Pár výchovných na zadek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vesmírná drůbež
19.6.21 09:43

@BohunkaP ostatně já tady už jen „nahlas“ přemýšlím, jak bych to řešila já, případně jaké řešení bych se pokusila vykomunikovat s hlídající osobou. Navíc mám kluka ve stejném věku a vím, co tohle jejich „ničení“ předmětů obvykle znamená. Chtějí vidět dovnitř, chtějí vidět, co to znamená, když něco rozeberou, jednoznačně i dočasný vzestup testosteronu, kdy to v nich koluje a projevuje se právě těmi silovými aktivitami. A tím, že je to třetí syn, vím přesně, jak těmi fázemi projde. Dcera byla opravdu jiná. Jakože chápu, že člověku prdnou nervy, proto je lepší to řešit nějak systémově dopředu (teď už tedy na základě zkušenosti) a v podstatě pochopit souvislosti.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
19.6.21 09:44

Zdvojený příspěvek.

• Citovat
  • Upravit
2031
19.6.21 10:08

@BohunkaP aha to jsem nepostrehla…to je pak samozrejme lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
19.6.21 11:38
@VitaminC píše:
@BohunkaP Proc? Prevedla jsem trestani z bezbranneho ditete na bezbranneho seniora. V jednom pripade je to svinstvo, v druhym je to tedy co?

Svinstvo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
19.6.21 12:50
@FlorenceF Jenkins píše:
Myslim, ze tim, ze reknu, ze deti, zeny a zvirata se nebiji, to nedramatizuju.

Hele, ja treba pochopim, ze nekomu ujedou nervy a po nekom se ozene. Napriklad-dite me bolestive kouslo, dite bije zvire, dite dela neco zivotu nebo zdravi nebezpecneho.

Ale hezky s rozmyslem stahnout kaďata a naplacat vychovne na holou neni zadna nahla reakce, navic vy to tady schvalujete ne jako ujeti, ale jako VYCHOVNY PROSTREDEK, aby se z ditete nestal rozmazleny fakan. To uz vypada jako system :think:

Jinak driv se prave takhle propleskavaly manzelky, kdyz zlobily. Taky se soudilo, ze je to vychovne.

Rikam ti, obiras lidi o dustojnost

No já si teda nemyslím, že je to obírání o důstojnost. Já dostal jednou pořádnou facku od mamky ve 13, když jsem přišel domů s piercingem v jazyku. Nechal jsem si to píchnout na hokeji na záchodech, přesto, že jsem věděl, že se to našim nebude líbit. Zakázali mi to do doby, než vyjdu ze základky, byli jsme tak domluveni, že potom už jim je to jedno. Jenže ségra jako holka už mohla dřív a byla mladší, navíc měla barevnou hlavu a já jsem cítil nespravedlnost, že ona může a já jako kluk ne a že je to přece moje tělo a trapný učitelky to nemusí zajímat. Protože jsem moc dobře věděl, že mi to naši zakazujou jen kvůli té škole, ony už tam řešili tu ségry hlavu, natož tohle. Tak jsem to porušil a přišel tak domu. Byl jsem si jistý, že budou jenom mít blbý řeči, ale že to na konec přejdou. No spletl jsem se, chytil jsem takovou, že jsem druhou chytil o skříň a jako bonus mi to táta pěkně za čerstva vyrval. A hned mi došlo, že ten kdo se nezachoval důstojně jsem byl já, ne naši, já měl pouze dodržet dohodu, tak jak jsme se domluvili, oni jí drželi, já ne. Takže jsem sice dělal uraženýho, ale došlo mi, že tole jsem fakt přehnal, bylo mi trapně a bylo mi to líto. Jenže kdybych tu facku nedostal, vůbec by mi to asi nedocvaklo, prostě jsem si jel svoje, že je to moje tělo a hotovo. To, že vlastně vůbec nešlo ani tak o to píchnutí jazyka, ale o ten výsměch, jakože budu si dělat co chci, to mi došlo až po tý facce. A to hlavně proto, že jsem si uvědomil, že to bylo hnusný ode mě, protože jinak by mi máma nikdy neflákla. Určitě mě v tý chvíli nenapadlo, že to je nějaké jejich selhání nebo obírání o důstojnost. To je blbost přece. A ještě jsem se na konec omluvil, máma mi udělala tvaroh s marmeládou, páč jsem nemohl kousat a jelo se zas dál, už to nijak neřešili a potom jsme se tomu vždycky smáli. Ten mámy skok směrem ke mě, když to zjistila, byl fakt legendární, to kdyby chtěla, tak se jí to už nikdy nepovede, sama neví, jak se jí to povedlo :mrgreen: Za mě z toho děláte taky zbytečně velkou housenku a máte tendence to srovnávat s nějakým častým bitím, to tady nikdo neschvaluje, ale semtam jednu přes p.rdel nebo přes h.ubu není žádné týrání, bití, selhání a já nevím co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
19.6.21 13:06
@Matt 02 píše:
No já si teda nemyslím, že je to obírání o důstojnost. Já dostal jednou pořádnou facku od mamky ve 13, když jsem přišel domů s piercingem v jazyku. Nechal jsem si to píchnout na hokeji na záchodech, přesto, že jsem věděl, že se to našim nebude líbit. Zakázali mi to do doby, než vyjdu ze základky, byli jsme tak domluveni, že potom už jim je to jedno. Jenže ségra jako holka už mohla dřív a byla mladší, navíc měla barevnou hlavu a já jsem cítil nespravedlnost, že ona může a já jako kluk ne a že je to přece moje tělo a trapný učitelky to nemusí zajímat. Protože jsem moc dobře věděl, že mi to naši zakazujou jen kvůli té škole, ony už tam řešili tu ségry hlavu, natož tohle. Tak jsem to porušil a přišel tak domu. Byl jsem si jistý, že budou jenom mít blbý řeči, ale že to na konec přejdou. No spletl jsem se, chytil jsem takovou, že jsem druhou chytil o skříň a jako bonus mi to táta pěkně za čerstva vyrval. A hned mi došlo, že ten kdo se nezachoval důstojně jsem byl já, ne naši, já měl pouze dodržet dohodu, tak jak jsme se domluvili, oni jí drželi, já ne. Takže jsem sice dělal uraženýho, ale došlo mi, že tole jsem fakt přehnal, bylo mi trapně a bylo mi to líto. Jenže kdybych tu facku nedostal, vůbec by mi to asi nedocvaklo, prostě jsem si jel svoje, že je to moje tělo a hotovo. To, že vlastně vůbec nešlo ani tak o to píchnutí jazyka, ale o ten výsměch, jakože budu si dělat co chci, to mi došlo až po tý facce. A to hlavně proto, že jsem si uvědomil, že to bylo hnusný ode mě, protože jinak by mi máma nikdy neflákla. Určitě mě v tý chvíli nenapadlo, že to je nějaké jejich selhání nebo obírání o důstojnost. To je blbost přece. A ještě jsem se na konec omluvil, máma mi udělala tvaroh s marmeládou, páč jsem nemohl kousat a jelo se zas dál, už to nijak neřešili a potom jsme se tomu vždycky smáli. Ten mámy skok směrem ke mě, když to zjistila, byl fakt legendární, to kdyby chtěla, tak se jí to už nikdy nepovede, sama neví, jak se jí to povedlo :mrgreen: Za mě z toho děláte taky zbytečně velkou housenku a máte tendence to srovnávat s nějakým častým bitím, to tady nikdo neschvaluje, ale semtam jednu přes p.rdel nebo přes h.ubu není žádné týrání, bití, selhání a já nevím co.

No, chapu, legendarni rodinna vesela historka, maminka se neudržela a vlepila ti facku.

Ve skutecnosti to uplne vychova neni, to se shodneme, ne, to je jen selhani nervu, ano, stane se ;)

Ale myslim si, ze bys pochopil, zes jednal pres caru i pri nenasilnem vychovnem opatreni, treba ve smyslu- ty nedrzis dohody? Bereme na vedomi a vypovidame jinou, takze na slibeny ridicak na motorku si vydelas na brigadach, čus bus :* :* :*

Fakt si nemyslim, ze facky budou vhodny vychovny prostredek, ani pro puboše :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
19.6.21 13:30
@Anonymní píše:
Ahoj, řeším teď takovou situaci, pro někoho možná kravina. Syn jezdí často k babičce, má jí rád. Někdy je zlatý, ale někdy hrozně zlobí a dnes dosal na zadek, docela dost a na holý. To se mi vůbec nelíbí, tak nevím, co s tím? Je to normální nebo to trošku přestřelila? Prý hodně brečel. Je mi ho celkem líto, ikdyz vím, že to s ním není někdy jednoduché. Od nás dostal tak párkrát na zadek přes kalhoty, jen tak aby se neřeklo, jinak vůbec.

Takze ja budu zase klasicky proti vetsine.
Ne, nemyslim, ze babicka udelala dobre. Vyprask je proste hrozne spatnej stereotyp..

A prece dite se nevychovava, tak ze kdyz neposloucha, ze ho budu bit.. Dite se nauci poslouchat i jinymi zpusobit nez vylitim vzteku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
19.6.21 13:34
@Tomáš916 píše:
V těchto diskusích je vždy paradoxně viděn jeden zajímavý jev. Nejvíc agrese v sobě mají ti, kteří by dítě v životě nikdy neplácli.

Ja tu agresi hodne vidim u dotačních, kteri to placani radi praktikuji.
Pisou jak je to nevychovany spratek, ze si zaslouzil dostat serezano :think:

Příspěvek upraven 19.06.21 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.6.21 13:35
@_.Emilyyy píše:
Takze ja budu zase klasicky proti vetsine.
Ne, nemyslim, ze babicka udelala dobre. Vyprask je proste hrozne spatnej stereotyp..A prece dite se nevychovava, tak ze kdyz neposloucha, ze ho budu bit.. Dite se nauci poslouchat i jinymi zpusobit nez vylitim vzteku.

Myslíš tak, že tvé úžasné dceři, musel konečně vrazit facku tvůj partner, aby se srovnala? :think: protože ty bys ji nadále nechala dělat si. Co chce? Nebo jsi už na to zapomněla. Mám pocit, že tam zrovna ta jedna výchovná facka dost zabrala a tvá dcera se srovnala :think:

• Citovat
  • Upravit
21347
19.6.21 13:37
@FlorenceF Jenkins píše:
Taky dosly argumenty? :lol:

S hlupáky se nehádám, nikam to nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
19.6.21 13:39

Uprimne ani nevim, co je lepsi teda..
Jetsli promysleny vyprask nebo ujeti nervu.jako kdyz me nekdo stve, tak by se to nasilim proste nemelo resit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
19.6.21 13:41
@Dobrej_tym píše:
V techto diskuzich je to vzdy o tom, jak bez par facek by z ditete vyrostl klacek a fracek. Zajimave, ze muj muz nebyl bity nikdy, ja hodne. Z detskeho zlobeni jsme vyrostli oba, zijeme rekla bych hezke zivoty a k okoli se chovame hezky.

Podstatny rozdil je v tom, ze ja mam s rodici spatny vztah a doted jim nektere vyprasky nemuzu zapomenout. Muz ma s rodici krasny vztah.

Za me je vychova o trpelivosti. Abych pravdu rekla, syn proste z nekterych veci musel vyrust a i kdybych ho prerazila, zlobil by - jako vsechny deti - furt.

Nejvic drsne a takove az utocne prispevky tu maji zeny, ktere biti schvaluji. Nejspis je to i svedomi. Kazde z nas nekdy ujely nervy a ja si to tedy vycitam. :nevim: Protoze to tehdy bylo mne a me netrpelivosti. Kazda situace se da resit s klidem a lip.

Muj tchan je ze 4 děti. 2 kluci, 2 holky. Všechny tri ostatni jejich otec mlatil. Tchana ne, protože byl po nějakém úrazu a na nej si proste netroufnul ( :roll: ). A dneska je to jen ten tchan, co ma normální život a je klidnej a ma dobrý vztahy s detma atd… Ti tri to odnesli, vsichni maji ty zivoty potapany, ale rozepisovat to konkrétně nebudu. Bratr moji tchyně taky dostaval. A je z nej dost nesnesitelnej typek, je divnej. Všichni o kterých píšu jsou rozvedeni, někteří víckrát. Pro mě to hovoří za vse.
Ale jak pises, ze vše se da řešit v klidu, tak třeba to ja nedovedu :lol: ja jsem bouchaci typ, hned mi vyleti saze. :lol: Ale deti nebiju. Ne ze bych starsimu nezkusila jednu v afektu lupnout. Ale efekt byl přesně opačný. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21347
19.6.21 13:42

Podobných spratků jsou USA plné, helikoptérove matky tu mají pred českými pěkných pár let náskok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
19.6.21 13:45

@lucenka
Facka je tas silny slovo.
Vytahujes zalezitost strarou 2 roky, celkem trapne, ne?
Ne neboj, tohle mu taky v zivote nezapomenu. Ale aspon uznal svoji chybu..
A to ze muj pritel udelal neco, co neni spravne, tak to mam najednou delat, ze je to ten nejlepsi zpusob na svete?
Takhle by ujizdet nervy proste ujizdet nemeli.

A nesrovnavej moji dceru s malym ditetem ;)
@lucenka píše:
Myslíš tak, že tvé úžasné dceři, musel konečně vrazit facku tvůj partner, aby se srovnala? :think: protože ty bys ji nadále nechala dělat si. Co chce? Nebo jsi už na to zapomněla. Mám pocit, že tam zrovna ta jedna výchovná facka dost zabrala a tvá dcera se srovnala :think:

Příspěvek upraven 19.06.21 v 14:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
19.6.21 14:01
@FlorenceF Jenkins píše:
No, chapu, legendarni rodinna vesela historka, maminka se neudržela a vlepila ti facku.

Ve skutecnosti to uplne vychova neni, to se shodneme, ne, to je jen selhani nervu, ano, stane se ;)

Ale myslim si, ze bys pochopil, zes jednal pres caru i pri nenasilnem vychovnem opatreni, treba ve smyslu- ty nedrzis dohody? Bereme na vedomi a vypovidame jinou, takze na slibeny ridicak na motorku si vydelas na brigadach, čus bus :* :* :*

Fakt si nemyslim, ze facky budou vhodny vychovny prostredek, ani pro puboše :lol:

Jasný, chápu, bylo by to víc stejný, nedodrzely by se dvě dohody, byla by to na mé chování stejná reakce, ok no. Ale vážně si myslíte, ze by to nebylo moc krutý? Jako mezi námi raději těch facek 20,než nezaplacený řidičák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí