Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
aakaficko:
No to je nejlepší řešení - neměřit.
Ale já už taky musela někdy vynechat teplotu, protože by mi v tom udělala ještě větší bordel. ![]()
Třeba po mejdanu.
A nebo při chřipce, to jsem měla ráno bt 37,0, to jsem v životě neměla. ![]()
proste sem ji musela vymazat, jinak by se mne uz ovu neukazala i kdybych mela kolem tech 37 co mivam normalne.. ale je zajimavy, ze na womenzone ji muzu nechat a jen s zitrejsi teplotou 37 to vyhodi ovu v pohode.. ![]()
proste domerim jeste tak 12 dnu a konec zvonec.. ![]()
aakaficko: Prostě si říkej, že je to jen program. A taky že je. ![]()
I kdyby ti tam čáral co chtěl, když budeš těhu, je jasné, že byla ovu. Přes to vlak nejede. ![]()
jj to je pravda, ale fakt me to na tu chvili uplne rozhodilo.. uz rano sem myslela, ze je to 3. den vyssich teplot a ze se tam cara udela a nic.. a pak kdyz sem tam zadala jeste asi dalsich 6 a porad nic, tak mne bylo ouvej.. ![]()
ale ted uz je to v poradku a doufam, ze i to miminko bude.. jo ted sem cetla o holcine co dnes rano nasla // a vyslo ji to podle Jonase.. tak doufam, ze mne to teda taky vyjde..
a u tebe doufam, ze uz se ti ten cyklus nejak srovna.. ![]()
aakaficko: Ale já vim, taky mě to rozhodí, když pak čára zmizí. Je to takový pěkný, dívat se na to a moct doufat, že se zadařilo. ![]()
Mně se to asi nesrovná, spíš doufám, že se mi podaří otěhotnět, to je můj jediný cíl.
![]()
no prave, ja si ted pripadam docela jista, ze se proste muselo zadarit kdyz byl ten prvni ovutest + Jonas, sex dobre naplanovanej a pak najednou to vypada, ze nebyla ani ovulace.. fakt malem infarkt.. ![]()
jj taky je to ted muj jedinej cil a nejvetsi prani.. ![]()
aakaficko: Já se sem nějak nedostala. Ty už jsi asi z práce fuč, každopádně doufám, že budeš mít fajn víkend a ideálně že si mimís vyhlídne místo k zahnízdění.
![]()
krasne pondelni ranko,
tak jakej si mela vikend? ja byla v sobotu po obchodech a na vylete a vcera sme meli odpocivaci den, takze takova pohodicka.. ![]()
dneska mam konecne to behani po doktorech, tak se tesim a doufam, ze budou samy dobry zpravy.. ![]()
jinak me porad pobolivaji prsa, ale jen tak malicko - jako namozeny nebo co.. ale neni to nic hroznyho, protoze ja mam ty prsa fakt takovy necitlivy.. ![]()
a co ty, u tebe nejaka zmena pres vikend??
aakaficko: Ahoj, taky přeju krásný začátek týdne.
Víkend utek jako voda, už ani nevím, že byl.
Měli jsme takový pohodový, v sobotu jsme byli u babičky přát k narozeninám a včera jsme to proflákali.
![]()
Prvně budu držet palce, aby to u doktorů dopadlo co nejlíp. ![]()
U mě změna taková, že žádná.
Graf vždycky na chvíli vyznačí zpětně ovu, pak si to zase rozmyslí, ms se nedostavila, jen jsem měla každý den trošku to slabé špinění. Tak jsem z toho jelen.
![]()
Ale prsa mě pobolívají taky, jako tobě, jakoby namožený, trochu do stran a pak celý. ![]()
Jinak koukám, že teploty máš pěkné, to bude za chvíli na test. ![]()
takze jenom malinky spineni jo? to sem z toho teda jelen..
a test si zkousela naposledy kdy??
jj ja BT porad dobrou, ale to fakt zatim 6 DPO nic neznamena.. u doktoru, doufam a myslim, ze to bude v pohode.. ![]()
aakaficko: Poslední dneska ráno, už mírně propadám testovací hysterii. ![]()
Jako cosi tam je, ale je to Pepino, nevím, jestli nedělá falešné duchy. A včera mi manža přivez Clearblue, jenže ten je s citlivostí 50, to by mi taky moh teoreticky vyjít až ve 2. měsíci a kdoví jestli.
Takže jsem tam, kde jsem byla. ![]()
A co tě vlastně všechno dnes čeká? Nějaké testy, prohlíkdy a tak..?
aha tak zkus ten mamatest 10 nebo 25 at vis.. hele treba ses uz tehule a nevis o tom.. ![]()
jen zjistim, jak sem na tom s tim prolaktinem a to doufam, ze dobre a uz mne snad na endokrinologii nebude nic delat a pak na gyndu na klasicky vysertreni.. hele myslis, ze ultrazvukem pozna jestli probehla ovulace v poradku??
![]()
aakaficko: No musím zbláznit manžu a pojedem holt zase kupovat testy.
![]()
Tu 10 jsem měla, ale vyšly mi obě v tom balení strašně kazový, byly samý kráter, tečka, škrábanec.
Tak zkrátka poslední pokus bude. ![]()
Dr by to podle mě měl nějak poznat, možná tam bude vidět třeba prasklý folík nebo tak…
Ale asi určitě, vždyť holky chodí i na kontroly ovu, tak to poznat nějak musí. ![]()
tak jsem doma a moje pocity: jsem nastvana, zklamana a smutna..
![]()
na endokrinologii prolaktin minule 2× zvetseny ted pro zmenu pod normou.. takze parlodel beru porad jen mne ho snizili z 1 na 1/2 denne..
pak sem sla s vysledkama na gyndu a pi. doktorka si precetla jak to je a ani me neprohlizela!! takze moje uvahy jestli zjisti ovulaci byla uplne na prd..
tak ted fakt uz nevim co dal, brat dalsi 3 mesice prasky a pak zjisti ze ho mam zase moc velkej?? fakt nevim.. ![]()
a to ze to vyjde ted podle Jonase, to uz taky ztracim nadeji.. ![]()
aakaficko: No tak to mě mrzí.
A to to vypadalo, jak se o tebe nestarají…
Já se chci už jen kvůli tomu všem práškům vyhnout, protože oni to do člověka hrnou a jestli tím ztratí měsíc nebo půl roku, to je jim jedno. ![]()
Neztrácej hlavu, já ještě včera byla tak naštvaná, že jsem byla rozhodnutá s tím vším seknout a ani se nesnažit, ale ono to přejde.
A ty třeba těhu jsi, vždyť ještě nevíš.
Teplotama se nestresuj, i když co já bych dala za takové, jako máš ty. ![]()