Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mám dotaz s přítelem sem 7 let a nemáme ještě miminko
Brala jsem antikoncepci sidretta a od prosince jsem odebrala
Snažíme se tedy 5 měsíců a pořád nic hlídám si ovulaci mám pravidelnou MS
A začala brat i nově vitamin pregnafolin 1 co mi doporučili v lékárně máte někdo zkušenosti nebo jste také zažili? Budu ráda za každou odpověď. ![]()
Ahoj, já přestala brát antikoncepci v září a otěhotněla jsem v dubnu, takže po 7 měsících. Ovulaci jsem si vůbec nehlídala, žádné vitamíny jsem nebrala, nechali jsme tomu úplně volný průběh. Ale určitě ještě nepanikař, 5 měsíců snažení ještě není nic nenormálního. Držím palečky, ať se brzy zadaří a hlavně se nestresuj!!! ![]()
Tělísko jsem si nechala vytáhnout v květnu, otěhotněla jsem v lednu s tím, že jsme se nijak nechránili, ale ani nijak nesnažili. Nechali jsme tomu prostě volný průběh a nakonec se zadařilo z pár kapiček lásky.
I u naprosto zdraveho paru muze trvat otehotneni az rok, porad se to bere jako normalni. U nas prvni temer rok a druhe na prvni pokus…je to trochu loterie ![]()
Když jsem byla s přítelem 6 let, v září jsem vysadila antikoncepci. Otěhotněla jsem v prosinci. Ale o 5 let později. Další otěhotnění byla 4. cyklus volného průběhu (15 měsíců po porodu), 5. cyklus volného průběhu (6 měsíců po porodu) a 2. cyklus snažení (po cílené 2,5leté pauze).
Příspěvek upraven 20.04.24 v 15:29
I tomu nejplodnějšímu páru může trvat i rok než počnou miminko. A ještě když si brala antinu očekávej že se tělo prvně dává dohromady, aby pracovalo samo. Já jsem nikdy antinu nebrala a otěhotněla jsem po 7 měsících. Oba s partnerem naprosto zdraví.