Pár výchovných na zadek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
20.6.21 09:53
@Venetia píše:
zatím moc reseni tady nepadlo

To ani nemůže, když nikdo z nás v té situaci nebyl a nedokáže posoudit, proč se tak dítě chovalo. Jinak bych zasáhla u dítěte, které je prostě neposlušné a divoké, jinak u hyperaktivního dítěte, jinak u přetaženého a unaveného dítěte. Někdo všechno řeší plácnutím na zadek, ať se děje, co se děje, jeho volba, já bych rozlišovala, kdy je to vhodné, a kdy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
20.6.21 09:56
@Anna766 píše:
Proč vydírání? Taky vnučce řeknu, že když mě nebude poslouchat, tak jí k vodě už nevezmu. A splním to, protože kdyby neposlechla a něco se jí pak stalo, tak budeme nešťastní všichni.
A co píše @Matt 02 tak s ním docela v jistých věcech souhlasím. Měla jsem kamarádku, ta by NIKDY neuhodila, na zadek NIKDY! ale když už nevěděla kudy kam, proto že její holčička jak neměla od matky žádné hranice byla strašně rozjívená, tak jí zavřela do koupelny do tmy, dítě tam hystericky řvalo jak se bálo, nedosáhlo na světlo…ti řeknu radši jednu dobře mířenou na zadek.

Ano, tohle znam od kamaradky, ze ji zavreli nekolikrat na zachod do tmy. Sama mi jednou rekla, ze z toho ma trauma do ted i v dospelosti a nesnasi vydirani, ze by radsi obcas jednu byvala chytla na zadek nez tohle… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
20.6.21 10:03
@Kukacka123 píše:
Ano, tohle znam od kamaradky, ze ji zavreli nekolikrat na zachod do tmy. Sama mi jednou rekla, ze z toho ma trauma do ted i v dospelosti a nesnasi vydirani, ze by radsi obcas jednu byvala chytla na zadek nez tohle… :nevim:

Já to té matce i říkala ať to nedělá, že holka bude neurotik z toho, to že jedna třepnutá přes plenu už je lepší ale ona si jela svou, že své dítě mlátit nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.6.21 10:10
@Anna766 píše:
Já to té matce i říkala ať to nedělá, že holka bude neurotik z toho, to že jedna třepnutá přes plenu už je lepší ale ona si jela svou, že své dítě mlátit nebude :nevim:

Tak to je hloupá, podobně jako ty matky, co vysvětlují dítěti a poučují ho až do bezvědomí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32681
20.6.21 10:26
@ospalámyš píše:
Pokud dostal hodně, jak píše zakladatelka, vadilo by mi to, to se mi příčí, vejprask, co fakt bolí a s babičkou bych to řešila. Dospělí si to dovolí jen k dětem a omlouvají to výchovou. Pro mě to je selhání dospělého a neschopnost zvládnout dítě jinými prostředky.Ještě nějaké malé plácnutí, když už babička neví kudy kam, no dobře. Ale ono je to těžké posoudit, nevíme o co šlo, třeba byl kluk unavený, hladový, nudil se, bylo vedro…třeba ho babička nezvládá, jak píše zakladatelka, vše mu dovolí a pak se diví. :nevim:

Pěkně napsaný. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
20.6.21 10:44
@Anna766 píše:
Já to té matce i říkala ať to nedělá, že holka bude neurotik z toho, to že jedna třepnutá přes plenu už je lepší ale ona si jela svou, že své dítě mlátit nebude :nevim:

Ja jsem taky proti mlaceni, kor nejake rezani hlava nehlava, ale tady je to dle me taky lepsi reseni (kdybych vybirala z tech dvou, obzvlast pres plenku) :nevim: nez jim zpusobovat trauma…

Příspěvek upraven 20.06.21 v 10:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
20.6.21 10:44

@Venetia Tak myslim, ze jde o to, jaky uklid. Pokud dite naschval rozdrobi rohlik, i kdyz mu stokrat rikas, ze to ma jist nad talirem. Tak to fak nepocka a de se to sklidit, nez se to roznese po celym byte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
20.6.21 11:18

Nikdy mě nepřestane udivovat, pro kolik lidí jsou fyzické tresty ne nějakým ujetím nervů dospělého, ale žádoucí a vítaná součást dobré výchovy 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
20.6.21 11:37

Jinak ja, ač nejsem zastáncem fyz. trestu, rozhodně nejsem nikterak vysvetlovaci typ, ono to totiž nefunguje na každé dítě. Na mého starsiho vubec. Na toho platí zvysit hlas, nekdy bohuzel hodně. Ted uz je nu skoro sest a dokazem se vesmes domluvit normálně, ale obdobi 3-5 bylo nekdy na budku. Svagrova svoje dite nikdy neplacla, ja teda parkrat jo, treba kdyz mel hysterak, ze tatínek na pul dne odjíždí a ja to nedala psychicky. Placla jsem ho po zadku a… Řval ještě vic :lol: :roll: ale treba právě ta svagrova krom toho, ze důsledně neplaca, neni důsledná v nicem ostatním. A jeji starsi syn je totální nerizena strela, jsiu s mym starsim skoro nastejno, tak to muzu trochu porovnat. Troufam si rict, ze moje dítě uz ma nejake hranice. U ni si nejsem jistá. Nemam moc rada jejich návštěvy, obvykle neco znici, jí za běhu po bytě… Ja nevim, instantni vychova neexistuje, lupnout pri selhani rodiče diteti pres prdku je sice blbe, ale zase si nemyslím, ze by taková vec mohla způsobit nějaké trauma, to dítě to za chvili asi ani neví. Vždyť i rodiče jsou jen lidi, různí povahou i svym vychovanim… Prostě ta pravda je u každého jiná, jako je jiné dítě i rodič, kterych se to týká… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
20.6.21 11:42
@Sworley píše:
No a co jako, že tvoje babička a prababička vás placály. Někoho zase ne. Že ty si nedovedes představit, že máma něco řekne, že tobě něco nepřijde normální. A co jako. Že něco fungovalo nějak ve vaší rodině, neplatí to snad pro všechny, ne?
To mají mít všichni stejnej názor? Nebo každej, kdo má názor jinej, je hned podle tebe cvok?
Ty sis dal ve 13 piercing, tvoje ségra ve 12 barevnou hlavu, to je asi taky slusnej oddíl. Ale chytrej jak rádio tady budeš poučovat o výchově. To zas nepřijde normální mě. :roll:

Ne kdo má jiný názor ale kdo napíše, že by babu serval, že by brečela a nebo dokonce ještě horší věci tady zazněly, tak ten ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
20.6.21 11:58
@kolibrik1 píše:
Nikdy mě nepřestane udivovat, pro kolik lidí jsou fyzické tresty ne nějakým ujetím nervů dospělého, ale žádoucí a vítaná součást dobré výchovy 8o

Zatím co ostatní vychovávají osobnosti. Děti, které nevědí co je bolest, nemají ani potuchy o tom, že jí mohou způsobit a pak to podle toho i dopadá. Já jsem rád za to, jak jsem byl vychován. Vím, že když jsem dostal ránu, tak byla zasloužená a přesto mne mé okolí milovalo. Také vím, že to bylo dobré k tomu, abych mohl být dobrým člověkem. Možná si teď říkáte, jestli si moc nevěřím? Ale jaký může být člověk, který v tomto nemá jasno?

• Citovat
  • Upravit
392
20.6.21 12:05
@Aquarius79 píše:
Problém doby je, že se dnes všechno diagnostikuje a na všechno jsou léky. Znám lékaře, který říká, že na spousty diagnostikovaného by stačil pořádný proutek, což je rozhodně lepší, než od dětství do nich cpát chemii.

Znám lékaře, který v Osvětimi operoval děti bez anestezie a simuloval jim v rámci pokusů nejrůznější zranění.
Takže ne, že je někdo lékař neznamená automaticky, že je pro mě morální autorita a tento argument pro bití dětí neberu.

A to, že dneska máme rozvinutou psychiatrii, která umí pomáhat nemocným, jako jakákoli jiná lékařská disciplína, nepovažuju já osobně za „problém doby“, ale za projev humanizace.
A je vidět, že ty o dětské psychiatrii moc nevíš, pokud nám tvrdíš, že má tendenci všechno řešit „cpaním chemie“. To je jen taková lidová moudrost, která se traduje mezi lidmi, kteří s tím asi ani nemají osobní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
20.6.21 12:12
@Aquarius79 píše:
Zatím co ostatní vychovávají osobnosti. Děti, které nevědí co je bolest, nemají ani potuchy o tom, že jí mohou způsobit a pak to podle toho i dopadá. Já jsem rád za to, jak jsem byl vychován. Vím, že když jsem dostal ránu, tak byla zasloužená a přesto mne mé okolí milovalo. Také vím, že to bylo dobré k tomu, abych mohl být dobrým člověkem. Možná si teď říkáte, jestli si moc nevěřím? Ale jaký může být člověk, který v tomto nemá jasno?

S tou bolesti mas pravdu zcasti. Je fakt, ze ty svagrove neplacane deti mi prijdou nekdy surove, napriklad se snazili skopnout meho ze skluzavky, strkaji furt do nej. Ale je otázka, jestli to je tim, te nimdy nedostali. Protože i neplacane dítě nekdy spadne, odre se, spali se apod. Takže tezko rict. Mně se příčí být pro fyzické tresty, ale na druhou stranu si rikam, ze placnuti přes zadek trauma nezpůsobí, nevim. Moje deti nejsou nijak útočné, ale do jaké míry je to v nich a jak moc jsem to ovlivnila ja s manželem, to se zjistit nedá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
20.6.21 12:54
@LaRoux píše:
Znám lékaře, který v Osvětimi operoval děti bez anestezie a simuloval jim v rámci pokusů nejrůznější zranění.
Takže ne, že je někdo lékař neznamená automaticky, že je pro mě morální autorita a tento argument pro bití dětí neberu.A to, že dneska máme rozvinutou psychiatrii, která umí pomáhat nemocným, jako jakákoli jiná lékařská disciplína, nepovažuju já osobně za „problém doby“, ale za projev humanizace.
A je vidět, že ty o dětské psychiatrii moc nevíš, pokud nám tvrdíš, že má tendenci všechno řešit „cpaním chemie“. To je jen taková lidová moudrost, která se traduje mezi lidmi, kteří s tím asi ani nemají osobní zkušenost.

Tohle je zajímavé čtení. Díky názoru jednoho lékaře se ocitneme během chvilky v koncentračním táboře, zatímco rozvinutá psychiatrie je projev humanizace. Ještě štěstí, že nepíšete o kvalitách těch humánních praktiků.

To ovoce se vám značně promíchalo. Už to nejsou jen jablka a hrušky, ale i mandarinky, pomeranče, nektarinky a švestky dohromady. Ale jako smoothie drink to může chutnat.

• Citovat
  • Upravit
Aquarius79
20.6.21 13:01
@Oli.Lyon píše: … Protože i neplacane dítě nekdy spadne, odre se, spali se apod …

Hm a také dokáže o to déle řvát (pardon brečet), třebaže bolest už je dávno pryč.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML