Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak moje zkušenost je taková, že snažení po 35. roce trvalo skutečně dlouho a to nemám žádné zdravotní (hormonální) potíže ani nekojím… Co víc potřebuješ?
Naprosto a zcela souhlasím se vším, co napsala @Ou - lépe bych to já nevyjádřila. Udržovat batole v absurdní pozici kojence není dobré pro zdravý vývoj dítěte ani pro zdravý vztah matka-dítě.
@Whitedog S druhým odstavcem naprosto nesouhlasím. Ale každý máme právo na vlastní pohled na svět.
Díky za Tvé názory.
@Annapavelkovaml
No comment… Ublížila bych jí jedině tím, že bych jí kojení naráz vzala. S dcerkou už se dá docela domluvit, když kojení snížíme na minimum, bude to pro obě nejlepší. A dál to nechám osudu…
A vás, odpůrkyně dlouhodobého kojení prosím, abyste se už nadále nevyjadřovaly.
Prosila jsem o to už ve svém prvotním příspěvku. Díííky. ![]()
Jak uz psaly nade mnou - kojeni sice neni spolehliva antikoncepce a mnoho zen pri nem otehotnelo, ale statisticky pravdepodobnost poceti dost vyrazne snizuje. Obzvlast, kdyz sama citis, ze telo nefunguje, jak ma. Po hormonalni strance je to proste napor, zvyseny prolaktin, do souvislosti to byva davano se samotnou ovulaci, kvalitou vajicek, kvalitou delozni sliznice, schopnosti tela embryo vyzivit a udrzet. To, ze nekdo prechazi cely zivot na cervenou a nikdy se mu nic nestalo, rozhodne neznamena, ze prechazeni na cervenou je zcela bezpecne. Stejne tak s tim kojenim - ano, hromada lidi pri nem otehotni, coz nic nerika o tom, ze dost lidem to muze v tomto ohledu pusobit velke problemy. Na kazdeho to funguje jinak. Rozhodnuti je jenom na tobe, zvaz si pro a proti.