Auto z AAA, můžem tam přijít s diagnostikou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1459
12.2.19 11:53

Mám několik známých, co se pohybujou v automobil. průmyslu a AAA rozhodně nebrat. Jsou to podvodníci, předražená auta, stočené km, neřeknou skryté vady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
12.2.19 12:08
@alliena píše: … Je někdo, kdo by koupil od nich dražší auto a byl spokojen? …

AAA jsou obchodníci a budou se tě snažit odrbat … záleží, jestli se odrbat necháš. Jak už tu někdo psal, vezmi s sebou někoho asertivního, optimálně zkušeného v oboru.
Mají tam i dobrá auta, je ovšem haluz je najít. Já jsem takhle od nich koupil už 2 a byl jsem pokaždé spokojen.
Ptáš se na zkušenost: Již rok mám od nich Toyota RAV4 III. gen. r.v. 2008 (podle mě hezčí, než ta nová) + pár na zakázku dodělaných utilit (vyhřívání sedaček, homologovaný rám na masce apod.), koupeno cca za 200k (již nevím přesně). Pořád jsem na tom hledal mouchy a čekal, kde se co vykaká a ono furt nic. Nedávno jsem měnil olej a filtry u svého mechanika a ten mě za koupi poplácal po ramenou, auto je prý ve výborném stavu, snažil se na něm najít nějakou botu a nenašel.
Nikdo mi nechce věřit, že jsem takhle nakoupil u AAA, asi jsem měl kliku.

PS: Hlavně si nenech nacpat ten jejich úvěr a povinnou výbavu. Budou ti cpát i pojistku - zjisti si dopředu ceny, ať víš, jestli je to dobrá cena, nebo ne. Mě nabídli fakt dobré havarijko, tak jsem si ji vzal. Největší zlo je úvěr - není výhodný, ani když ti dají slevu na auto. Přečti si smlouvu - nebrat.

Jo, a spousta aut na jejich webu je fiktivních - třeba ta moje toyota tam visela ještě před měsícem. KM podle mě nestáčí, ale auto, které sis našla na webu, nemuselo nikdy existovat. Když se na něj přijdeš zeptat na pobočku, zřejmě se dozvíš, že ho „právě prodali jinému zákazníkovi“, ale že ti rádi nabídnou jiné. To je jejich obchodní fígl číslo 1 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
12.2.19 12:20
@Aleš T. píše:
Asi takhle, jelikož jsem z oboru, tak do áček bych poslal pouze své nepřátele.
Pokud se tam dá vybrat auto, a v tom množství samozřejmě dá, tak bude vždycky předražené…
Bohužel, lidi věří i lživé reklamě a tak budou vždy v prodeji i ve výkupu, úspěšní…
Manželka tam chtěla jet, taky. Musel jsem pohrozit skoro rozvodem a auto rychle sehnat jinde…
Pokud nemáte trochu víc času, popřípadě známé, tak Vás upřímně lituji…
Abych také něco doporučil, existují i různá fóra, kde se dá také sehnat lépe, než v bazarech typu acek. Jenže to chce opět čas a trochu rozumět autům… Tedy začarovaný kruh trochu…

To jo, jenže když někdo nemá mezi známými mechaniky, tak jak si koupit auto jinde? Ruku na srdce, češi jsou pěkná pakáž. Na jednoho poctiváka připadá 10 zlodějů. Podle mě je mnohem větší šance, že mě odrbe soukromý prodejce z horní dolní, než AAA. Ten obchodník v AAA až tak chytrý nebyl, celkem rychle jsem si ho nahnal do kouta a našel mi to, co jsem chtěl. Zkušenýho soukromníka bych si takhle nepovodil, ten by mi spíš prodal něco stočenýho nebo bouranýho. A takovýto vození aut z Německa, Francie apod … na to fakt nemám čas a ani nikoho, kdo by to udělal za mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
12.2.19 13:15

My máme z acek auto za 260 tisíc a všechno ok, ale bylo relativně skoro nové. Povinné ručení od nich se dá do měsíce myslím zrušit, také jsme zakládali potom jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alliena
4.3.19 22:54

@carola dobrý je, že při koupi auta máte 10 dní na to, vrátit auto bez udání důvodu. Takže to není problém, po zjištění závady hned vrátit.

Nakonec jsme tam auto koupili a zatím vše v pořádku :)

• Citovat
  • Upravit
10243
5.3.19 13:35

@alliena Tak diagnostiku auta technikem by vám umožnit měli. jen předpokládám, že pokud auto nějaké vady vykazovalo, tak během předprodejní přípravy všechny hlášky smazali a tudíž až do projevení závady a jejímu zápisu do ŘJ bude výpis závad čistý.
Teoreticky u aut s DPF alespoň můžete zjistit počet cyklů a počet dokončených cyklů, takže relativně lze odhadnout, jak auto km najezdilo a za jak dlouho bude DPF na výměnu.
Jinak obecně - jako u jiných bazarů, najdeš tam dobrá i špatná auta. Osobně bych tam nekoupil a dal přednost autorizovanému bazaru vyhlédnuté značky. Tam se zájem na prasárnách značně snižuje a často znají celou servisní historii vozu i majitele (auta vykoupená protiúčtem od stálých klientů značky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alliena
12.3.19 12:18

@Premek_Orac už jsme v Áčkách koupili nakonec, celou servisní historii taky známe (ne od nich :lol:) , to jsme si nejdříve nechali zjistit ještě před koupi :)

• Citovat
  • Upravit
16928
12.3.19 12:28
@alliena píše:
Ahoj holky, chci si koupit auto. Původně jsem chtěla od soukromnika, ale to co bych chtěla, nikdo asi nemá :D byla jsem se podívat na více aut, ale pokaždé zklamání. Ale včera jsem našla super nabídku v AAA auto, ale moc jim nevěřím. Prý stačeji km a celkově lžou. No když jsem viděla, jak chtěli vykoupit i totální vraky, tak mám docela strach. Ale není to starý auto. Rok 2015, najeto nějakých 52 000km. Je někdo, kdo by koupil od nich dražší auto a byl spokojen? Nevíte, jestli tam mužem přijít s diagnostikou?

Ahoj,

já byla vždy hodně proti nim, hodně jsem brojila. Ano stáčeli km - kolega prodal ojetýho golfa, najeto 280tisíc a za 14dní se objevil a prý najeto 220 :lol:

Nicméně ted už stáčet nesmějí, je na to nový zákon :nevim: myslím, že si dávají pozor.

Jinak my jsme dva roky zpět koupili rok jezděné auto, vč servisky, dohledatelné. A jsme spokojeni :nevim: Nečekala jsem to. Ale stejně jsme druhé auto brali jinde :lol: :lol:

Tak ted nevím, zda nedostanu ban kvůli reklamě, ale my jsme byli strašně spokojení s Ekonomickými vozy - výkup za luxusní cenu. Je pravda, že jsme tam brali hodně drahé auto (oni mají takové lepší vozy), ale čisté, vše dohledatelné, velice milí - ochotní - kafe jsme dostali, pán se věnoval i dceři (což také hodně o prodávajícím vypovídá) - jeli jsme se podívat všichni a tak když s mužem pak řešil technické věci, tak nám v kanceláři na TV pustil pohádky, uvařil kafe. :nevim:

Co se týká výkupu, tak Ačka jsou svně - dusí, nechali nás tehdy 3hodiny (!!!!) kdy už jsem jim říkala, že prostě jdeme, že nemáme čas a i když technik řekl jednu sumu, tak manager to vysrážel a odjížděli jsme nasaní :zed: a při prodeji jsou zase naopak velice ochotní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
12.3.19 12:38

Jestli můžu doporučit tak koupit ojeté auto přímo od prodejců vozů jako je např. dasweltauto nebo škodaplus. My takto vůz koupili a naprosto spokojení. Z AAA je někdo spokojený a někdo ne.
Moje osobní zkušenost rozhodně nekupovat od fyzické osoby např. přes bazoš a nebo opravdu pořádně proklepnout. My takhle naletěli jedné ženské, která byla v exekuci kšaftovala s autama, které nakonec ještě stočila. No moje největší chyba v životě. Chybama se člověk učí, proto jsme už vybrali přes škodaplus a zatím musím zaklepat, že výborné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.20 08:57

autobazar

Určitě bych raději zašel do většího autobazaru než kupovat auto od soukromníka, vždy se můžete šeredně spálit, mám stím bohužel zkušenost…raději jsem pak koupil něco u áček a měl jsem záruku, že oktávka není kradená, tak jak se mi to stalo při soukromé inzerci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7961
9.2.20 09:04

Mám zkušenost, už nikdy víc. Nevím proč si nekoupíš něco nového, dneska už jsou dobré nabídky, třeba na splátky. Máš záruku, je bezpečné, ne jako nějaká ojetina, na technickou za 4 roky. Jde především o Tvoji bezpečnost, áčka mi připadají předražená, super nabídka je na místě podstatně jiná. Nacpou Ti zbytečné pojištění za sedmičku, povinné taky s nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.20 09:07
@Ram16G píše:
Mám zkušenost, už nikdy víc. Nevím proč si nekoupíš něco nového, dneska už jsou dobré nabídky, třeba na splátky. Máš záruku, je bezpečné, ne jako nějaká ojetina, na technickou za 4 roky. Jde především o Tvoji bezpečnost, áčka mi připadají předražená, super nabídka je na místě podstatně jiná. Nacpou Ti zbytečné pojištění za sedmičku, povinné taky s nima.

Hele mě tam sice nutili nějaké pojištění atp, ale je třeba si stát za svým, přece jen oni chtěji mít taky kšeft. Dvojková oktávka mi drží už 6 let, náhradní díly za hubičku..já jsem maximálně spokojen, lepší než tenkrát přes soukromý inzerát a oktávka kradená a prachy včudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7961
9.2.20 09:24
@karlosvelky píše:
Hele mě tam sice nutili nějaké pojištění atp, ale je třeba si stát za svým, přece jen oni chtěji mít taky kšeft. Dvojková oktávka mi drží už 6 let, náhradní díly za hubičku..já jsem maximálně spokojen, lepší než tenkrát přes soukromý inzerát a oktávka kradená a prachy včudu…

Mluvil jsem o novém autu, ne o inzerátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.20 10:24
@Ram16G píše:
Mluvil jsem o novém autu, ne o inzerátu.

Né zrovna každý má na novou voňavku a pokud je to na leasing, tak to je pak auto klidně měsíčně za 12 tis… né díky, raději něco ojetějšího a dneska ty náhradní díly jsou za hubičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7961
9.2.20 10:50
@karlosvelky píše:
Né zrovna každý má na novou voňavku a pokud je to na leasing, tak to je pak auto klidně měsíčně za 12 tis… né díky, raději něco ojetějšího a dneska ty náhradní díly jsou za hubičku

7500,– BMW. Dobrý je taky operativní leasing, kde ani opravy neplatíš. Abych něco koupil ojetýho, a hned počítal s tím, že toho budu cpát další peníze. Dej pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová