Pád z autosedačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
14.12.10 12:20
mofiz píše:
Milá zakladatelko, ted to bude znít hnusně, ale proboha jaktože jsi se nesebrala a nejela s dítětem hned nebo třeba hned druhý den ráno.. máš vůbec nějaké svědomí? To tě na pohotovost musí dohnat až holky z diskuze? Nezlob se na mě, ale jsi docela frajerka, to by jsi se divila vid, kdyby se ti dítě neprobralo ze spaní nebo kdyby se u něj projevilo opožděné krvácení do mozku. Pro mne je to nepochopitelné. Dítě mi ze sedačky nikdy nevypadlo ani z ruky, je pravda, že padala, když se učila chodit nebo když se ji smekla noha, ale když upadla a uhodila se sebeméně do hlavy tak jsem se sebrala a jela… Vždyt je to přeci chvilka a máš jistotu a né žít v nejistotě a čekat co z toho bude. :zed:Holky teď mne třeba za můj názor ukamenujte, ale jako zdravotní sestra vím, co vše se může stát.

proč kamenovat??Vždyt stejnej názor měli všechny :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
14.12.10 12:28

Kamčo já jen, že by mi někdo mohl napsat, proč ji to píšu ted, když už u doktora byla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
14.12.10 15:02

Holky, uprimne, vim, byla to hloupost a nezodpovednost, beru to. Kazdy ale asi mame trosku intuice. Ted se mi to sice pise, kdyz mam potvrzene, ze je maly OK. Vcera to bylo trosku o necem jinem. Ne, frajerka rozhodne nejsem. Kdyby to bylo vaznejsi, asi bych s tim neotalela. Spadnul, resp. sjel z asi 10, 20cm na laminatku. Dlazdice na chodbe nemame, jak tady nekdo dedukoval. Celou noc jsem pak u nej strazila. Rozhodne mam ponauceni a priste budu jednat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.12.10 15:14
tara2010 píše:
Holky, uprimne, vim, byla to hloupost a nezodpovednost, beru to. Kazdy ale asi mame trosku intuice. Ted se mi to sice pise, kdyz mam potvrzene, ze je maly OK. Vcera to bylo trosku o necem jinem. Ne, frajerka rozhodne nejsem. Kdyby to bylo vaznejsi, asi bych s tim neotalela. Spadnul, resp. sjel z asi 10, 20cm na laminatku. Dlazdice na chodbe nemame, jak tady nekdo dedukoval. Celou noc jsem pak u nej strazila. Rozhodne mam ponauceni a priste budu jednat jinak.

Tero intuice a lékařská prohlídka se nedaj ale srovnávat.Mám známou které takto spadl 3letý syn s odrážedla.Ani neplakal.Celou noc ho sledoval a vše bylo v pořádku akorát že malej pořád spinkal.V 10 už jí to bylo divné a nepodařilo se jí ho vzbudit.Zemřel dva dny na to.
Už je to 5 let ale vim že si to vyčítá každý den.
Lepší jet jen 1000× zbytečně než 1× pozdě.Je to sice jeden případ z milionu ale nikdo nám nikdo nezaručí je zrovny my nemužeme bejt na té druhé straně.My se tam ocitli přesně na štědrý den.Skončilo to tragédii a taky by mě před tím nikdy nenapadlo že nám se něco takového muže stát :cry:
U vás ale vše dobře dopadlo a nemá cenu si už něco vyčítat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
18.12.10 12:46
Kamča.dalmatinka píše:
tara2010 píše:
Holky, uprimne, vim, byla to hloupost a nezodpovednost, beru to. Kazdy ale asi mame trosku intuice. Ted se mi to sice pise, kdyz mam potvrzene, ze je maly OK. Vcera to bylo trosku o necem jinem. Ne, frajerka rozhodne nejsem. Kdyby to bylo vaznejsi, asi bych s tim neotalela. Spadnul, resp. sjel z asi 10, 20cm na laminatku. Dlazdice na chodbe nemame, jak tady nekdo dedukoval. Celou noc jsem pak u nej strazila. Rozhodne mam ponauceni a priste budu jednat jinak.
Tero intuice a lékařská prohlídka se nedaj ale srovnávat.Mám známou které takto spadl 3letý syn s odrážedla.Ani neplakal.Celou noc ho sledoval a vše bylo v pořádku akorát že malej pořád spinkal.V 10 už jí to bylo divné a nepodařilo se jí ho vzbudit.Zemřel dva dny na to.
Už je to 5 let ale vim že si to vyčítá každý den.
Lepší jet jen 1000× zbytečně než 1× pozdě.Je to sice jeden případ z milionu ale nikdo nám nikdo nezaručí je zrovny my nemužeme bejt na té druhé straně.My se tam ocitli přesně na štědrý den.Skončilo to tragédii a taky by mě před tím nikdy nenapadlo že nám se něco takového muže stát :cry:
U vás ale vše dobře dopadlo a nemá cenu si už něco vyčítat :kytka:
:palec: přeně tak…Já mám 3měsíční miminko a nedákužu si to představit a raději ani nechci
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
19.12.10 23:15

Holky, asi jsme si to tu přivolala.. psala jsem,ž e Kačka spadla v 8 m… hmm tak jsme v pátek volali záchranku, protože auto bylo pod sněhem.

Starší dcerce se vytrhla z náruče, spadla na hlavu a při pláči šlo se soplíkama s nosíku krvavé… to bylo fajn fajn… jedno ječí bolestí a hlavně leknutím a druhá hystericky já jí nechtěla ublížit, já nechtěla a co když… a černé scénáře a co když jsem ji zmrzačila…
A matko, ty se drž, protože tě potřebujou obě, nemůžeš dát nejevo svou hrůzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
23.12.10 00:11

Tak to je mne te lito… Tuky tuk, at je vse OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.8.14 11:31

Můžu se zeptat zakladatelky, jestli vás brali na RTG? Mně se to totiž stalo s 5ti měsíční holčičkou, nebyla zaklaplá rukojeť u autosedačky a já ji posunovala těsně nad zemí a autosedačka se zhoupla a malá byla na zemi. Letěla jsem k pediatričce a ta nás poslala na chirurgii, prý bude potřeb RTG. Doktor nás prohlédl a prý takové úrazy vyšetřují klinicky a že jim jako doktorům (on i manželka) spadlo malé dítě ze sedačky. Moc si to vyčítám a o malou se bojím, ale neměla žádné příznaky k něčemu špatnému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.23 23:28

Taky pád z vajíčka dva a půl mesice

Stalo se mi totéž, odskočil jsem si na WC a starší dítě mi chtělo pomoci a dvouapul měsíčni mimčo dalo do autosedačky vajíčka, já vyšla z wc že, malou pochován, protože pořád plakala ale vajíčko bylo zády ke mě ve futrech vzala jsem za to držadlo, že vajíčko o kousek posunu a malá rozplacla na zemi, vůbec nechápu jak se to stalo, do toho starší historický řev, malou jsem začla chovat do chvilky přestala brečet a začla zvatlat i se usmívat. Ale já se samozřejmě bojím. Vůbec nevím jak vlastně spadla. Přišlo mi že teda měla natekly ret. Teď normálně spokojeně spí. Obě děti. Zkusila jsem volat na pohotovost ale nikdo to nezvedal. Myslíte, že by to mohlo i přes takovýhle průběh být něco vaznejsiho? Kdybych tu neměla druhé dítě, jedu bez váhání na pohotovost.

• Citovat
  • Upravit
34322
30.10.23 01:17
@Anonymní píše:
Stalo se mi totéž, odskočil jsem si na WC a starší dítě mi chtělo pomoci a dvouapul měsíčni mimčo dalo do autosedačky vajíčka, já vyšla z wc že, malou pochován, protože pořád plakala ale vajíčko bylo zády ke mě ve futrech vzala jsem za to držadlo, že vajíčko o kousek posunu a malá rozplacla na zemi, vůbec nechápu jak se to stalo, do toho starší historický řev, malou jsem začla chovat do chvilky přestala brečet a začla zvatlat i se usmívat. Ale já se samozřejmě bojím. Vůbec nevím jak vlastně spadla. Přišlo mi že teda měla natekly ret. Teď normálně spokojeně spí. Obě děti. Zkusila jsem volat na pohotovost ale nikdo to nezvedal. Myslíte, že by to mohlo i přes takovýhle průběh být něco vaznejsiho? Kdybych tu neměla druhé dítě, jedu bez váhání na pohotovost.

Na pohotovosti stejne nic neudelaji. Dite prohlednou a poslou te domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
30.10.23 06:32
@Lucie_Sx píše:
Na pohotovosti stejne nic neudelaji. Dite prohlednou a poslou te domu.

Nesmysl. Malé dítě s podezřelým pádem posílají hned na rentgen a sono bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.10.23 06:50
@SlečnaDahlia píše:

Vyklopeni ze sedacky neni podezrely pad a rentgen stejne nic neukaze (resp. neukaze krvaceni do mozku, ktereho se vsichni pri padech boji asi nejvic).
A spousta pracovist stejne rtg ani sono neudela, pokud dite pri zakladnim vysetreni vypada v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
30.10.23 07:04
@SlečnaDahlia píše:

Cerstve rocni dcera spadla k veceru ze schodu, kdyz tchan nezavrel dvere. Bylo to 14 mramorovych schodu. Byla domlacena, hromada modrin na hlave, na zadech. Hrozne rvala, mela z toho teplotu 38,0 st. Bylo to na dovolene v Chorvatsku na ostrove. Byla tam jedina doktorka pro dospele i deti, bez RTG. (Nemocnice byla na pevnine, kam cesta vcetne trajektu trvala okolo 3 hodin a zpatky bychom jeli az rano.) Dceri posvitila do oci, zeptala se, jestli bezne takhle rve. Pan domaci rekl, ze je to “vesela beba”. Doktorka rekla, ze ji mame pres noc sledovat a kdyby neco, tak volat vrtulnik.

Pak jsem volala kamaradce pediatricce. Ta taky rekla sledovat 24 hodin, co 2 hodiny budit. Po navratu do CR jsem o tom mluvila s nasim pediatrem. Rekl, ze ten postup doktorky byl ok. Ze je dulezite zkontrolovat zornicky, RTG by stejne neukazala krvaceni do mozku. To by ukazalo CT, ktere u malych deti musi byt v narkoze, takze se dela jen v oduvodnenych pripadech, coz ten nas nebyl. A dulezite - krvaceni do mozku by se u miminka projevilo vyboulenou fontanelou.

Po padu z vajicka, kdyz se dite chova normalne, bych o doktorovi ani neuvazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.23 08:53

Díky za odpovědi, malá vypadá v pohodě, v noci se budila co dvě hodiny na jídlo, jak je zvyklá. Nikde žádná modřina.

• Citovat
  • Upravit
22918
30.10.23 09:42
@Anonymní píše:
Díky za odpovědi, malá vypadá v pohodě, v noci se budila co dvě hodiny na jídlo, jak je zvyklá. Nikde žádná modřina.

Bude dobrá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák