Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, teta měla ve 23 rakovinu štítné žlázy, prvně operaci, poté chemoterapie. Při poslední chemoterapii jí řekli, že nesmí 2 roky otěhotnět. No neplánovaně otěhotněla hned měsíc po, narodila se jí zdravá dcera. ![]()
Dcerka se léčila ve 20 letech, také měla cyklus zastavený. Dnes po deseti letech má dvě zdravé děti, vše bez problémů.
Je to bohuzel individualni.
Sestre diagnostikovali ve 34 letech ca prsu, vyvolali prechod, po lecbe se cyklus nastartoval. Presto je temer neplodna s hranicnim prechodem.
Doporucuji navstevu gynekologa, vyzadat si hormonalni profil, ktery mmj zjistuje AMH - zasoba vajicek a vse konzultovat.
2-3 roky je dlouha doba a mezitim muzes mit vajicka uschovana.
Drzim pesti, at je vse v poradku. A hlavne preji mnoho zdravi.
Omlouvam se za anonym - citlive tema.
Ahoj, je tu prosím někdo kdo si prošel v dospívání leukémii nebo nějakou jinou onkol. léčbou a mohl normálně otěhotnět? Před 7 lety jsem se léčila s leukémii a cca za 2-3 roky by jsme chtěli zkoušet s přítelem miminko. Zajímá mě jestli to půjde bez problémů, jelikož vím ze jsem měla na rok až dva během léčby pozastavené vaječníky, nebo nevím teď přesně, prostě jsem neměla 2 roky menstruaci. Děkuji všem