Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kfětoslava píše: Více
Neříkám přece že všechny to tak dělají ale pár jsem jich znala. Jinak prosti gustu…
Každý podle svého vkusu přece
@Jazmine píše: Více
Já si myslím, že právě pandora se nesměla namáčet
Pokud na nem nejsou pozlacene privesky, tak voda, desinfekce, vsechno v pohode. Je to stribro, co by se na tom rozpustilo nebo poskodilo? Vyzkouseno, muj „kovidovy“ si opravdu uzil svoje. Teda nesprchovala jsem se s nim, sperky po prichodu domu sundavam. A obcas ho porad nosim, mam na nem privesky Parize a Prahy. Jestli to je pro nekoho kyc, pro mne za mne.
Ja zase povazuji za kyc jine veci, co se mohou nekomu libit.
Edit: preklep
No tak to bych se jim na to tuplem vys…
To se nesmí ani namočit, jo? Tak je drahá sranda. Umělé zlato a ještě to nesmíš ani namočit, dobrý no
Já to spíš myslela tak, že to člověk pořádně nevymyje pokud to nenamočí vyloženě do čističe stříbra a že se tam toho při každodenním nošení musí dost usazovat. Prostě to považuju za nepraktické. A z toho cinkání by mi jeb.lo ![]()
Vždyť ti na něm nic cinkat nemusí. A pochybuju, že na žádném jiném šperků nemáš nějaké záhyby, kde by se mohlo něco usazovat.
@Snorlaxik píše: Více
No neviděla jsem ještě necinkací pandoru. Fakt že ne. Všechny holky co to kolem mě kdy měly cinkaly. Ale já jsem na to ultra citlivá, mě to vadí i u kabelek, když jsou hlučné zipy a karabiny. Jinak myslím, že prstýnky apod. jsou trochu něco jiného, není tam přece toho tolik. Ale jasný, pokud má někdo na každý ruce 4 prsteny, x náramků, tak je to to samé. Taky záleží kolik tam toho na ten náramek kdo nacpe. Já viděla jen ty typu „žebrák“.
@Birdonawire píše: Více
Mně to nepřipadá jako kýč. Když ti není přeplácané, tak se mi to líbí.
Ale vždy na tom náramku můžeš mít jeden korálek. Můžeš tam mít kamínky zarážky a pokud nemáš visací cinkrlátka tak ti tam nemá co cinkat.
@Snorlaxik J prostě vycházím z toho že jsou to ruce se kterýma nejvíc přijdeš do kontaktu s „vnějším“ světem. Jsou rozdíl náušnice, či řetízek na krku co přijdou do styku jen s tvojí pokožkou, převážně. S rukama člověk hrabe na madlo v MHD, v práci na stoly podle toho u koho co člověk řeší, restaurace a hlavně WC. Jasně vždy si pravidelně asi většina z nás myje ruce, ale prostě ten řetízek s plno přívěškama se omývá prostě hůř. Jsem estét, a vím to o sobě a proto nenosím ani prsteny. max jeden decentní občas, protože by mě to sran. dilo.
Mít plný třeba plný ruce prstenů se mi příčí, stejně tak masivní náramky.
Mimochodem, jsem si vzpomněla jak s tou Pandorou kolegyně při psaní na PC cinkala/škrábala o stůl a ještě u toho chroupala mrkev
![]()
Taky se mi to vždycky líbilo, když někdo cinkal pandorou
Estéti nenosí prstýnky? Nosím jen snubní, tak jsem nevěděla, že jsem estét. Nějak toho hodně mícháš dohromady.
Klid. Myšleno jako estét vnímání na čistotu, bakterie. (z řec. aisthetikos - vnímavost).