Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Šmoulice píše:
Uklidni se hysterko![]()
![]()
Ty jsi takový ***, co čtu tvé příspěvky, že je mi tvoje nadávka ukradená.
@Kipa22 píše:
Matka také nemusí od tchýně vše snášet, myslíš, že jí má taky dát pár na holou?
Mě při přečtení některých komentářů napadá, co na to říkají vaši chlapi doma. ![]()
@Kipa22 píše:
Matka tam nemusí dítě dávat, dokonce se s ní ani stýkat.
V tomto příběhu se, ale jedná o vlastní babičku… Tu bys taky propleskla?
@Kipa22 píše:
Tchyně je dospěly člověk toho netřeba sekyrovat a vychovávat. Je to samostatná ucelená jednotka, obvykle s většími zkušenostmi než nevychovavajici matinka. Když slyším ty urvane fakany mám husi kůži. A rodiče jsou jak otroci
@Dobrej_tym píše:
@Venetia
No jako, když si představím, že by na mne snacha takhle nastoupila, tak by viděla toco
@Kipa22 píše:
Babu bych seřvala tak, že by brečela také. Babička má rozmazlovat a ne dítě mlátit.
@Ja-rekk píše:
Mě při přečtení některých komentářů napadá, co na to říkají vaši chlapi doma.
Muj muz zastava paradoxne nazor, ze skoda kazde rany, co padne vedle. On byl navic dite typu buchta a z naseho hyper syna obcas nemuze. Ale presvedcila sem ho, ze na zadek a pohlavky ne
Tak me v tomto posloucha. Ale taky uz umi byt obcas drsny, kdyz toho je moc. To syna proste popadne jak balik a odnese treba jinam, pryc od nezadouci cinnosti.
Tedy fyzicke tresty praktikujeme, ale ne v tom smyslu, ze by to deti bolelo/melo bolet.
@Venetia píše:
Matka tam nemusí dítě dávat, dokonce se s ní ani stýkat.
V tomto příběhu se, ale jedná o vlastní babičku… Tu bys taky propleskla?
Asi jsi vůbec nepochopila, co píšu. Pokud jsou tu ženy, které hájí bití dětí a omlouvají babičku, která dítě seřezala, jako v pohodě, tak píšu, že v takovém případě, pokud je bití dětí v pořádku, je v pořádku i bití dospělých. Já nepropaguji bití nikoho.
@Matt 02 píše:![]()
to snad není pravda
. Vy jste některé úplně jak sekta. Prostě ho babička hlídala, tak ho plácla, co je jako na tom. Vy ty svoje děti nemusíte plácat, ale babička měla asi jiný názor, tak to udělala, kdy
ho měla na starost, to je snad její věc. Kdyby kluk neničil věci, tak ho nikdo neplácá a místo aby vám to konečně došlo a řekly jste těm svým cukrátkům, že se věci neničí a nechaly to plavat, tak budete řvát na starou babičku? No to je pěkný příklad pro dítě. Vy fakt nejste normální.
Myslíš, že ho jen tak plácla? A to si to dítě mimoděk před tím plácnutím stáhlo kalhoty a pak bezdůvodně plakalo? Jo, tak takové historky kolují v podobě vtipů: Já jí nezabil, nemohu za to, že mi pětkrát spadla na nůž.
@Kipa22 píše:
Asi jsi vůbec nepochopila, co píšu. Pokud jsou tu ženy, které hájí bití dětí a omlouvají babičku, která dítě seřezala, jako v pohodě, tak píšu, že v takovém případě, pokud je bití dětí v pořádku, je v pořádku i bití dospělých. Já nepropaguji bití nikoho.
Zase propaguješ verbální agresivitu, nejlepší by bylo nejprve si zamést před vlastním prahem.
@Kipa22 píše:
Babu bych seřvala tak, že by brečela také. Babička má rozmazlovat a ne dítě mlátit.
Dítě něco rozbije a má dostat pochvalu? Babička mu domlouvala a domluva nepomohla. Jak by si to řešila? Nechala by si ho ničit věci?
@Kipa22 píše:
Myslíš, že ho jen tak plácla? A to si to dítě mimoděk před tím plácnutím stáhlo kalhoty a pak bezdůvodně plakalo? Jo, tak takové historky kolují v podobě vtipů: Já jí nezabil, nemohu za to, že mi pětkrát spadla na nůž.
Kdyby ses obtěžovala si diskusi alespoň pročíst, tak bys nemohla psát takové bláboly, protože bys věděla, že dítě nikdo nesvlékal – běhalo nahaté, je teplo ![]()
Agresivní, hrubé a nepřemýšlející hysterky tvého ražení jsou přesně důvodem, proč se na tato témata nedá veřejně vést normální diskuse. Jdi radši seřvat nějakou bábu, udělá ti to dobře.
@Kipa22 píše:
No to je přesně ono, ani jste to necetla. Nikdo nikomu nestahoval kalhoty, ten kluk je neměl, byli na zahradě a je teplo. Je to stará paní, zakladatelky babička. Takže jí je plus, mínus s největší pravdepodobností přes 70 určitě. Ten kluk jí má rád, ona jeho, jen prostě zlobil, tak mu plácla, to je v jejich generaci normální. Mám prababicku a praprababičku a když jsme byli malí a zlobili, tak nám taky placly. No a co jako. Fakt si nedovedu představit, ze by jim naše mamka něco vůbec řekla, prostě je to stará škola, ony to mají jinak. Ale jsou strašně hodné, pro všechny pravnoučata, prapravnoucata co mají by se rozdaly. Ale prostě řekly dvakrát a pak plácly. Kdyby nám to vadilo, tak tam nebudeme chtít a v tom případě by nás tam nikdo nenutil. Ale určitě by to naše mamka nebo babička nerešila tak, ze by na ně začaly řvát. Mají za prvé uctu ke stáří a za druhé by je stejně poslaly někam se slovy, ze u nich se poslouchá a jestli se jim to nelíbí, tak ať nás k nim nedávají. Jak mamka nás, tak babička mamky segru, která je o 2 roky starší než já, takže spíš sestřenice než teta pro mě. Mě prostě nepřijde normální vůbec řešit takovou nevinnou věc a dělat z toho úplně horor. To máte akorát ve svých hlavách, nějaký svoje děsivý představy jak tam kluka babička div nemucila. A to je dost děsivý, tedy alespoň pro mě.
@Tomáš916 píše:
V těchto diskusích je vždy paradoxně viděn jeden zajímavý jev. Nejvíc agrese v sobě mají ti, kteří by dítě v životě nikdy neplácli.
tak to si nemyslím, to vidíš co vidět chceš. Agresivních je v diskuzích i dost zastánců tělesných trestů.
@Matt 02 taky záleží, jaké máš babičky, jak ty tresty vypadali. Já třeba jako dítě hodné babičky neměla - ani jednu, nenáviděla jsem k nim jezdit a můžu ti klidně říct, že úctu jsem si celý život k žádné nevypěstovala. Jenom vím, že svým dětem tohle neudělám. Takže kdyby nějaká bába naplácala mému dítěti - udělá to jednou. A je mi ukradené, jaký má důvod. Nechci, aby si mé děti mysleli, že když mají s někým problém, správné řešení je agrese. Je milión jiných způsobů, jak dítě naučit, že ne je NE. I když tedy my máme naštěstí skvělé babičky, takže tohle nikdy řešit nebudu.
Nebijeme ani naše zvířata (koně) - a všichni se diví, jak poslouchají. A když se dá takhle krásně domluvit mezi druhy, proč mám proboha mlátit své vlastní dítě, se kterým je komunikace mnohem snažší.
A ne, babičky nám dítko nevracejí, spíše jsou nadšené, jaké je hodné. Nevím proč má tolik bijících matek jenom černobílé vidění světa. Nejsou jenom hodné=bité tedy vychované děti a nevychovaní spratci. Ja spíše znám z okolí nevychované děti, kterým rodiče běžně naplácají, protože to s nimi jinak neumějí. Ty nejvíce zlostné, jsou právě ty fyzicky trestané. Taky někdy rádi bijí své mámy, když se jim něco nelíbí, nebo strkají do jiných dětí. Ale to je moje sociálni bublina, jasně že nevychovaní spratci můžou být různí.