Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, chci se zeptat, kolikátej DC má smysl začít si dělat ovu test? A stačí jeden za den nebo radši dva?
poppaea: Stačí jeden za den, to jen kdybys ovu nemohla kdovíjak chytit. ![]()
A začala bych podle délky cyklu. Když jsou pravidelné, zhruba tak dvacet dní před předpokládanou ms, to by mělo stačit. ![]()
I když já prvně jela prostě celý cyklus, abych to neprošvihla. ![]()
Tubinka: Ty jo, to je fakt docela vysoká teplota, ta je měřená fakt hned po probuzení? ![]()
No já mám teploty zase dost nízké.
Kdy začneš měřit, to je fuk, hlavně to chce měřit pravidelně a dlouhodobě, pak se z toho dá něco vyčíst. ![]()
1veverka píše:
poppaea: Stačí jeden za den, to jen kdybys ovu nemohla kdovíjak chytit.
A začala bych podle délky cyklu. Když jsou pravidelné, zhruba tak dvacet dní před předpokládanou ms, to by mělo stačit.
I když já prvně jela prostě celý cyklus, abych to neprošvihla.
Tubinka: Ty jo, to je fakt docela vysoká teplota, ta je měřená fakt hned po probuzení?
No já mám teploty zase dost nízké.Kdy začneš měřit, to je fuk, hlavně to chce měřit pravidelně a dlouhodobě, pak se z toho dá něco vyčíst.
No probudila jsem se půl hodiny před budíkem a tak jsem ještě půl hodiny ležela, trošku jsem se převalovala, a pak jsem měřila… budu totiž měřit v osm ráno, a nevěděla jsem jestli na to půl hodinka má vliv? Uvidíme zítra, zkusím to hned jak se probudím…
Tubinka: Tak to je v pohodě, když nevstáváš nebo někam nechodíš. ![]()
A nemusíš měřit až tak do puntíku přesně, ta půl hodinka je podle mě v pohodě. Ono se taky nedá usínat přesně na minutu, já jdu někdy v jedenáct, někdy ve dvě ráno.
Čím víc stejné podmínky, tím samozřejmě líp, ale abys řešila půl hodinu, s tím si hlavu nedělej. ![]()
Každá jsme jiná, ale mám vyzkoušeno, že důležitější je stejná doba spánku, měřím zhruba po pěti až šesti hodinách, o víkendu jsem zkusila třeba po deseti hodinách spánku a to už s teplotou zamávalo.
Po dvou hodinách rozdíl ještě například nebyl. Ale to je o tom zkoušení.
Příště zkus změřit třeba tu půl hodinu před a pak v osm a hned uvidíš, jestli to na to má vliv. ![]()
1veverka píše:
Tubinka: Tak to je v pohodě, když nevstáváš nebo někam nechodíš.
A nemusíš měřit až tak do puntíku přesně, ta půl hodinka je podle mě v pohodě. Ono se taky nedá usínat přesně na minutu, já jdu někdy v jedenáct, někdy ve dvě ráno.Čím víc stejné podmínky, tím samozřejmě líp, ale abys řešila půl hodinu, s tím si hlavu nedělej.
Každá jsme jiná, ale mám vyzkoušeno, že důležitější je stejná doba spánku, měřím zhruba po pěti až šesti hodinách, o víkendu jsem zkusila třeba po deseti hodinách spánku a to už s teplotou zamávalo.
Po dvou hodinách rozdíl ještě například nebyl. Ale to je o tom zkoušení.Příště zkus změřit třeba tu půl hodinu před a pak v osm a hned uvidíš, jestli to na to má vliv.
Nejvíc mě ale zaráží, že jsem teď začla špinit, pobolívá mě v podbříšku, přesně jako když to mám dostat, ale takhle brzy? Vždyť mi to 11.10. skončilo??? předtím jsem měla cyklus 35 - 40 dní, a teď dvacet?
co to má být?
Nestraš
to že jsem na to začala více myslet přece neznamená, že hned otěhotním ?
mám strach
michaellevik píše: žeby zahnízďovani??
Tubinka píše:
Nestrašto že jsem na to začala více myslet přece neznamená, že hned otěhotním ?
mám strach
Vím že to zní divně, když vy všechny už čekáte na pořádnou dálnici na těhu testu,já miminko taky hrozně chci, ale chtěla jsem se na to ještě trošku připravit a začít se snažit nejdřív za 3 měsíce… ![]()
no ono se to nekdy neda ovlivnit. tak mam tomu radeji říkat zkrat??
. no uvidis mozna to nic nebude.a mozna budes mile překvapena.
michaellevik píše:
no ono se to nekdy neda ovlivnit. tak mam tomu radeji říkat zkrat??. no uvidis mozna to nic nebude.a mozna budes mile překvapena.
To ne, já nechci doufat že to tak není, ale hodně věcí by se tím změnilo… asi bych si to těhotenství neužila tak jak bych chtěla
jsem v práci krátce a když neodpracuji dostatečné množství dní, budu automaticky na 4letém rodičáku a tahle varianta se mi moc nelíbí, nevím jak na tom zdravotně a finančně bude přítel …
sice se o nás vždy skvěle postaral, ale nechci aby cítil nátlak, a měl pochybnosti že to nezvládneme, chci aby si to užíval semnou
ale když se to teď stane, tak to je prostě to co už oba dlouho chceme, jen to z finančních důvodů odkládáme… ![]()
Ahojky holky,
Tak se tu zas objevuji,jak jste se dnes měli? Jak jsem ráno vstávala,tak jsem myslela že mi vybouchne bříško.Cítila jsem takový tlak,určitě se to připravuje na příchod mrchy
Uvidím zítra.Taky čím dál víc přemýšlím o ovu testech,ale asi bych si objednala ty s Anglie,máte nějaká zkušenosti? Tady je odkaz a příde mi to i výhodné:http://viewitem.eim.ebay.cz/…6218610/item
tak presne ty ja pouzivam a jsou super ja ziju v anglii a uz nakupuju jen pres ebay ![]()
Tubinka: A nemůže to být teprve ovulace? ![]()
I když to zase neodpovídají ty teploty. ![]()
Možná je to jen nějaké trochu rozházení hormonů, špinění a bolest může být i proto, s tím už jsem si taky užila dost a nic z toho nebylo.
Chápu, že by to dost věcí zkomplikovalo. Celý život se netočí jen okolo snažení, to ani nejde. A je jasné, že by jste chtěli počít v pravou dobu, aby jste si to mohli užívat, tak přeju prostě to, aby to dopadlo podle tvých představ. ![]()
pajinka: Mně to dneska uteklo jak blázen, už jen dva dny a bude třídenní víkend. Se těšííím.
![]()
S těmi ovu testy jsi mi nasadila brouka do hlavy.
Že bych taky objednala..?
A to už jsem je nechtěla používat. ![]()
michaelas: A ukazují ti ovu dobře, jen v tu dobu, kdy je ovu, je tam druhá čárka..?
pajinkaa28 píše:
Ahojky holky,
Tak se tu zas objevuji,jak jste se dnes měli? Jak jsem ráno vstávala,tak jsem myslela že mi vybouchne bříško.Cítila jsem takový tlak,určitě se to připravuje na příchod mrchyUvidím zítra.Taky čím dál víc přemýšlím o ovu testech,ale asi bych si objednala ty s Anglie,máte nějaká zkušenosti? Tady je odkaz a příde mi to i výhodné:http://viewitem.eim.ebay.cz/…6218610/item
Jojo, objednala jsem si je přes e-bay. Je to o dost výhodnější, tady v ČR jsou nehorázně drahé.
1veverka píše:
Tubinka: A nemůže to být teprve ovulace?
I když to zase neodpovídají ty teploty.
Možná je to jen nějaké trochu rozházení hormonů, špinění a bolest může být i proto, s tím už jsem si taky užila dost a nic z toho nebylo.
Chápu, že by to dost věcí zkomplikovalo. Celý život se netočí jen okolo snažení, to ani nejde. A je jasné, že by jste chtěli počít v pravou dobu, aby jste si to mohli užívat, tak přeju prostě to, aby to dopadlo podle tvých představ.
pajinka: Mně to dneska uteklo jak blázen, už jen dva dny a bude třídenní víkend. Se těšííím.![]()
S těmi ovu testy jsi mi nasadila brouka do hlavy.Že bych taky objednala..?
A to už jsem je nechtěla používat.
michaelas: A ukazují ti ovu dobře, jen v tu dobu, kdy je ovu, je tam druhá čárka..?