Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
4.10 mi skončila MS. Mám krátký cyklus. Hned nastoupily plodné dny. Píchání v podbřišku a tak. 5.10 jsem si dělala ovulační test a byla tam čárka, ale slabší než testovací.
Udělala jsem si tedy dneska (myslela jsem si že dneska bude silnější).
Ale je tam je hodně slabý duch. Jak je to možné? Takže už ovulace byla a máme smůlu?
Vždyť máš dva dny po skončení menstruace. Prostě testuj dál, nebo si měř bazální teplotu. Jak dlouhý máš cykly?
@JancaS84 píše:
Vždyť máš dva dny po skončení menstruace. Prostě testuj dál, nebo si měř bazální teplotu. Jak dlouhý máš cykly?
Právě že krátký 21 - 23 dní
Včera byla čárka silnější než dnes.
@Anonymní píše:
Právě že krátký 21 - 23 dní
Včera byla čárka silnější než dnes.
Síla čárky nic neznamená. To může různě kolísat během celého cyklu.
No já se tady dočetla, že někomu ten nárůst ovu hormonu rychle stoupne a po pár hodinách zase klesne. Tudíž je těžké se trefit testem přímo do toho okamžiku. Musela bys testovst pomalu při každém použití toalety… Co je na tom pravdy nevím… Zkus testovat dál.
@Barevné klubíčko píše:
No já se tady dočetla, že někomu ten nárůst ovu hormonu rychle stoupne a po pár hodinách zase klesne. Tudíž je těžké se trefit testem přímo do toho okamžiku. Musela bys testovst pomalu při každém použití toalety… Co je na tom pravdy nevím… Zkus testovat dál.
No v tom případě jsou testy docela k ničemu ne? ![]()
Ovulacni test má dvě čárky ( jedna slabá testovací druhá normální kontrolní ) po celou dobu cyklu
pozitivní výsledek se dá považovat jen tehdy když je testovací čárka silnější než kontrolní. Luiteinizační hormon ( LH ) má žena v těle přítomný stále, proto se ti kreslí slabá čárka stále. Doporučuji si dělat testy každý den třeba týden vkuse v době kdy má ovulace probíhat, uvidíš sama 🙂 hladina se zvedne a na testu se to tudíž projeví opravdu znatelným způsobem. Pak od tohoto okamžiku ovuluješ za 24-36 hod. ![]()
Příspěvek upraven 06.10.23 v 14:01
V praxi to vypadá takto. Za pozitivní test se dá považovat pouze ten poslední.
@JancaS84 klidně může být ovulace hned po ms
stává se to vzácně, ale stává
v srpnu jsem mi končila ms 3 DC (mám ji takto krátkou) a při túře mě bolel vaječník. Myslela jsem si, že natažené svaly z námahy. Druhý den ale píchal víc, zkusila jsem ot a byl pozitivní… 4 DC a úplně pozitivní
5 DC proběhla ovulace, potvrdila to teplota. 10 DC jsem byla na folikulometrii, kde paní doktorka potvrdila, že už je pár dní po ovulaci a krasne vidí žluté tělísko a vysokou sliznici
takže možné to je ![]()
@petisimi95 píše:
V praxi to vypadá takto. Za pozitivní test se dá považovat pouze ten poslední.
To je mi jasný, jen mě zmátlo. Že jeden den byla čárka silnější a druhý den velice slabá.
Zakladatelko, zkus testovat i tak dál. Mohl to být jen výkyv a mohla ovulace proběhnout. To by ti ale řekla bazální teplota nebo utz. Pak záleží, jak test vypadal. Holky často napíšou, že měly silnou čárku, ale.ve skutečnosti byl test negativní. Fotku testu nemáš?
@Anonymní píše:
To je mi jasný, jen mě zmátlo. Že jeden den byla čárka silnější a druhý den velice slabá.
Záleží na koncentraci v moči. Ovulák spis používej odpoledne. Z ranní se nedělá. Stanov si třeba 17 hod každý den 2 hoďky před testem nepij a uvidíš sama
ale jak říkám “pozitivní” je cely cyklus, musíš to vychytat ![]()
@bacova.mi ano negativní byly oba dva, ale ten včera byl silnější než dnes, tak mi to přišlo divné. Myslela jsem si že čím blíže ovulaci tím je silnější víc a víc a pak zase slábne.
@Anonymní píše:
No v tom případě jsou testy docela k ničemu ne?
Ne proč? Musíš holt znát své tělo… Ale možná je to nesmysl. Psala to tu jedna uživatelka, ale která, to už nevím.
A ještě mě napadá, kdy ty testy děláš? Mají se dělat v pozdních odpoledních hodinách a předtím moc nepít. Já takhle minulý cyklus měla dopoledne slabou čárku, ale bolesti byly. A ten samý den k večeru už dálnici.
@Anonymní píše:
@bacova.mi ano negativní byly oba dva, ale ten včera byl silnější než dnes, tak mi to přišlo divné. Myslela jsem si že čím blíže ovulaci tím je silnější víc a víc a pak zase slábne.
Nechceš sem dát fotky obou testů? Ať můžeme porovnat. Možná právě včera večer by byl pozotivní, akorát jsi to nevychytala ![]()
4.10 mi skončila MS. Mám krátký cyklus. Hned nastoupily plodné dny. Píchání v podbřišku a tak. 5.10 jsem si dělala ovulační test a byla tam čárka, ale slabší než testovací.
Udělala jsem si tedy dneska (myslela jsem si že dneska bude silnější).
Ale je tam je hodně slabý duch. Jak je to možné? Takže už ovulace byla a máme smůlu?