Ovesné vločky pro hubnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1013
3.2.14 09:26
@SussieS píše:
Ale zásady zdravého stravování jsou pořád pro všechny stejné ;) a ne, nemáš pravdu, né všichni dopolední svačinu šidí na úkor snídaně ;)

Mám pravdu. Neříkám že ji všichni šidí ale říkám, že když se ráno pořádně nacpeš vločkami, tak prostě nemáš hlad a do sebe toho na svačinku moc nedostaneš spíše se do ní nutíš.
A zdravé stravování? No to mi povídej, Co je zdravá strava a kde jí vezmeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50174
3.2.14 09:28
@Lexoid píše:
No to je strašlivý omyl, že se sacharidům v jiné formě nebráním. Stejně tak je omyl, že se dá hubnout jen s pohybem.
Malý příklad. Jistě většina ví kdo to je Petra Kvitová a předpokládám, že nebude nikdo říkat, že nemá dost pohybu. A všichni vědí, že má problémy s nadváhou, respektive s tuky v oblasti břišních partií.
Tak proč nehubne?

A ty s ní bydlíš, že víš, jak se doma stravuje? :mrgreen: Strava dělá 70% při hubnutí a sport jenom 30% ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
3.2.14 09:30
@SussieS píše:
Takže ty jsi ten typ s radama „nahrazujte přílohy zeleninou“. Aha, to jsme doma. V tom případě se s tebou opravdu nemám o čem bavit :mavam:

Jo a zelenina podle Tebe není příloha? :mavam: A kde jsem to napsal o těch přílohách, že tak soudíš?
Do objevení Ameriky Evropa brambory neznala tak jak bez nich mohla přežít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
3.2.14 09:33
@MUFICE píše:
A ty s ní bydlíš, že víš, jak se doma stravuje? :mrgreen: Strava dělá 70% při hubnutí a sport jenom 30% ;)

Diskuze nebyla o tom jak se stravuje ale o tom, že ani dostatek pohybu neznamená snadné hubnutí. A nemyslíš si snad, že neví co jí, nebo, že se přežírá, že? To by asi těžko mohla takhle fungovat. Běž se na dvě hodinky proběhnout na kurt a zjistíš, co je to za dřina.
Já jen tvrdím, že né všichni mohou za stejných podmínek zhubnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
3.2.14 09:36

Ja mam s temahle vlockovyma snidanema problem v tom, ze obsahuji moc malo bilkovin a me zkratka takova snidane strasne unavi.Kdyz to po ranu s nim, tak citim, ze mi to bere energii a ze jsem nedaLA telu co potrebuje. Ono o ikdyz k tomu pridate mleko nebo jogurt, tak to jidlo ma porad strasne malo bilkovin, protoze tohle zrovna nejsou extra bohate potraviny na bilkoviny a navic maji i velky obsah sacharidu.
Ja jsem proste jiny typ a maje telo takovyhle sacharidovy snidane nesnese. A nvic se tedy priznam, ze mi to ani nechutna.

• Citovat
  • Upravit
50174
3.2.14 09:37
@Lexoid píše:
Jenže to není jen o Gi nebo příjmu kalorií.
Je to o komplexní stravě. Když si dá někdo ráno vydatnou snídani s energií na celé dopoledne, tak dopolední svačinku jen ošidí v tom smyslu, že ji jí aby dodržel nějaké pravidlo a né pro to, aby tělu dodal další živiny. Tělo si to prostě potřebuje pamatovat, že dostává pravidelně dost výživy, vždy když to potřebuje.
Né všichni jsou stejní a to co vyhovuje jednomu neznamená, že to vyhovuje druhému nebo všem ostatním.

Nejlepší je jídelníček na míru od výž. poradce co tomu rozumí, né nějaké rychlokvašky. Jestli jsi viděl pořad Jste to, co jíte, tak tam se snad nestalo, že by někdo nezhubl, když dodržoval jejich jídelniček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
3.2.14 09:39

@MUFICE zrovna v tomhle poradu jsem si vsimla, ze doporucuji bilkovinne snidane a ne vlocky po ranu

• Citovat
  • Upravit
50174
3.2.14 09:40
@Lexoid píše:
Mám pravdu. Neříkám že ji všichni šidí ale říkám, že když se ráno pořádně nacpeš vločkami, tak prostě nemáš hlad a do sebe toho na svačinku moc nedostaneš spíše se do ní nutíš.
A zdravé stravování? No to mi povídej, Co je zdravá strava a kde jí vezmeš.

Má se jíst 5× denně, pravidelně po 2,5-3h, ten kdo nemá po 3h hlad, tak má zpomalený metabolizmus. Když bude jíst pravidelně předepsané porce, tak ten hlad už mít pak bude. K pěkné postavě se člověk musí projíst. Většina těch tlustých lidí je podvyživená, viz lidi z toho pořadu JTCJ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50174
3.2.14 09:41
@rachel55 píše:
@MUFICE zrovna v tomhle poradu jsem si vsimla, ze doporucuji bilkovinne snidane a ne vlocky po ranu

To je nesmysl, Havlíček všude píše, že největší blbost je vynechávat sacharidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
3.2.14 09:42

@MUFICE ale to neni o vynechani sacharidu, to je o tom, aby ta snidane obsahovala i bilkoviny a tuky v dostatecnem mnozstvi a to ti ty vlocky s mlekem nebo jogurtem nedaji

• Citovat
  • Upravit
50174
3.2.14 09:44
@Lexoid píše:
Jo a zelenina podle Tebe není příloha? :mavam: A kde jsem to napsal o těch přílohách, že tak soudíš?
Do objevení Ameriky Evropa brambory neznala tak jak bez nich mohla přežít?

Ne, zelenina není příloha, tím jsou sacharidy - rýže, těstoviny, brambory… Zelenina by se měla konzumovat ke každému jídlu, pt obsahuje vlákninu, vitaminy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
3.2.14 09:45

Ve jste to co jite je klasicka snidane, celozrny chleb, se syrem, sunkou, ovoce, zelenina. kdyz si to spocitas, tak tam proste mas vse co telo potrebuje.Ale pokud si das vlocky s mlekem nebo jogurtem, tak tam mas prevahu sacharidu nad ostatnima slozkama. Mleko i jogurt maji tech bilkovin mene oproti jinym zdrojum a maji i pomerne velke zasoupeni sacharidu,. Ta snidane je proste nevyrovnana

• Citovat
  • Upravit
50174
3.2.14 09:46
@rachel55 píše:
@MUFICE ale to neni o vynechani sacharidu, to je o tom, aby ta snidane obsahovala i bilkoviny a tuky v dostatecnem mnozstvi a to ti ty vlocky s mlekem nebo jogurtem nedaji

Jo, snídaně by měla obsahovat bílkoviny, sacharidy a tuky. No, já si občas dává ke snídani mixit s jogurtem a na 2h mě to teda nasytí. Je pravda, že když si dám celozrnné pečivo, tak nemám hlad 3h. Tvaroh má hodně bílkovin, tak se dají vločky zkombinovat s ním. Mléko si nedávám vůbec, tam je málo bílkovin a nezasytí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50174
3.2.14 09:48
@rachel55 píše:
Ve jste to co jite je klasicka snidane, celozrny chleb, se syrem, sunkou, ovoce, zelenina. kdyz si to spocitas, tak tam proste mas vse co telo potrebuje.Ale pokud si das vlocky s mlekem nebo jogurtem, tak tam mas prevahu sacharidu nad ostatnima slozkama. Mleko i jogurt maji tech bilkovin mene oproti jinym zdrojum a maji i pomerne velke zasoupeni sacharidu,. Ta snidane je proste nevyrovnana

Tak obecně píšou, že ráno by měly sacharidy převažovat na bílkovinami a odpoledne i večer by to mělo být naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
3.2.14 09:50

@MUFICE Jak rikam, nekomu to nevadi, dat si talir kase po ranu. Ja po takove snidani zacnu byt unavena a muzu jit rovnou spat. Kazdy jsme jiny

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková