Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
1. měsíc jsem začala používat ovulační testy ke zjištění ovulace (cykly 30-34 dní). Jsem z toho jelen. Testy jsou “částečně” pozitivní a střídají se s negativními testy. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Myslíte, že ovulace proběhla? Podotýkám, že dodržuji veškeré pokyny (čas, pitný režim atp.)
. Přikládám foto, kde jsou uvedeny DC. Děkuji ![]()
Jako po zaschnutí už toho moc nesrovnáš.
Zkus příští měsíc nebo ještě teď aplikaci Premom.
Testy tam po 2-4 minutách nafotíš, appka jim přidá číselnou hodnotu
od 0-2 a uvidíš.
1 znamená, že čárka je stejně silná jako kontrolní 0-1 slabší
1-2 pozitivní (hodně silná).
Můžeš mít ovulaci i po 0,5 hodnotě, jde spíš o ten trend, vše ti dá do grafu.
A je zadáčo.
Po vyfocení test vyfotíš, protože už je fakt k ničemu.
Já dělám test kolem 14 odpoledne - jestli je děláš ráno, tak to neeee
Pokud by ti to ještě měsíc kolísalo nebo máš dlouhý nepravidelný cyklus, tak ti, kdo mají PCOS mají zvýšené LH a opk testy na ně moc nefungují - skáče jim to.
Pozitivní test není ani jeden, pozitivní ovulační test je, když je testovací čárka stejně silná, nebo silnější než kontrolní.
Asi bude chvíli trvat než to vychytáš. Kdy testuješ? Já vím že při cyklech 32-35 dní kolem 16-19DC musím testovat 2× denně, když testy sílí tak i víckrát, protože mi LH hormon (ten který spouští ovulaci a detekují ho tyto testy) stoupne velice rychle a pak zase velice rychle klesne, taže není snadné chytit pozitivní test.
Při délce cyklu 30-34 budeš mít pozitivní možná někde kolem14(15) - 23. den.
Ale ono by to mělo udělat takový výběžek nahoru a dolů.
Z nuly na 1 a potom zase na nulu, ne kolísání.
@eva1985aa taky mi přijde divný, že to kolísá. I čerstvé testy vypadaly de fecato stejně než zaschly. Prostě je to divný, že to jde takhle nahoru i dolu …
@Gracetheworld taky mě napadlo, že jsem nechytila vrchol, ale že to takhle bude kolísat mě nenapadlo
Zkusím příští měsíc přidat BT. Testuji jinak 1× denně, v 17 hod.
@Michalka9 zkus to dat do ty appky, ona tomu priradi hodnotu a udela graf. Pokud ti to vyjde znovu blbe, zkus jine testy / napr. Wondfo krabici z amazonu/. Tyhle testy maji i ruzne citlivosti. Treba ti sednou jine. Ja znam wondfo a easy home. Tam maji akci ze kdyz za 9 cyklu neotehotnis, vrati ti za ty testy penize. Pred par dny mi prisly na ucet. Radsi bych byla tehotba, ale co uz…