Ovesné vločky pro hubnutí

3.1.14 16:41

Ovesné vločky pro hubnutí

Ahoj holky, zazdila jsem se ze zacnu se sebou neco delat a jedna pani co pracuje ve fitcentru mi rikala ze sni jedine vlocky a jine jidla jen jendou dene a ze je to ddokonaly hubnouci trik :) druzi zase rikaji ze se ztoho pribira…chci se zeptat jakou mate zkusenost? popripadne potrebuju poradit jak udelat ovesne vlocky ve mlece tak, aby byly huste, s jablicky a bez cukru a zadnych prisad, varim tohle poprve, ocenim kazdou pomoc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14979
3.1.14 16:44

Vlocky namocis aspon na hodinu do mleka a potom je das do hrnce, zalejes mlekem aby bylo mleka trochu vic nez vlocek a varis, dokud to nezhoustne. Na zaver si muzes dat med, jablicka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
3.1.14 16:45

Když je jíš ráno a nejíš toho tunu, tak se z toho nezloustne. Je to zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
3.1.14 16:48

Dam dil vlocek na dva dily mleka a uvarim, dokud nezhoustne :nevim:
Ale ze by se po tom hubnulo teda nevim, dle meho je to solidni energeticka bomba, hodne sacharidu, ale jako doplnek pri nejake rozumne diete (k snidani) je to urcite fajn. Jist jen jednou denne je samozrejme blbost na entou, nejlip se ti bude hubnout, kdyz budes jist co nejcasteji po malych davkach a co nejpestrejsi stravu, klidne mezi tim i ty vlocky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.1.14 16:51

Ahoj. Nikdy bych se v jídle neomezila tak, že bych jedla nevyváženou stravu, což vločky rozhodně jsou. Takovéto diety bývají úspěšné jen do té doby, dokud je dodržuješ, což třeba já bych napořád jíst jen vločky a jedno jiné jídlo denně stopro nevydržela.

Mně se nejvíc osvědčilo tři dny zapisovat do kalorických tabulek, pak už jsem věděla, co je dobrý a co ne, kolik čeho a tak. Zhubla jsem od léta skoro 10 kg a i když už si jídelníček téměř vůbec nehlídám, váha stojí, možná pomaloučku jde pořád dolů. K tomu jsem v létě hodně cvičila - orbitrek, kolo, plavání, pilates. Ale žádné trápení, jen když mě to bavilo. Od té doby, co jsem se v září vrátila do práce, stíhám tak akorát pilates sotva jednou týdně, snažím se co nejvíc chodit všude pěšky a svižnou chůzí. Jím úplně všechno, na co mám chuť, akorát mi stačí mnohem menší porce a některá jídla (tučná) nemám vůbec chuť, i když jsem je předtím jedla často a ráda.

Ovesné vločky se mi osvědčily hodně - dávám si je k svačině - ovesné vločky zamíchám do bílého jogurtu a přidám ovoce (nebo rozinky), někdy jen bebe dobré ráno. Jednak mě to zasytí až do oběda a pak taky nemívám odpoledne chuť na sladké. Kupuju buď ty úplně obyčejné, ale když seženu, tak radši jemné (některé mají přidanou vlákninu). Tepelně nijak neupravuju, chce to akorát po zamíchání chvilku počkat, než se vločky nacucnou jogurtem. Ale zase ne moc, protože pak už mi to nechutná :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
3.1.14 16:52

@Katerina3068 podle mě to tedy rozhodně není zázračný prostředek na hubnutí. Jediné, co pomáhá je vyvážené pestrá a pravidelná strava, jíst prostě všechno, nepřehánět to z tuky a sladkým a jíst tak, aby byl člověk sytý, ale né přejedený (takže na každé jídlo si udělat čas, jíst pomalu a v klidu, abys poznala, kdy máš dost).Vhodné je dodržoval 400g zeleniny a 200g ovoce každý den, kvůli dostatku vlákniny. Nepít sladké nápoje.
Ovesné vločky jsou docela kalorické, ale mají i hodně vlákniny a živin, takže jsou určitě vhodné, ale dala bych si je tak dvakrát za týden k snídani. Já si dělám kaši tak, že do 300ml mléka dám cca 50g jemných ovesných vloček (vyrábí je například Emco) a vařím dokud z toho není hustá kaše, netrvá to dlouho cca 10 min, musí se ale stále míchat, pak to osladím trochou medu, nastrouhám do ní kousek jablka, můžeš přidat ořechy, trochu sušeného ovoce.
A nejlepší pohyb je chůze, teoreticky stačí každý den ujít 10tisíc kroků, aby byl člověk fit, pokud chceš zhubnout, tak bych malinko přidala na intenzitě, takže zkus koupit krokoměr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.1.14 16:52

Já je nesním vařené, sním je jedině suché smíchané s nakrájeným ovocem jinak mi to neprojde přes krk.
Taky jsem teď začala s redukcí váhy, zmenšila jsem si o dost porci snídaně, oběda a večeře (musím si to dávat na nejmenší talířek co doma máme) a přidala jsem víc ovoce a zeleniny, abych měla 7 menších porcí jídla denně a s toho převážně tu zeleninu a ovoce.
Hlavně vydržet :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
3.1.14 16:54

Tak já vločky nevařím, jen přes noc nechám v mléce a ochutím např. medem a banánem. A je to výborný. Vyloženě dietní to rozhodně není. Ale pomáhá to na střeva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
3.1.14 17:07

Tak ja na vlockach k snidani ujizdela v lete a vaha sla nahoru. Jako dietni to rozhodne nevnimam. Varila sem drcene vlocky ( pul hrnicku) s hrnickem vody a mleka. Ciste s mlekem je to strasne hutny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
3.1.14 17:19

Tak z vloček ani nezhubneš, ani nepřibereš, je to jen jiná forma příjmu komplexních sacharidů. Na snídani super. Ani je nenamáčím dopředu, prostě jen povařím v mléce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
3.1.14 17:23

Ja si dělám na snídani kaši. Vločky a mléko ve stejném poměr uvarim na mírném plameni cca 5 minut. Přidám skorici a mrazene maliny nebo čerstvý banán nebo hrušky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
3.1.14 17:33

@Katerina3068 ja pri diete nejim pecivo ani obiloviny ( po tom pribiram). Sazim na bily kefir, bile jogurty, maso a zeleninu.

• Citovat
  • Upravit
1947
3.1.14 17:33

@Katerina3068 jíst JEDNOU DENNĚ je totální blbost, předpokládám, že ta paní ve fitku tak leda myje schody?? Je potřeba jíst pravidelně, maximálně po 3 hodinách a menší porce, hlídat složení (správný poměr bílkovin, sacharidů a tuků), a hlavně přidat vhodný pohyb. Rozhodně nevynechávat jídla během dne a neupínat se k zázračným dietám, které vynechávají dlouhodobě určitou skupinu potravin (bílkovinná, bezsacharidová, detoxikační a podobná zvěrstva).
Pokud v rámci vyvážené diety chceš jíst ovesné vločky, je to dobrá volba- sice mají hodně kalorií, ale zato nízký glykemický index, vhodný poměr živin a tak dále. Je dobré je konzumovat v první polovině dne- ideálně k snídaani, protože jejich základem jsou sacharidy, které bys už večer nestihla spálit a tělo by si ukládalo přebytečnou energii do tukových zásob.
Ovesné vločky můžeš jíst v různých úpravách- třeba jako domácí pečené musli(přidáš rozinky, med, ořechy a dáš do trouby- hlídej a míchej co 5 minut, dokud to nebude hezky vonět), můžeš vločky přidat jen tak do bílého jogurtu a k tomu ovoce, můžeš nasucho opražit na teflonové pánvi, pak přidat mléko a uvařit si ráno kaši(na to jsou lepší ty jemné, jde to rychleji)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
3.1.14 17:39

@IvčaL Přesně tak!! :pankac: :potlesk: :palec: Tohle jediné funguje dlouhodobě a bez jojo efektu. Snad bych ještě dodala - jíst minimum průmyslově upravených potravin, úplně a definitivně vyřadit takové věci, jako polévky v pytlíku, hotové omáčky, plněné sušenky, ochucené limonády, umělá sladidla a podobně. Používat co nejčerstvější a nejobyčejnější suroviny- celozrnnou mouku, vajíčka, čerstvé mléko, zeleninu, ovoce. Snažit se jíst sezonní potraviny z českých zdrojů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
3.1.14 17:40

Já vločky snídám ke snídani jako kaši, ale jen obden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková