Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj prosím o rada objevil se mi na testu zatím jen slaboučký duch ovulace myslím 12.4 jde mi o to že po Dvou biochemických těhu beru Duphaston od 15 do 25 dne. Měla bych dneškem přestat brát. Ale říkám si jestli by nebylo lepší ho pro jistotu brát a sledovat jestli čárka sílí?? Nebo co by jste dělaly vy?? Jsem z toho celá nervózdní hlavně aby tentokrat vše dobře dopadlo ![]()
@Racek001597 píše: Více
To ale vubec nesedi, jestli jsi mela ovulaci 12.4.,dneska je 19.4., tak nemuzes snad 10 dni brat dupahston, ten se bere az po ovulaci, je to progesteron. Je pomerne riskantni ho brat od 15 DC, pokud mas ovulaci pozdeji, progesteron pred ovulaci zabrani uhnizdeni pripadneho embrya. Ale slaboucky duch po tydny od ovulace taky neni tak pravdepodobny, takze jsi ji mela driv.
Jestli mas kratkou lutealni fazi, a budes mit pozitivni test, tak ten duphaston jeste chvili brat muzes.
@Petra Star já vím, že se má Duphaston nasadit až po Ovu a podle dr ho mám brad od 15 dne ciklu. To že brání uhnízdění vajíčka slyším poprvé. Teď sem ještě víc vyděšená 😂
@Racek001597 Tak jestli uz mas pozitivni test - vypada to tak, tak vydesena byt nemusis, vajicko/embryo se uhnizdilo. Ted uz jen aby to bylo to prave a zdrave. Mas moznost ho brat dele a hned v pondeli volat doktorce.
Bohuzel, dost gynekologu predepisuje progesteron bez znalosti/odhadu datumu ovulace. Neni problem zacit pozdeji, je problem zacit driv, protoze jakmile zacne zrat sliznice moc brzy, neprijme embryjko (a pokud se vezme uplne brzy, tak ani k te ovulce nemusi dojit)