Otěhotnění bez menstruace?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.1.11 20:07

Ahoj,já vysadila antikoncepci po 9 letech a menstruaci jsem měla v srpnu 2009, prosinci 2009 a květnu 2010. Doktorka dle vyšetření říkala, že je vše o.k., ale vzhledem k tomu že jsme chtěli od roku 2009 miminko, tak přejdem k léčbě. Ptala jsem se jestli možné vůbec ovulovat a říkala, že ano. Dokonce ani když MS nedostanu, že prý se u mě krvácení dostavuje jen na jeden vaječník, ale ovulace může probíhat na obou. Léčbu jsme přesunuli z května na červenec a to už jsem byla v 11.týdnu, takže možné to je.

• Citovat
  • Upravit
52
14.1.11 13:31

Tak přesně tohle jsem potřebovala slyšet :-) mám to vlastně uplně na chlup stejné. MS přišla v srpnu a pak v prosinci…třeba mám stejný problém. Dr. ti řekla že menstruuješ pouze na jeden vaječník? To jsi byla na nějakém vyšetření? Já byla na klasickém UTZ kde nebylo vidět nic podezřelého…doufám, že se mi také bzy poštěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
15.1.12 13:19

ahojky cihomi,
mám úplně stejný problém jako ty, ale mě to trvá již 8 měsíců, doktorka to zatím neřeší říká, že se to stát může, prý má zkušenosti s tím, že do roka se to upraví každému, také bych chtěla otěhotnět, ale nejsem si jistá, kdy mám ovulaci, je to již 4měsíce co opět menstuaci nemám ,před týdnem jsem dostala další vyvolávačku tak zatím čekám.:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
15.1.12 18:39

Ahojky kocicko :mavam: jestli ti můžu poradit tak na nic nečekej a tlač Dr. aby tě pořádně vyšetřil…mě totiž říkala Dr. to samé…to je normální, to se upraví, jenomže ouvej…vysadila jsem prášky a přes rok NIC, takže teprv potom mě poslala na vyšetření rovnou do CAR a tam mi zjistili takový hrůzy, že mám poruchu ovulace, potom oba vejcovody na odpis kvůli endometrioze - vytváří srůsty no takže jediná šance na dítě je IVF - v mém případě IVM z důvodu rizika hyperstimulačního snydromu :-( prostě samý jobovky…a to sem chodila na gyndu co půl rok a vžydcky mi bylo řečeno jste naprosto zdravá nebojte dřív nebo později otěhotníte…já tě nechci tedy vůbec děsit, ale rozhodně to neodkládej a tlač Dr. do vyšetření…přeju ti víc štěstí než jsem měla já :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
6.2.13 09:26

Čistě ze zvědavosti, jak jste poznaly, že jste otěhotněly v době, kdy jste po porodu ještě nedostaly menstruaci?

• Citovat
  • Upravit
2197
6.2.13 10:01

Jsem na tom stejně, doktor mě už rok ubezpečuje, že jsem naprosto v pořádku a u cyklu to chce čas, aby se srovnal :-/. Ale už rok chodím na hormonální injekce a i s nimi to v podstatě nedostávám :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2197
6.2.13 10:03
@kocicka259 píše:
ahojky cihomi,
mám úplně stejný problém jako ty, ale mě to trvá již 8 měsíců, doktorka to zatím neřeší říká, že se to stát může, prý má zkušenosti s tím, že do roka se to upraví každému, také bych chtěla otěhotnět, ale nejsem si jistá, kdy mám ovulaci, je to již 4měsíce co opět menstuaci nemám ,před týdnem jsem dostala další vyvolávačku tak zatím čekám.:(

Jo to jsem poslouchala taky, že do půl roka, pak do roka a teď už radši neříká nic :?, jen, že je to na dlouhou trať :nevim:. A mohu se zeptat, jak tě léčí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2197
6.2.13 10:07
@cihomi píše:
Ahojky kocicko :mavam: jestli ti můžu poradit tak na nic nečekej a tlač Dr. aby tě pořádně vyšetřil…mě totiž říkala Dr. to samé…to je normální, to se upraví, jenomže ouvej…vysadila jsem prášky a přes rok NIC, takže teprv potom mě poslala na vyšetření rovnou do CAR a tam mi zjistili takový hrůzy, že mám poruchu ovulace, potom oba vejcovody na odpis kvůli endometrioze - vytváří srůsty no takže jediná šance na dítě je IVF - v mém případě IVM z důvodu rizika hyperstimulačního snydromu :-( prostě samý jobovky…a to sem chodila na gyndu co půl rok a vžydcky mi bylo řečeno jste naprosto zdravá nebojte dřív nebo později otěhotníte…já tě nechci tedy vůbec děsit, ale rozhodně to neodkládej a tlač Dr. do vyšetření…přeju ti víc štěstí než jsem měla já :srdce:

A to doktor běžným vyšetřením a ultrazvukem nemůže poznat? Jaká vyšetření jsou potřeba?? Přiznám se, že jsem chtěla z jistých důvodů čekat do června a pak ho začít tlačit k nějaké změně, ale to co popisuješ… Na ta vyšetření tě pošle doktor nebo je lepší si rovnou najít CAR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
6.2.13 15:05

To obnovování diskuzí, pokládání nových dotazů ani směrování příchozích na nový dotaz asi nefunguje, tady mají pořád tendenci hledat zakládající příspěvky a odpovídat na již zodpovězené :-)

• Citovat
  • Upravit
11
31.3.13 14:26

Ahoj holky, otěhotnět jde i při naprosto rozházeném cyklu.. MS přicházela spíš vyjímečně po 3-4 měsících a podařilo se mi otěhotnět. Bohužel jsem měla ZT v 10. týdnu, ale čekali jsme s manželem dokonce dvojčátka, takže nezoufejte ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.7.14 10:45

Jde to i bez ms

Ahoj holky, chci se s vámi podělit o svou zkušenost. Já mám od mládí nepravidelnou menstruaci. Mám ji tak 4 za rok. Když jsem brala HA tak chodila pravidelně a tak jsem si říkala, že se to třeba spravilo, ale po autonehodě co jsem měla, mi HA vzali kvůli srážlivosti krve a pak jsme si s přítelem řekli, že už ji nasazovat nebudeme, že si pořídíme miminko a tak tomu necháme volný průběh. Bohužel po vysazení HA menstruace opět nikde, opět se objevovala tak 4× za rok. A tak jsem to stejně jako vy, řešila se svou gynekoložkou, jenže ony znají jen jedinné řešení. Dostala jsem injekci, vyvolávačku a pak jsem brala hormony. Po těch se menstruace sice dostavila, ale opět to bylo jen uměle vyvolané stejně jako tou antikoncepcí a ještě k tomu na mě byly moc silné. Absolutně jsem je psychycky nezvládala, měla jsem vše od návalů úzkosti po návaly vzteku. Takže jsem je vysadila, protože bych nejspíš zkončila na psychyatrii nebo ve vězení. A začala jsem si sama zjišťovat alternativy. Jak se s tím vypořádat bez chemie. Takže první věc, kterou jsem si našla byla ta, zda se dá otěhotnět bez menstruace. A hleďme dá. Pro otěhotnění vůbec menstruaci nepotřebujete. Co potřebujete je ovulace. Takže jsem si začala psát s porodní asistentkou z livedoctor.cz která mi vysvětlila, že ovulace může proběhnout i bez následné menstruace. Ovulace většinou probíhá celkem pravidelně (opravdu jsem zjistila, že u mě každý měsíc pravidelně), ale pokud není dostatečně silná sliznice, vajíčko se nemá kde zachytit i pokud je oplodněné i pokud není a nemůže ani odejít spolu se sliznicí. Pokud tam ta sliznice porstě není, nemůže odejít. Ale tělo si s tím poradí, vajíčko prostě vstřebá. Pointou otěhotnění tedy je, vytvořit si dostatečně silnou sliznici v děloze, tak aby se mělo vajíčko kde uchytit. K tomu zcela stačí pít pravidelně čaj Kontrihel, který koupíte v každé lékárně a stojí pár kč (myslím kolem 30-60 nejsem si přesně jistá). Ten vám pomůže vytvořit krásně silnou sliznici, tak aby se vajíčko mělo kde uchytit. Pak už jen stačí hlídat si ovulaci. Já používala ovulační testy, ale pokud jste zvyklé a umíte to. můžete i jinak. Mě přišlo měření teploty atd. příliš složité. Ovulační testy opět nejsou drahé. Jsou v balení od 5ks a cena se pohybuje kolem stovky. Samozřejmě záleží na tom kolik ks je v balení. No a pak už jen stačí, snažit se v tu správnou chvíli. Takže abych nemluvila stále jen obecně. Toto jsem se rozhodla napsat, proto abych podpořila ženy co jsou na tom jako já. Já jsem měla před dvěma roky bouračku, po ní jsem vysadila HA, při bouračce se mi udělala i cista, která pak praskla, operace, pak vyvolávačka, hormony. Ty jsem pak vysadila. Cca za rok a půl od té doby jsem měla menzes tak 6×. Začala jsem pít čaj Kontrihel a ještě jsem brala bilinky od společnosti Naděje. cz na vyčištění těla po té cistě. No a teď poslední menzes v dubnu, květen ovulace, červen zjištěná ovulace obě bez následné menzes a 18.7. 2014 pozitivní těhotenský test. Dnes jsem v 5+1 tt už mám i první fotečku kterou přikládám, miminko je tam kde má být, sliznice krásně silná, na ultrazvuku už jsem dokonce viděla jak mu tluče srdíčko a věřte mi, že to byl ten nejkrásnější pohled na světě. Můžete oponovat tím, že je ještě brzy a můžou nastat komplikace…samozřejmě můžou. Ale jde o to, že já jsem byla už vnitřně smířená s tím, že se mi to asi nikdy nepodaří, že asi nebudu schopná otěhotnět s těmi problémy co mám. A vida jde to. Jde to i bez chemie a cpaním se hormonama. Takže moje rada. Vyserte se na všechny možné prášky, hoďte se do pohody, stanovte si plán, vyčistěte si tělo, pak si hlídejte ovu a šup na to. Povede se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
31.7.14 10:52

@Katy 89 gratuluji, ale kde je to foto?!?! 8o :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
31.7.14 11:07

@Katy 89 Také gratuluji :)! Jen mi nejde do hlavy, když se po kontryhelu zlepší ta sliznice, jak to, že nezačne menstruace? V tvém případě po květnové ovulaci, když v červnu nebo červenci jsi otěhotněla. Mohlo to být tak, že jakmile sliznice hezky narostla, hned jsi otěhotněla. Ale moje otázka je, kdyby sliznice opravdu začala hezky dorůstat a k otěhotnění nedošlo, je možné, aby menstruace nebyla, i když dochazí k ovulaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7167
31.7.14 11:07

@Katy 89 Gratulace :kytka:!!!Já teď beru hormony a teprva teď po roce užívání se mi teprve menzes upravil..V září už máme jít do car.Taky bych to nejradši vysadila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
31.7.14 11:25

@Katy 89 Kontryhel bohužel není všemocný. Mně na růst sliznice teda vůbec nepomáhal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí