Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jazmine píše: Více
Na to s Einsteinem by se dalo podívat i tak, že hledat pořád dokola věrnýho chlapa je šílenství. Schválně ruku na srdce, o kolika mužích které znáte by jste dala ruku do ohně, že nikdy nebyli nevěrní a ani nikdy v budoucnu za žádných okolností by nebyli nevěrní?
Není šílenství snažit se za každou cenu hledat věrnýho chlapa, když nikdy nemáte šanci to 100% poznat?
Tedy když pominu muže, o které absolutně žádná žena nestojí. Ti pravděpodobně věrní jsou, protože by neměli s kým být nevěrní. To ale asi nebude vaše cílovka
@Strizlivy_Realista píše: Více
Tak on je sakra diametrální rozdíl, pokud to někdo dělá opakovaně v relativně krátké známosti a rozdíl pokud pokud podvede chlap po 10 letech vztahu v krizi jedním úletem, kde je jinak důvěra a pevné základy. Zakladatelka už ví o 2 nevěrách, takže jich ve výsledku bude daleko více. Zůstat v takovém vztahu je šílenství, to je chronickej záletník. A ano, znám pěkný chlapy, který by nikdy nezahli, hnusí se jim to. Ne, nemyslím že nezahýbají jenom hnusní chlapi, o která žena nestojí. Jistotou je v životě jen smrt, to platí ve všech jeho oblastech. Ale proč tomu chodit naproti a být s někým kdo si opakovaně smočil jinde, vědet to a pak se divit že se nezměnil a ztrácet s takovým čas? Tvů názor ti neberu, ale já mám s dovolením jiný…
@Strizlivy_Realista apropo, nemyslím si, že je v tomhle rozdíl mezi pohlavimi, poznala jsem mraky ženských co podváděly a to hodně. Vypovídá to něco o ženách jako celku? Vůbec. Já příležitostí měla mraky a nepodvedla jsem nikdy. A ne, hnusná fakt nejsem
zobecnit to na zjednodušené „podvádí všichni, nemá to smysl řešit“ je fakt mimo
Já přece nikde neříkám, že to nedělají i ženský. Reagoval jsem čistě na pisatelku, protože se řeší muž. Ale když půjdu do důsledku, troufnu si tvrdit, že bude výrazně větší procento žen, kde bych věřil že nebudou nevěrné než u mužů. U mužů, kteří mají příležitost mít sex s pro ně atraktivní sexy ženou a jistotu, že se to nikdo nedozví tak někdy v takové situaci podvede přes 90% chlapů. U žen to to bude výrazně, výrazně méně. Tedy hledat věrnou ženu dává smysl, u chlapa až tak ne. Můj názor
@Strizlivy_Realista píše: Více
Výrazně, výrazně méně?
Fakt, ne. Dělala jsem jako jediná žena v čistě mužském kolektivu kde žádné téma nebylo zapovězeno i v čistě ženském. A odnáším si z toho, že ženský jsou mnohdy daleko horší. Opět nelze ale kategorizovat.
Poslední průzkumy uvádějí nevěru u zhruba 20 % mužů oproti cca 18 % žen. Zatímco někteří odborníci označují nižší míru nevěry u žen za mýtus a tvrdí, že jsou stejně promiskuitní, jen ji lépe skrývají. Průzkumy se značně liší a hlavně zdůrazňují, že ženy se za ní daleko více stydí, chlapi se s ni více chlubi, tudíž výsledky nejsou nutně přesně vypovídající.
@Strizlivy_Realista… podvede 90% chlapů jo? Hele řekla bych že asi soudíš dle svojí sociální bubliny, tohle je prostě pitomost. Každej chlap nemá mozek v kalhotech, já bych fakt chlapy takhle nepodceňovala
Apropó, s kým je podvádějí? Pokud chlapi ženský nepodvádí s chlapama, pak ti to statisticky u 90% moc nevychází
Jeden mužský uživatel by ti tady tyhle zažitý stereotypy o nevěře můžů a žen rád rychle vymluvil.
Apropó, kazdý tu hranici přijatelného máme jinde. A ano, zůstavat s usvědčeným nevěrníkem a lamentovat nad jeho nevěrou považuji za definici šílenství ![]()
Příspěvek upraven 20.05.26 v 08:05
@Strizlivy_Realista a jenom dopíšu, že mraky jednoduších chlapů v mužských kolektivech rádi o nevěře mluví, aby ukázali jaký jsou kanci, a rádi bájí a přibarvuji. Kdysi jsem se dozvěděla, jak moje kamarádka měla spát s jednim týpkem. Realita však byla naprosto jinde. Jeho jenom nenapadlo, že tam kde o tom vykladá může být chlap jehož přítelkyně (já) tu holku dobře zná ![]()
Příspěvek upraven 20.05.26 v 08:14
@Anonymní píše: Více
Já tě naprosto chápu.
Zamilovanost je šílená potvora, bohužel dost na škodu, když je to do nesprávného člověka. Mám tak trochu dojem, že když příroda vytvořila zamilovanost, aby se lidé párovali, nepočítala s tím, že někteří začnou podvádět. Očividně ti, co zamilovaní nejsou. ![]()
Ono ti to trápení dost bere, ale zamilovanost zase dává, takže jsi víceméně někde kolem nuly. Svým způsobem je to lepší, než být sama a nemít žádné trápení, ale ani zamilovanost.
Časem nabereš sílu se rozejít, zamilovanost opadne, měj ale hlavně na vědomí, že on tě zřejmě nemiluje, jinak by se choval jinak. A zůstávat ve vztahu z čisté zamilovanosti k ničemu smysluplnému a dlouhodobému nepovede. Mysli na svou budoucnost. Díky současné situaci ti může utíkat něco, co je mnohem lepší a mohla bys to mít, jenom musíš udělat ten důležitý krok.
Možná se nebojíš být sama, možná se bojíš si přiznat, že sis zase vybrala špatně? Co to zkusit do třetice všeho dobrého? ![]()
Já právě jasný důkazy nemám, jen podezření, pár anonymů a od jedné slečny vím, že to na ní zkoušel. Takže proto mě to tak brzdí. Kdybych měla jasný důkaz, bylo by to pro mě jednodušší.
No podezření znamená, že je to v reálu ještě mnohem horší, protože valnou část nevěr se mu podařilo utajit. Každý kdo podvádí a neni ve volném vztahu, dělá vše proto aby na to partner nepřišel. Ze zkušenosti z okolí za ta léta vím, že podezření ukrývá daleko horší realitu. Už jen fakt, že vyjíždí jinde a vystavuje tě anonymům samo o sobě k rozchodu stačí
V reálu nikdo nemůže s určitostí říct, zdali čáru překročil či nikoliv. Věrnost prokázat moc dobře nelze. Jde jen o to, nedělat věci, které v partnerovi probouzí nedůvěru. Což se tady moc neděje a v začátku vztahu, by to mělo každému stačit, aby zhodnotil, že takto opravdu ne.
Každopádně, svou intuici, by neměl nikdo podceňovat, ale taky musí každý vědět, zdali ona intuice, má reálný základ.
Zakladatelka nevěrou v minulém vztahu neprošla, čili tady není předpoklad, že jeji nedůvěra pramení ze starého zranění a to, jak s tím naloží, je už pouze na ni.
Za sebe vím, jaké je to žít ve vztahu, kde panuje nedůvěra, ale taky vím, že kdybych ji zažil v začátku, kde nejsou děti a společný majetek, byla by to okamžitá stopka. ![]()
Už jen to, že to zkoušel, nebudí důvěru. Prostě mu takové chování není cizí. Kdyby kápl na nějakou povolnější, tak by ses to ani nedozvěděla a on by vesele zanášel. Ty jsi mu o těch podezřeních řekla?
Mě už by „jen” tohle, dost brzdilo v tom, abych se k němu chovala spontánně, bez jakýchkoliv pochybností. Nemohla bych s ním mít už nic intimního nebo sexuálního, protože bych myslela na to, kterou před chvílí zrovna oblízal… ![]()
A s takovým pocitem, se podle mě, už nedá v klidu žít.
Je to tvoje věc, ale mně by takový vztah, nic hezkýho nepřinášel.
@Muž 1.2 píše: Více
Tak to je jasné, píšu o zkušenosti jakou z podobných vztahů z okolí mám.