
Resila jsem to i s psycholozkou a dosli jsme k nazoru, ze on jiny nebude. Takze se musim zmenit ja. A ja to vyresila tak, ze s nim proste komunikuju jen v hodne velke nouzi, jinak s nim komunikuje partner. A jsem spokojena. Kdyz me kritizuje odchazim z mistnosti. Nehadam se s nim, protoze za ty roky bych mu vmetla vsechny krivdy, co mi kdy zpusobil. Vnitrne ho fakt nesnasim.
Takze minimum kontaktu mi naprosto vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
30.7.24 16:40
@Bytsamsebou píše: Více

Já to mýmu fotrovi nasypala a on se hrozně “divil” o čem to mluvím…
Asi tak :roll:
Neuznaj, protože uznat nechtěj. Ono je lepší se tvářit, že nechápe a jedinej kdo je tady blbej je protistrana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10914
30.7.24 16:43

Tak to je jasný, že si to nepřizná :lol:! Ale pokud se mi něco nelíbí, tak to řeknu a nedržím hubu ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
30.7.24 16:47
@Bytsamsebou píše: Více

Tak tohle mi trvalo fakt do 45 než jsemsama ty oči otevřela a dostatečně se nas.rala, abych byla schopná mu to vmést do ksichtu. Kontakt teď s nîm mám minimální a jsem v klidu.
Ale jeden důležitej přínos pro můj život to mělo.
Tyhle parchanty teď poznám na první dobrou a buď je hned umravním nebo utnu kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
30.7.24 16:52

Jj, to jsou ti kritici, kteří vás pořád musí kritizovat. A když se ohradite, tak nechápou. Nebo vám řeknou, že to říkají pro vaše dobro :lol: To se u toho bavím, když jeden kritik (nebudu konkrétní) zkritizuje mojí výchovu a nezapomene dodat, že to dělá pro dobro mého dítěte :lol: pořád si budou mlet svoje. Muzete se jenom důrazně ohradit a vymezit, dát hodně jasně najevo, za takhle ne. Případně omezit kontakt na minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14630
30.7.24 16:56

Když s nim chceš vycházet, tak musis najít nějaký kompromis, asi o hádky nestojis a manžel ho taky zná. Takže pritakat, poděkovat za radu, nerozebírat a udělat si po svém :nevim: když se zepta, proč jsi to udělala jinak, vklidu vysvětlit, ze jinak to neslo a nerozebírat. výbušným tématům a situacím se pokud možno vyhýbat, v konfrontaci svůj názor sdělit, ale nenechat se vytočit. Když se urazi nebo je nepříjemný, opět se nevytocit, ale rozloučit se vklidu a odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
30.7.24 17:02
@Semtex píše: Více

No já ti nevím… :think:. Nechci tě soudit, ale podle těchto rad jsi na žádného takovéhoto “teroristu” v životě nenarazila. Takhle to s nimi fakt nnefunguje. Oni přitvrzují a přitvrzují.
Je to ta pověstná vařená žába. Tímhle přitakáváním získáš jen dočasný a relativní klid.
Já v tom vyrostla tak to fakt známdo morku kostí kak tihle zmetci fungujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12937
30.7.24 17:30

Hele jako zrovna ty příklady, cos uvedla. Asi ti věřím, že říkáš pravdu, ale jako odvolávat děti o prázdninách, když je vyjímečná situace kvůli nějakému režimu, to bych byla asi poněkud v šoku taky. Sice bych nereagovala jako tvůj otec, ale asi bych si v duchu myslela něco o mateřské demenci.
Jinak těch 8 let tedy těžce nechápu, znám x lidí, kteří dělali vše až na vysoce odbornou práci prakticky sami a takhle jim to netrvalo. Okupovat někomu 8 let barák, musíš si uvědomit, že když u někoho bydlíte, musíte do určité míry držet ústa.
Pokud chcete mít svobodu, najděte si nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.24 18:57

Jen pro ujasneni - ano, 8let je fakt dlouho a uz i ja ted vidim, ze pres caru, meli jsme se rozhybat driv, dum opravujeme teprve druhy rok, do te doby, kdyz jsme chteli do najmu - problem a oremlouvani od otce, at zbytecne neplatime, kdyz jsme chteli koupit s hypotekou dum - premloivani a odrazovani od otce, nase chyba, ze jsme se nechali takhle balamutit. Muj chlap to vse videl, snazil se mi vysvetlit, ale ja dala tehdy proste na tatu 50:50, manzel me fakt hodne respektuje a prijal to, ze zustaneme bydlet tady atd. Zpetne musim rict, ze je to fakt zlaty chlap :oops:

No a k te situaci se synovcema - ja to napsala spatne - vypada to, ze to byla jednorazova prazdninova navsteva a ja hystercim a delam dusna. Ne. Synovci jezdili zrovna ten tyden navecer kazdy deb, takze navsteva jako tskova to ani nebyla, byli u nasich na nekolik hodin na hlidani a nase dite ss s nimi hralo. Jenze oni nemaji moc rezim, rodice vubec neresi v kolik se chodi spat a jist atd. Jelikoz js. nevedela, dokdy u nich budou - nekdy jedou za hodku nekdy tam jsou az fakt do vecera, dovolila jsem si nase dite zavolat na veceri. Po ni si mohlo jit opet hrat. Porad to zni tak hystericky?…
 (Zakl)

• Citovat
  • Upravit
2181
30.7.24 19:11

Zakladatelko klid. Nezní to hystericky. Ti, kteří to říkají tohle neznají. Já v tomhle žila taky a jsem fakt ráda, že jsem se z toho vymanila. Teď už i okolí dávno vidí co je náš tatíček za materiál. Ale taky jsem byla za největší kravku v okolí, když jsem se dobolila urvat z toho řetězu a začít si dělat po svým a pořad nepřitakávat jak nemocnej osel. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
30.7.24 19:25

Plně s tebou souhlasím, můj otec byl taky takový hov_ado. Jsou to většinou manipulátoři a psychopati, kteří ti dají pokoj pouze, když posloucháš a hezky si tě několik let ohýbají, aby bylo vždy po jejich. Nějaká představa o dialogu s takovým člověkem, v klidu si třeba s ním něco vysvětlit, je prostě utopie. Oni mají svojí pravdu, přes kterou nejede vlak a nedají ti pokoj, dokud jim nedáš zapravdu, a to, co takoví mag_oři umějí vytvořit za atmosféru, aby bylo po jejích, to si člověk, který toto nezažil fakt představit nedokáže. Ustupování jim je jen cesta do ordinace psychologa, který ti poradí - vytyčit se, nastavit hranice nebo odstřihnout. A jakmile se člověk takovému zmetku vytyčí, tak je zavržen, jsi jeho dcera, syn kdokoliv, to je jedno, neposloucháš, tak jsi nepřítel. Já otce nakonec odstřihla, cesta zpět byla pouze o tom, že bych sklopila uši a uznala všechnu jeho pravdu a do toho jsem fakt nešla, stálo mě dost práce si uvědomit, že nemusím dělat všechno tak, jak si někdo představuje, aby mě měl za to rád, i když je to vlastní rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
30.7.24 19:32

@Maky895989 Nejsi moje sestra :lol: :lol:??
Já myslela, že druhý takový člověk na světě neexistuje jako je můj tatík 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
30.7.24 19:39
@Maky895989 píše: Více

U nás, když se člověk vymezí, není zavržen, ale otec je smrtelně uražen, všechno, co dělal, dělal pro nás, nejradši by skončil se životem, jak jsme ho zklamali a tak podobně.

Pro zakladatelku mám jen jednu radu - odstěhovat se mnohem dál než do vedlejšího baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
30.7.24 19:46

@Kvestorka citovè vydírání a vyvolávání pocitu viny. Oni to uměj tak, že člověk opravdu začne pochybovat o svém přístupu. A na to oni spoléhají. Tohle nejdřív odhalit je vůbec velký kumšt. A pak se tomu ještě postavit a vydržet citový nátlak to už je na doktorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová