Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj zakladatelko, já jsem taky u staršího dítka neměla uvedeného otce v RL, tím, že jsem se vdala dostal syn automaticky příjmení mého manžela v den sňatku a pak jsme akorát s manželem došli na matriku a on doznal otcovství. Podepíše se prostě papír a je to. Tím padají veškerá práva a povinnosti biologického otce. Ovšem v případě rozvodu platí alimenty otec uvedený v RL.
Dobrý den vám přejí.
Rad bych se poradil, matka Mé dcery mě neuvedla jako otce do RL, koupil jsem výbavičky kočárek věcičky atd. Po porodu jak ji propustily z nemocnice první a druhý den na mě zavolala policii za obtěžování a napadení, zabránila mi styk s dcerou které jsou už 3,5 měsíce. tet mi vyhrožuje ze půjdeme k soudu o určení otcovství, a ze všechno zaplatím i soud vse chce pome alimenty ale jak je muze chtit kdyz nejsem uveden jako otec? rozumite, ale me to prijde ze ona me zaprela kdyz me neuvedla. Prosím o nějaké zkušenosti o opravdovou radu Prosím Děkuji o Dítě zájem mam dost velkéj jsem otec.
@Ladislav gina píše:
Dobrý den vám přejí.Rad bych se poradil, matka Mé dcery mě neuvedla jako otce do RL, koupil jsem výbavičky kočárek věcičky atd. Po porodu jak ji propustily z nemocnice první a druhý den na mě zavolala policii za obtěžování a napadení, zabránila mi styk s dcerou které jsou už 3,5 měsíce. tet mi vyhrožuje ze půjdeme k soudu o určení otcovství, a ze všechno zaplatím i soud vse chce pome alimenty ale jak je muze chtit kdyz nejsem uveden jako otec? rozumite, ale me to prijde ze ona me zaprela kdyz me neuvedla. Prosím o nějaké zkušenosti o opravdovou radu Prosím Děkuji o Dítě zájem mam dost velkéj jsem otec.
Jiště poradí zkušení. Doufám, že máš od všeho, co jsi koupil paragony, soud po Tobě bude chtít určitě vše doložit. Divím se, že jsi na soud nešel spíš Ty, když jsi otec a nemůžeš svoje dítě ani vidět a matka Tě nechce zapsat do RL - proč jsi to neřešil? Dítě jsi tedy 3,5měsíce neviděl? Moc nechápu tu logiku, matka půjde na soud a bude tvrdit co? Že jsi nebo nejsi otec? Máš nějaké důkazy, že Tvoje otcovství popírá? Co se stalo, že volala policii? Pokud oba souhlasně řeknete, že otec jsi, tak se žádné testy dělat nebudou. (A bude se rovnou řešit úprava péče, případně styk+výživné). Pokud ona bude tvrdit, že nejsi a testy řeknou, že jsi - zaplatí si to ona. A naopak. Jak jsi svůj zájem do teď prokázal, krom toho že jsi nakoupil věci? Zřejmě si to už teď dost zaspal, doporučuji Ti obrátit se na lidi, kteří se vyznají, jinak si ztracen a dítě uvidíš velice málo. Např. Canaglia zde z diskuze by Ti určitě pomohl.
Jo a ještě poznámka - soud se neplatí, platit budeš max. ty testy otcovství (pokud nejsi otcem a dojde na ně), právníka/či někoho na pomoc a pokud nebude dítě ve společné či střídavé péči tak výživné, které bude případně vyměřeno zpětně od narození. Nejlepší rada je na všem se dohodnout s matkou, ale nevím, nakolik to ve Vašem případě bude reálné. Úplné podrobnosti zde veřejně asi nerozebírej, co se stalo tak dramatického, že jste v tomto stádiu.