Pár výchovných na zadek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14723
18.6.21 21:52
@Capelucia píše:
Já taky nechápu, jak může být bytí dětí tolerováno a uznáváno. Kdyby tohle někdo udělal mému dítěti, a je jedno kdo, tak už ho na hlídání nedostane. Kdyby to byla babička, tak bych kontakt neutla, ale nenechávala bych je spolu bez dozoru. Jenom s chlapem, nebo se mnou.

Já, kdybych byla babička dítěte, které se baví ničením něčeho, na čem mi záleží a nenechá toho na max. 2 výzvy, tak uvítám, že bych chodila už jenom na kafíčko se podívat na dítě, nafotit si ho a zase hajdy domů. Babička třeba bude mít ještě jiná vnoučata a zabaví se jinými dětmi, rozumněj snesitelnějšími.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.6.21 21:52

Jak je syn stary? Je rozdil, jestli je mu rok nebo 5. Kazdopadne par na zadek nikoho nezabilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
18.6.21 21:56

@LaPaloma tak vidíš, všichni budou spokojeni :lol:.

Jenom nevím, proč si myslíš nebité děti = děti bez hranic. Naštěstí je ještě 3 řešení - použít mozek a neučit dítě násilí. Ono ty hranice pěkně jdou naučit i bez toho. I když rozumím, že je mnohem jednodušší si vztek okamžitě vybít než použít mozek a vymyslet to jinak :palec:.

• Citovat
  • Upravit
14723
18.6.21 22:00
@thalasan píše:
Dostál jednou na zadek a vy tady z toho děláte týrání dětí a utinani kontaktů. Opravdu fanatismus.

Musíš je pochopit. Mají jedno, možná pozdě pořízený vymodlený dítě. Takže je to Bůh, a pro něj všechno. Za každou cenu se miláček musí mít jako někdo extra.
Výsledek je, že bude totálně nepřipravený na život. Přitom takto sami/y vychovávány nebyly. Anebo byly, a proto mají jenom to jedno dítě, jelikož už to je moc práce mu dát tolik energie, aby matku vnímalo.
Malé dítě, které má matku za tu největší autoritu a UŽ JÍ PŘEZÍRÁ a nerespektuje. Babičky nebyly na takové chování prostě zvyklé, jiná doba, více dětí, méně bůžků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.6.21 22:03

@LaPaloma Já mám dětí pět, jestli ti jde tedy o tohle. A všechny na první dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
18.6.21 22:06
@Anonymní píše:
Ahoj, řeším teď takovou situaci, pro někoho možná kravina. Syn jezdí často k babičce, má jí rád. Někdy je zlatý, ale někdy hrozně zlobí a dnes dosal na zadek, docela dost a na holý. To se mi vůbec nelíbí, tak nevím, co s tím? Je to normální nebo to trošku přestřelila? Prý hodně brečel. Je mi ho celkem líto, ikdyz vím, že to s ním není někdy jednoduché. Od nás dostal tak párkrát na zadek přes kalhoty, jen tak aby se neřeklo, jinak vůbec.

neposílej ho k babičce, když se ti její jednání nelibi…je to uplne jednoduché

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
18.6.21 22:15
@Capelucia píše:
@LaPaloma tak vidíš, všichni budou spokojeni :lol:.Jenom nevím, proč si myslíš nebité děti = děti bez hranic. Naštěstí je ještě 3 řešení - použít mozek a neučit dítě násilí. Ono ty hranice pěkně jdou naučit i bez toho. I když rozumím, že je mnohem jednodušší si vztek okamžitě vybít než použít mozek a vymyslet to jinak :palec:.

Já si tohle ale nemyslím. Já si myslím, že dítě má možnost poslechnout na slovní výzvu. Tolerance je do 3 výzev u méně důležitých věcí, jako je něco nechat být nebo jít něco udělat.
Tolerance na neubližovat někomu jinému je u mně pouze 1 výzva. Žádné opakované žádání o ukončení ubližování dítěti na pískovišti nebo sourozenci. Prostě jedna první a poslední výzva. Pak už následuje akce.
Pak je jedna jediná možnost poslechnout na slovní výzvu u hrozby vběhnutí do silnice. Náznak, že se chystá do silnice - následuje výzva, až tam nejde spolu s mojí přípravou vystartovat a pak rovnou start s následným výpraskem. Tady nekomprosmisně a jasně.

Takže jsou pro mně situace, kdy dítě prostě zbiju a neserru se s ním. Kdo bije dítě jen při vyhrocených situacích, nemá příliš často bité dítě. Podle mně dítě rychleji pochopí, co je menší přestupek a co je velmi špatně.

Vem si, že když si vychováš dítě tak, že žádost matky, ať někam nejde, se může přehlížet a nebrat v potaz, tak jednoho dne dítě prostě někam spadne. Třeba nebudeš tak blízko, abys tomu zabránila. A ono neposlechne na tu první výzvu a poleze někam, odkud třeba přepadne - okno, zídky, balkony… Pro mně je takový dítě magor.
Nějakou sebekontrolu musí mít i to malé dítě.

Zažila jsem situaci, kdy dítě mojí kamarádky, kterému můj manžel říká spratek, mně neposlechlo v moři kde si holka z trucu nenasadila rukávky, matka na břehu, vody holce pod prsa. Přišly velké vlny a zaplavily nám deku, potřebovala jsem rychle z vody. Říkám jí, pojď na chvíli z vody, musím rychle na deku, jinak nám uplavou věci do moře. Ona se místo toho otočila, udělala nějaký škleb a šla do hloubky. V 6 letech, s vědomím, že potřebuji jít ven a ona neumí plavat. Magor, spratek, být moje, tak si týden nesedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.21 22:15

Na holý, protože bylo vedro a lítal nahý. Neposlouchá, jenže na jednu stranu si to dělá babička sama, protože mu vše dovolí, nemá tam žádná pravidla. A ne, tchyne to není…pro některé. Je to moje babička, takže jeho prababička. Nic jsem jí neříkala. Doufám, že to byla výjimečná situace a příště to snad vyřeší jinak, bude- li třeba.

• Citovat
  • Upravit
22093
18.6.21 22:22
@VitaminC píše:
Nedavala bych dite nikam, kde ho ponizuji trestanim - bitim na HOLY zadek.
Je to nechutne a ponizujici.
Babicce bych byla schopna rict, ze az bude stara a dementni, budeme ji taky bit, az neposlechne.

:roll: Tohle, cos napsala, je neuvěřitelné svinstvo a jestliže si to neuvědomuješ, vypovídá to o Tobě víc než dost… a nic pěkného to fakt není. :roll:

@Liberalissima, ta agrese, která z Tvých příspěvku úplně sálá, je hodně v rozporu s tím, co píšeš. Traumata z dětství by se měla řešit u psychologa, pokud je člověk nedokáže zpracovat sám… ne se jimi nechat takhle iracionálně ovládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
18.6.21 22:28
@Anonymní píše:
@Ojanka že prý neposlouchal… něco ničil, řekla mu, ať to neničí a stejně to ničil

takže opravnene, když neposlouchá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
18.6.21 22:29

@BohunkaP Proc? Prevedla jsem trestani z bezbranneho ditete na bezbranneho seniora. V jednom pripade je to svinstvo, v druhym je to tedy co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150071
18.6.21 22:30
@Anonymní píše:
Na holý, protože bylo vedro a lítal nahý. Neposlouchá, jenže na jednu stranu si to dělá babička sama, protože mu vše dovolí, nemá tam žádná pravidla. A ne, tchyne to není…pro některé. Je to moje babička, takže jeho prababička. Nic jsem jí neříkala. Doufám, že to byla výjimečná situace a příště to snad vyřeší jinak, bude- li třeba.

Asi mu všechno nedovolí, když si nepřála aby něco ničil a on pokračoval. Omluvili jste se aspoň babičce za zničenou věc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
18.6.21 22:32
@thalasan píše:
Teď ato vás tam udivuje ten nahý zadek? Bylo vedro, mohl se koupat a být prostě nahý. To měla babička říct miláčku obleč se ať ti můžu dát na zadek? Zkrátka ho napomenula, zvýšila hlas a dítě ji stále ignorovalo a nicilo majetek. Tak tu dala na zadek. Jinak milá a hodná babička, kterou má dítě rádo a vy byste hned utly kontakt nejlépe. To je na hlavu ne? Kvůli jednomu incidentu dítěti vzít babičku a ničit vztahy? :zed:

Může mít vztahy ale prostě pod dohledem. Nenechám malinkaté ani ne pětileté dítě samotné s někým, kdo ho bije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
18.6.21 22:34
@thalasan píše:
Teď ato vás tam udivuje ten nahý zadek? Bylo vedro, mohl se koupat a být prostě nahý. To měla babička říct miláčku obleč se ať ti můžu dát na zadek? Zkrátka ho napomenula, zvýšila hlas a dítě ji stále ignorovalo a nicilo majetek. Tak tu dala na zadek. Jinak milá a hodná babička, kterou má dítě rádo a vy byste hned utly kontakt nejlépe. To je na hlavu ne? Kvůli jednomu incidentu dítěti vzít babičku a ničit vztahy? :zed:
Může mít vztahy ale prostě pod dohledem. Nenechám malinkaté ani ne pětileté dítě samotné s někým, kdo ho bije.
@thalasan píše:
Asi čtu jiný příspěvek, ale kde čteš, že ho rezala až měl červený zadek ještě hodiny po tom? Dítě klidně mohlo běhat nahé venku a těžko jo babička bude nejdříve oblékat a pak placené po zadku? Pokud dítě dostalo poprvé v životě tak ho to mohlo překvapit. Nebo plakát, protože si uvědomil že udělal chybu a pláčem vzbudit lítost? Babičku dítě miluje, babička ho taky, nejspíše ho placla poprvé a ty bys hned pretrhala jejich vazbu a dítěti vzala babičku pro jednu chybu? Chápu, že díky vlastním zkušenostem to vidíš černě, ale ženeš to tedy do druhého extrému.

Tam se nepíše o plácnutí, ale o sundání kalhot a nářezu. A stýkat by se mohli, ale pod mým dohledem. Dospělý, který nedokáže v mojí přítomnosti nevíte ani ne pětileté bezbranné dítě s ním prostě sám nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
18.6.21 22:37
@FlorenceF Jenkins píše: Ženy, vas taky treba manzel bije na holou (mimo sexualni hratky)? 8o 8o 8o

Teda fakt čučim, kolika ženskym to prijde uplne normalni 8o

Vzdyt jsou mu 4, je malej 8o myslim, ze by stačilo zařvat :nevim: a jo, na jednoho chlapce, co mi pokazde poslapal kytky, jsem pak uz zajecela, jen se priblizil. Vubec by me nenapadlo ho bít 8o

Vy neumite vychovavat deti jinak nez strachem z bolesti nebo co? :think:

V cem je rvaní lepsi? Na to si za chvíli vypěstuji imunitu. Taky jsem rvala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí