Ovlivní pozdní ovulace něco?

2809
19.1.14 23:06

ovlivní pozdní ovulace něco?

Holky. Zatím se ještě snažíme o mimi, ale chtěla bych znát vaše názory. Cykly mám Tak 36 dná, pozitivní ovu testy mám 23-25DC. V případě, že otěhotním, může pozdní ovulace ovlivnit nějaké testy? - prvotrimestr. screening, tripple testy?
Co myslíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
19.1.14 23:10

Ano muze. Ale pokud mas rozumneho gyndare tak mu to rekni a on ti terminy soupne. Ja s obema detma presne vedela kdy doslo k oplodneni takze mi to doktorka korigovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101929
19.1.14 23:11

@markyska82 Pokud je bude dělat pracoviště, které své práci rozumí, tak ne. Mám zkušenost od Apolináře, tam si cca v 8tt udělají UTZ, kterým si upřesní stáří těhotenství a na screening objednávají podle toho. Jinak samozřejmě, pokud to vezme někdo mechanicky podle poslední MS, tak to ovlivní…
Jo a pokud víš, že máš tu ovulaci takhle pozdě, tak prostě hlaš tu poslední MS o těch cca 10 dní později a máš to správně ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
19.1.14 23:14

Tak na den bych asi nebyla schopná říct, kdy došlo k oplodnění. Dělám si ovu testy. Když vyjde pozitivní tak nevím, jestli ovulka nastala za 1h-48h. Gyndař je docela rozumnej.Jen mě to zajímá, ikdyž ještě těhu nejsem. U prvního dítěte sem měla cyklus 28-29 dní, ovulka asi kolem 14 dne. Teď je vše jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
19.1.14 23:28

Určitě mu to řekni jaký máš cykly a že sis dělala ovu test. Já testy zahodila do koše vím, že to bylo kolem 28 do novýho roku nebot jsem musela přece na nový rok po celý :) a na Silvestra by to byla ostuda kdy byl plodný den opravdu netuším nebot jsem to už zabalila, že se nám to někdy podaří :lol: a zas odhodila nesnažení jako s přerušovanou souloží a šup malý nebo malá je tam :mrgreen: takto jsm eot měli udělat hned a ne se stresovat s papírkem v ruce :mrgreen:

držím palce my máme do konce csty hodně daleko takže se může stát ještě kdoví co ale aspon vím, že se to ještě zdařilo :lol:

• Citovat
  • Upravit
2809
19.1.14 23:33

Já si ty testy dělám hlavně proto, aby mi ta ovulka neutekla - u dlouhých cyklů je to blbý. Ovulací pak jeběhem roku mnohem méně než u klasickách 28 dní. Začali jsme se snažit v létě. A od srpna se cykly natáhly na těch 36 dní. Dle doktora na usg vše o. k,ale v době ovulace sem tam nikdy nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
19.1.14 23:35

@markyska82 Já to měla obdobně, cyklus 36 dní a ovulace někde daleko za půlkou. Když jsem otěhotněla, doktorovi i sestřičce jsem to říkala, ale stejně mi počítali termín porodu podle poslední MS a normálního cyklu (28 dní). Ale kupodivu to nějak vycházelo, prtě bylo pořád tak nějak v normě a dokonce mi voda praskla přesně ve 40+0 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
19.1.14 23:38

Já mám právě obavy, aby to dobřepočítali. Pokud je ovulka třeba 26 DC, tak by se termín porodu mohl dost lišit. A přenášet nechávají max.10 dní. Tak aby vlastrně mimčo nebylo nedonošené. Jen mě to prostě zajímá, ikdyž se mě to ještě netýká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
19.1.14 23:42

@markyska82 Já jsem vycházela z toho, co mi psali do průkazky - jak staré je mimčo podle MS a jakému staří odpovídá velikost na UZ. Moc se to nelišilo, tak jsem to nechala být. Pokud by se to lišilo hodně, asi bych na ně tlačila ať to přepočítají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
19.1.14 23:45

A můžou vyjít třeba falešně pozitivně nějaké testy právě kvůli té pozdní ovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
19.1.14 23:47

Myslím, že to na to nemá vliv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
19.1.14 23:49

Vím, že screening se musí dělat v konkrétních tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
19.1.14 23:50

@markyska82 Před chvílí jsem v jedné diskuzi četla, že může vyjít falešně negativní tripl test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
19.1.14 23:52

Hm.Tak snad to za mě nějak vyřeší doktor, až to bude aktuální. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
19.1.14 23:53

No, mně triple test nedělali, protože prvotrimestrální screening byl ok, takže nevím. No a na ten screening jsem šla podle tt, co mi určili, protože se to tak moc nelišilo od velikosti plodu (jak jsem psala výše). A taky je nějaké rozpětí, kdy se může dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí