Oznámení špatné zprávvy u štědrovečerní večeře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Andromeda81
25.12.22 12:25
@Baba píše:
@ibis :hug: to je krasny, ze ho v tom nenechate samotnyho.

Ti nemocni lidi stejne sami citi, jestli se stav zhorsuje a reci - nemysli na to, bojuj, pristi rok bude tohle… jim nedodaji.

Vcera nam doma zemrel pan, rocnik 81. Pri te hruze se rodina snazila udelat to jedine, co slo, mit ho doma.

No, ne každý to má takhle. Já bych třeba radši chtěla zemřít někde v nemocnici, kde bych ani ty lékaře moc neznala, abych je prostě mohla brát jako servisní tým. Já jsem nerada, když ostatní vidí hák trpím. To k té blbě skutečnosti pak ještě prožívám emoce ostatních. Ale jiní lidé to samozřejmě mohou mít jinak.

• Citovat
  • Upravit
60142
25.12.22 12:25
@lucad77 píše:
Já myslím, že nevíte, o čem mluvíte. Nedělat takové drama? Ten člověk umírá. 8o

No jo, kdyz ono je tezky si pripustit, ze kazdy jednou umre, a tenhle hrozny pribuzny jim to pripomene. A jeste na vanoce! Nezdvorak. Doufam, ze se vsem omluvi, a uz je nebude s nejakou nemoci obtezovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
25.12.22 12:26
@Baba píše:
@ibis :hug: to je krasny, ze ho v tom nenechate samotnyho.

Ti nemocni lidi stejne sami citi, jestli se stav zhorsuje a reci - nemysli na to, bojuj, pristi rok bude tohle… jim nedodaji.

Vcera nam doma zemrel pan, rocnik 81. Pri te hruze se rodina snazila udelat to jedine, co slo, mit ho doma.
:hug: děkuji.. Ty vado, člověk o rok mladší než já… asi je úplně zbytečné vám psát, že jste anděl, pokud jsem správně pochopila náplň vaší práce :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13265
25.12.22 12:29
@hanka.br. píše:
Vůbec nechápu, proč se do zakladatelky tak pouštíte. Tuhle zprávu sdělovat lidem u štědrovečerní večeře je prostě naprosto nevhodné a nevkusné. Jedna věc je ta nemoc, ale s tím vůbec nesouvisí potřeba z toho udělat takové drama a naprosto zkazit lidem Vánoce. Jo, jsou to „jenom“ Vánoce, ale pokud to tak je, proč čekat zrovna na tento okamžik. Zakladatelce se naprosto nedivím, že jí to zaskočilo a diví se tomu. Je to fakt naprosto nevhodné. Ten příbuzný je poněkud svéráz.

Nevhodné a nevkusné? 8o no to tak už je no…smrt je pro většinu nevhodná - hlavně ta vlastní a nevkusná je vlastně taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.12.22 12:34
@ibis píše: :hug: děkuji.. Ty vado, člověk o rok mladší než já… asi je úplně zbytečné vám psát, že jste anděl, pokud jsem správně pochopila náplň vaší práce :srdce:

Andele jsou sestricky z domaci pece. V te oblasti neni domaci hospic - pece 24/7, ale skoro jakoby byla. Sestricka byla i u toho umrti, cekala tam s nimi na koronera. My s kolegyni jsme pro ne na telefonu kvuli medikaci. U hodne lidi je ke konci vhodne zavedeni linearniho podavani leku.

Ty rodiny jsou uzasny :srdce: Sem rada, ze jim muzu aspon trochu pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
25.12.22 12:39
@Baba píše:
Nevhodne? 8o Drama? 8o
Srovnavat nejaky svatek a smrtelnou nemoc?
Pribuzny je uplne v poradku, neempaticky sveraz ses spis ty :roll:

Ano, nevhodné a drama. Pokud to ten člověk věděl řadu měsíců - četla jsem to správně? - tak mi prosím vysvětlete, proč s tím čekal zrovna na tuto příležitost. Co jako očekával - ještě větší soucit? Pořádnou scénku? Je to můj názor, líbit se vám nemusí. Ale odpovědět byste mi mohli, je vás tu dost, co to považujete za vhodný okamžik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81495
25.12.22 12:43
@hanka.br. píše:
Vůbec nechápu, proč se do zakladatelky tak pouštíte. Tuhle zprávu sdělovat lidem u štědrovečerní večeře je prostě naprosto nevhodné a nevkusné. Jedna věc je ta nemoc, ale s tím vůbec nesouvisí potřeba z toho udělat takové drama a naprosto zkazit lidem Vánoce. Jo, jsou to „jenom“ Vánoce, ale pokud to tak je, proč čekat zrovna na tento okamžik. Zakladatelce se naprosto nedivím, že jí to zaskočilo a diví se tomu. Je to fakt naprosto nevhodné. Ten příbuzný je poněkud svéráz.

Jo, takže on umira a je to s nim furt, on se s tim musí vyrovnat, ale ostatni to obtezuje a je to nevhodné a nevkusne… :roll:
To, že jí to zaskočilo, to je v poradku.
Evidentně necekal na tento okamžik, sama píše, ze nekteri uz to vedeli drive. Rodina neni jen od toho, aby sdilela vesele udalosti.

Příspěvek upraven 25.12.22 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.12.22 12:43
@hanka.br. píše:
Ano, nevhodné a drama. Pokud to ten člověk věděl řadu měsíců - četla jsem to správně? - tak mi prosím vysvětlete, proč s tím čekal zrovna na tuto příležitost. Co jako očekával - ještě větší soucit? Pořádnou scénku? Je to můj názor, líbit se vám nemusí. Ale odpovědět byste mi mohli, je vás tu dost, co to považujete za vhodný okamžik.

Jakýkoli, který uzná za vhodný ten nemocný.
Ono je těžký říct rodině - jsem nemocný, za půl roku tu nemusím být. Třeba se odhodlal to říct zrovna ten večer, a co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.12.22 12:45
@ibis píše:
Takže ráno při snídani by ti někdo sdělil, že umírá a k večeři by si šla jakože v pohodě? To nemyslíš vážně, že ne?

Kdybych se to dozvěděla ten den, tak bych to oznámila. Jinak vědět to dva měsíce a klopit to u jídla, to mi nepřijde fér. Říct to mezi 4 očima, jindy. Já bych to třeba raději před ostatními o svátcích tajila, ale nejsem na smrt nemocná. Ale nikdy není „vhodnější“ doma oznamovat smutnou zprávu. Když měl syn narozeniny, děda mu dával dárek, co obvykle dostal každý syn v šesti letech. On že asi tu už v jeho šesti nebude, tak mu to dává dnes. Všichni jsme ale dávno o jeho nemoci věděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
25.12.22 12:51
@hanka.br. píše:

Tak doufejte, že až vy budete muset rodině sdělit takovou informaci, že vám neřeknou, že zrovna není ten správný okamžik a že musíte počkat… třeba na Silvestra, nebo Nový rok…a třeba se toho ani nedočkáte… Protože okamžik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8148
25.12.22 12:53

Já zakladatelku trochu chápu. Sejde se rodina, užívají si klidný večer. A do toho taková rána a strach o nemocného. Jenže i ten nemocný už asi chtěl, aby to všichni věděli a taky to pro něj nebylo jednoduché to oznámit. Ono načasovat takovou zprávu asi moc dobře nejde. Zakladatelko, držte te, neduste to v sobě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.12.22 12:53
@Russet píše:
Kdybych se to dozvěděla ten den, tak bych to oznámila. Jinak vědět to dva měsíce a klopit to u jídla, to mi nepřijde fér. Říct to mezi 4 očima, jindy. Já bych to třeba raději před ostatními o svátcích tajila, ale nejsem na smrt nemocná. Ale nikdy není „vhodnější“ doma oznamovat smutnou zprávu. Když měl syn narozeniny, děda mu dával dárek, co obvykle dostal každý syn v šesti letech. On že asi tu už v jeho šesti nebude, tak mu to dává dnes. Všichni jsme ale dávno o jeho nemoci věděli.

Hele, to fakt nevis. Ja taky ne. Jak to rict muzi, detem, rodicum… jak moc konkretne…
Navic lidi jsou po sdeleni kolikrat v soku, ze to uplne vytesni, jakoby jim nikdo nic nerekl. Nekdo je schopny o tom mluvit az po tydnech, nekdo vubec ne.
Me prijde absurdni resit, ze vanoce nejsou vhodna prilezitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12983
25.12.22 12:55
@Anonymní píše:
rozhodně si nepřeju, aby zemřel!

Proboha z toho tě snad nikdo nepodezírá.
Jen víš, prostě ty Vánoce jsou tak emocionální, že prostě na někoho je to v tu chvíli moc. Tak to tak prostě bylo. Jestli je tam šance, tak přeji, ať to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
25.12.22 13:03
@ibis píše:
Tak doufejte, že až vy budete muset rodině sdělit takovou informaci, že vám neřeknou, že zrovna není ten správný okamžik a že musíte počkat… třeba na Silvestra, nebo Nový rok…a třeba se toho ani nedočkáte… Protože okamžik?

Vůbec nechápu tu tvoji potřebu udělat z toho osobní útok. Je to jen můj názor, měla jsem potřebu se zakladatelky zastat, protože i na ni se osobně útočilo. Proč jako? Jsem dost stará na to, abych se v životě setkala i s takovou situací. Lidi obvykle nemají potřebu dělat z toho divadýlko s ohledem na své blízké. Sdělovat tohle u štědrovečerní večeře zkrátka nepovažuji za vhodné, tečka. Zakladatelce přeji hodně sil a chápu její smíšené pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
25.12.22 13:04
@VitaminC píše:
Rozhodne ne, zavani mi to trosku strhavanim pozornosti na sebe, takova mala histrionska porucha…

Máš dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová