Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky. Zatím se ještě snažíme o mimi, ale chtěla bych znát vaše názory. Cykly mám Tak 36 dná, pozitivní ovu testy mám 23-25DC. V případě, že otěhotním, může pozdní ovulace ovlivnit nějaké testy? - prvotrimestr. screening, tripple testy?
Co myslíte
Ano muze. Ale pokud mas rozumneho gyndare tak mu to rekni a on ti terminy soupne. Ja s obema detma presne vedela kdy doslo k oplodneni takze mi to doktorka korigovala.
@markyska82 Pokud je bude dělat pracoviště, které své práci rozumí, tak ne. Mám zkušenost od Apolináře, tam si cca v 8tt udělají UTZ, kterým si upřesní stáří těhotenství a na screening objednávají podle toho. Jinak samozřejmě, pokud to vezme někdo mechanicky podle poslední MS, tak to ovlivní…
Jo a pokud víš, že máš tu ovulaci takhle pozdě, tak prostě hlaš tu poslední MS o těch cca 10 dní později a máš to správně ![]()
Tak na den bych asi nebyla schopná říct, kdy došlo k oplodnění. Dělám si ovu testy. Když vyjde pozitivní tak nevím, jestli ovulka nastala za 1h-48h. Gyndař je docela rozumnej.Jen mě to zajímá, ikdyž ještě těhu nejsem. U prvního dítěte sem měla cyklus 28-29 dní, ovulka asi kolem 14 dne. Teď je vše jinak
Určitě mu to řekni jaký máš cykly a že sis dělala ovu test. Já testy zahodila do koše vím, že to bylo kolem 28 do novýho roku nebot jsem musela přece na nový rok po celý
a na Silvestra by to byla ostuda kdy byl plodný den opravdu netuším nebot jsem to už zabalila, že se nám to někdy podaří
a zas odhodila nesnažení jako s přerušovanou souloží a šup malý nebo malá je tam
takto jsm eot měli udělat hned a ne se stresovat s papírkem v ruce ![]()
držím palce my máme do konce csty hodně daleko takže se může stát ještě kdoví co ale aspon vím, že se to ještě zdařilo ![]()
Já si ty testy dělám hlavně proto, aby mi ta ovulka neutekla - u dlouhých cyklů je to blbý. Ovulací pak jeběhem roku mnohem méně než u klasickách 28 dní. Začali jsme se snažit v létě. A od srpna se cykly natáhly na těch 36 dní. Dle doktora na usg vše o. k,ale v době ovulace sem tam nikdy nebyla
@markyska82 Já to měla obdobně, cyklus 36 dní a ovulace někde daleko za půlkou. Když jsem otěhotněla, doktorovi i sestřičce jsem to říkala, ale stejně mi počítali termín porodu podle poslední MS a normálního cyklu (28 dní). Ale kupodivu to nějak vycházelo, prtě bylo pořád tak nějak v normě a dokonce mi voda praskla přesně ve 40+0 ![]()
Já mám právě obavy, aby to dobřepočítali. Pokud je ovulka třeba 26 DC, tak by se termín porodu mohl dost lišit. A přenášet nechávají max.10 dní. Tak aby vlastrně mimčo nebylo nedonošené. Jen mě to prostě zajímá, ikdyž se mě to ještě netýká
@markyska82 Já jsem vycházela z toho, co mi psali do průkazky - jak staré je mimčo podle MS a jakému staří odpovídá velikost na UZ. Moc se to nelišilo, tak jsem to nechala být. Pokud by se to lišilo hodně, asi bych na ně tlačila ať to přepočítají..
A můžou vyjít třeba falešně pozitivně nějaké testy právě kvůli té pozdní ovu?
@markyska82 Před chvílí jsem v jedné diskuzi četla, že může vyjít falešně negativní tripl test.
Hm.Tak snad to za mě nějak vyřeší doktor, až to bude aktuální. Díky
No, mně triple test nedělali, protože prvotrimestrální screening byl ok, takže nevím. No a na ten screening jsem šla podle tt, co mi určili, protože se to tak moc nelišilo od velikosti plodu (jak jsem psala výše). A taky je nějaké rozpětí, kdy se může dělat..