Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, včera na testu jemná čárka, ráno silnější a večer zase slabounká. Je možné, že hormon naběhl mezi testováním nebo prostě asi nemám ovulaci? Nemůžu 10měs. otěhotnět ač to prvně přišlo hned. Díky moc za názory.
Většinou, když příjde ovulace, tak je čárka silnější než kontrolní asi 2 dny. A jak máš dlouhé cykly?
Ahoj, ovulacnym testom netestuj rano a urcite nie z prveho ranneho moca, vtedy vyjde vzdy silna ciarka. Testuje sa az od 10.00 hod. Samozrejme sa ale moze stat, ze pozitivny test proste nevystihnes, lebo LH ti stupne aj klesne prilis rychlo a ty sa proste nestrafis casovo
![]()
Mám 28dní cyklus. Teoreticky bych měla mít ovu dnes, ale kde nic tu nic. Dělala jsem test asi v 11hod. ráno a teď v 8h večer.
Před porodem a těhot. jsem si dělala test asi dvakrát a vlastně nikdy čárka nedosáhla maxima. Ale to jsem byla hned těhu, teď kde nic tu nic.
Tak 11 hod je uplne v pohode a mala si ten test pozitivny? Nemas ho nahodou odfoteny? Lebo moze byt, ze si zachytila vzostup/zostup LH a ovulka pride do 2 dni…
Inak 10 mesiacov je uz aj dost. Nechces si ist dat gyneokologovi vysetrit aspon hormonalny profil?
Před chvílí jsem ho vzteky vyhodila - měla jsem všechny tři a z rána je nejsilnější, ale není to ono, ale našla jsem článek:
Testovací čárka se mi několikrát objevila, ale nikdy nebyla stejně tmavá jako čárka kontrolní. Proč?
Jestliže jste ovulační test opakovali několik dnů po sobě jdoucích a testovací čárka se v některé dny objevila, ale nikdy nebyla stejně tmavá jako čárka kontrolní, zkuste v příštím cyklu testovat 2× denně s odstupem několika hodin nebo změnit čas testování (např. místo testování v 17:00 hod. zkusit testovat ve 13:00 hod.). K tak výraznému nárůstu LH hormonu, který se projeví dvěma stejně silnými čárkami, a který pak spustí ovulaci, dochází jen na několik hodin. Je možné, že testujete před nárůstem hormonu LH, kdy čárka ještě není tak výrazná, a po tomto nárůstu, kdy už nastal pokles LH, a čárka už není tak výrazná.
U doktora jsem byla a říkal, že počkáme do leda až tomu bude 12měs po vysazení HA a pak uvidíme. V ten den jsem měla zrovna ovulaci a prý vše bylo v pořádku - jenže manžel musel odjet na služebku na 3dny - ach jo
.
Osmanka píše:
Před chvílí jsem ho vzteky vyhodila - měla jsem všechny tři a z rána je nejsilnější, ale není to ono, ale našla jsem článek:
Testovací čárka se mi několikrát objevila, ale nikdy nebyla stejně tmavá jako čárka kontrolní. Proč?
Jestliže jste ovulační test opakovali několik dnů po sobě jdoucích a testovací čárka se v některé dny objevila, ale nikdy nebyla stejně tmavá jako čárka kontrolní, zkuste v příštím cyklu testovat 2× denně s odstupem několika hodin nebo změnit čas testování (např. místo testování v 17:00 hod. zkusit testovat ve 13:00 hod.). K tak výraznému nárůstu LH hormonu, který se projeví dvěma stejně silnými čárkami, a který pak spustí ovulaci, dochází jen na několik hodin. Je možné, že testujete před nárůstem hormonu LH, kdy čárka ještě není tak výrazná, a po tomto nárůstu, kdy už nastal pokles LH, a čárka už není tak výrazná.
hej, toto som sa ti snazila povedat aj ja, ale napisala som to dost blbo…uznavam…
ze si proste nevystihla ten vrchol LH, a tym padom si nemohla mat ani pozit. test. Joooj, a ani dnes ste nestihli poistit? To je pech, ze zrovna teraz odisiel…
Dnes jdeme na to, syn usnul. Jen mám strach, že nemám ovulaci, tak už to začínám víc sledovat.
Díky Soni za rozptýlení. Je problém v tom, že když neotěhotním do jara, tak musím nastoupit do práce. Tak jsem i s tím nervní.
nechces si zacat merat bazalnu teplotu? Je to lacnejsie ako ovu testy a presnejsie…
Ale ked dnes poitite a ak ovu bude do 2 dni, tak by to mohlo vyjst, budem drzat palce ![]()
Je to težké, teplota se musí měřit ráno a to většinou syn v noci hupsne k nám do postele a pak mě ráno probudí, takže nemám na to klid.
Osmanka píše:
Díky Soni za rozptýlení. Je problém v tom, že když neotěhotním do jara, tak musím nastoupit do práce. Tak jsem i s tím nervní.
A hlavne klud!!! Skoda, ze gyndak chce cakat az 12 mesiacov…ale verim, ze sa rychlo zadari aj bez vysetreni ![]()
kéž by, kéž by - kdybych si alespoň byla jistá, že mám ovu a ne že to bylo před měsícem náhoda. Dle toho článku mi přijde, že je velká šance, že se nechytne hladina hormonu. Pokud je to jen pár hodin. Pak mi přijde, že jsou nespolehlivé ty testy.