Pár výchovných na zadek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2031
20.6.21 13:13

@Aquarius79 Ja teda musim rict, ze syn urcite vi, co je bolest. Vzdyt uz spadnul na budku milionkrat. Ale do urciteho veku deti nejsou schopne vcitit se do prozivani druheho. Proste nechape, ze druhy ma taky svoje pocity.

Jinak teda vetsina mych kamaradek dava detem na zadek atd. Myslim si, ze to jsou super matky. Vzdycky je jim to teda lito. Ve skutecnosti si myslim, ze traumatizovane dite opravdu vypada jinak nez to, co dostalo parkrat na zadek nebo ho vyjimecne nekdo na CHVILI nekde zavrel :) Proste mi to neprijde idealni a to je vsechno. Pravda je, ze moje vychova teda taky neni idealni..zase v jinym smeru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
20.6.21 13:37

@Dobrej_tym… ideální výchova neexistuje, všechno to jsou jen pokusy o to vychovat dobrého člověka. Základ je porozumět dítěti. Pokud matka vyhodnotí, že je dobré dítě plácnout, tak ať ho plácne. Pokud ho plácat nechce, tak ať ho neplácá. Neodsuzuji ani jedno, pokud se pokouší o co nejlepší cíl. Ale ať fanatici neplácají takové pitomosti, že plácající matky nezvládají své dítě, což je výsledkem jejich plácání. Pak jsou mnohé matky, pro které je dítě pouze módním doplňkem s odškrtnutou položkou ve smyslu splněno. A to jsou přesně chvíle, kdy se začínám ozývat.

• Citovat
  • Upravit
392
20.6.21 13:39
@Aquarius79 píše:
Tohle je zajímavé čtení. Díky názoru jednoho lékaře se ocitneme během chvilky v koncentračním táboře, zatímco rozvinutá psychiatrie je projev humanizace. Ještě štěstí, že nepíšete o kvalitách těch humánních praktiků.To ovoce se vám značně promíchalo. Už to nejsou jen jablka a hrušky, ale i mandarinky, pomeranče, nektarinky a švestky dohromady. Ale jako smoothie drink to může chutnat.

Tomu říkám věcná argumentace. Víc bych ocenila, kdybys v diskuzi věcně rozporoval, než plácal nějaké blbosti o ovoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
20.6.21 13:49

@Aquarius79 Pokud jsem normalni psychicky zdravy clovek, ktery svy deti miluje, tak je proste nejspis nepokazim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
20.6.21 13:51
@Aquarius79 píše:
Ještě štěstí, že nepíšete o kvalitách těch humánních praktiků.

A proč to nerozvedeš?
Všimla jsem si už dříve v diskuzích, že ty zásadně jen naznačuješ, abstrahuješ, zobecňuješ, odpovídáš otázkami. Jen takové výkřiky do tmy. Tak se pojďme bavit věcně a konkrétně, ne?
Takže dětská psychiatrie: Jaká je tvá konkrétní zkušenost? Co ti vadí na dětských psychiatrech a o co to opíráš, pocity nebo data? Na základě čeho podporuješ teorii, že by poruchy chování řešil nejlépe proutek? Nějaké studie, zdroje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
20.6.21 14:48
@Aquarius79 píše:
Zatím co ostatní vychovávají osobnosti. Děti, které nevědí co je bolest, nemají ani potuchy o tom, že jí mohou způsobit a pak to podle toho i dopadá. Já jsem rád za to, jak jsem byl vychován. Vím, že když jsem dostal ránu, tak byla zasloužená a přesto mne mé okolí milovalo. Také vím, že to bylo dobré k tomu, abych mohl být dobrým člověkem. Možná si teď říkáte, jestli si moc nevěřím? Ale jaký může být člověk, který v tomto nemá jasno?

„osobnosti“ vyrůstají i z dětí, co na zadek dostanou, zas z dávání na zadek nedělejme záruku vychovaného dítěte. největší sígři a agresoři, co ve škole šikanují jsou tady na vsi děti, co na zadek dostávají. A naopak nebité děti mohou být ty slušné, třeba jako ty moje :D nebo jako ty co jsme zažila v anglické rodině jako au-par..

ono je to nejspíš o dost složitější, než prásk a mám vychováno.
Já si teda naopak myslím, že tělesné tresty v dětství ze mě dobrého člověk neudělaly, byly zbytečné a spíš kontraproduktivní, víc uškodily než pomohly. Stejně jako některé jiné klasické metody výchovy mých rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
20.6.21 15:01
@robínek píše:
No takhle to řeší s vnoučaty moje mamka. Neumím si představit, že by někomu dala na zadek, ostatně ani vlastní děti nikdy neplácala. Ale je to jednoduchý:" když se nebudeš chovat slušně, už ke mně nepůjdeš" Hotovo a funguje to.

Jako zohle je taky docela drsne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
20.6.21 15:04
@_.Emilyyy píše:

No na druhou stranu, proč by se babička měla crcat s dítětem, co ji neposlechne. :nevim: Já taky nikdy nehlídala manželovu sestru (je o 21 let mladší), protože nikoho neposlechla, furt se jen předváděla a ječela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
20.6.21 15:05
@_.Emilyyy píše:

Prosím tě co je na tom zase drsného? To si má babička nechat všechno líbit? Nepřeháníte to už? Jo, když neposlechneš babičku, tak k ní chodit nebudeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
20.6.21 15:11
@LaRoux píše:
A proč to nerozvedeš?
Všimla jsem si už dříve v diskuzích, že ty zásadně jen naznačuješ, abstrahuješ, zobecňuješ, odpovídáš otázkami.
Ano, to je fakt. Nedělám nad žádnou problematikou závěr, protože většina problematik je stále otevřena novým poznatkům. Náznaky dělám jen proto, aby se lidé nad tím zamysleli. Jestli nad tím mávnou rukou, nebo se nad tím zamyslí a zkusí věci jinak, tak to nechávám zcela na nich. I když jsou i tady diskuze, kde jsem dost konkrétní a věcný. K takovým příspěvkům většinou přidávám i odkazy.
@LaRoux píše:
Jen takové výkřiky do tmy.
Zkuste se nad touto větou zamyslet, jestli vám dává, či nedává smysl?
@LaRoux píše:
Tak se pojďme bavit věcně a konkrétně, ne?
Takže dětská psychiatrie: Jaká je tvá konkrétní zkušenost? Co ti vadí na dětských psychiatrech a o co to opíráš, pocity nebo data?
Já už jsem to tu (jak správně píšete) naznačil v té odpovědi. Jednoho lékaře kvůli názoru s proutkem přirovnáte ke koncentračnímu lékaři a v druhé půli vynášíte dětské psychiatry do nebes. Jenže nezlobte se na mně, ale spousta z nich jsou jen řezníci. Rozsekají tu dětskou dušičku na takové kousíčky, čímž tomu dítěti dokáží totálně zabít úplně celé dětství. Tady jsou opravdu velké, ale velké mezery u praktiků. Občas se mi zdá, že to dítě potřebují stůj, co stůj zařadit do nějaké kategorie s razítkem. A když ta kategorie má jako prevenci nějaké pilulky, pak je to jen bonus navíc. Rozepisovat konkrétní případy nebudu, protože by se mi z toho udělalo zle a stačí to prožít jednou. To ať si každý z těch „odborníků“ sáhne sám do svědomí, jestli tu svou práci dělá nejlépe, jak může. Takže pokud morální autoritu zpochybňujete v jednom oddělení, je třeba ji zpochybnit i v druhém oddělení.
@LaRoux píše:
Na základě čeho podporuješ teorii, že by poruchy chování řešil nejlépe proutek? Nějaké studie, zdroje?

Takže pokud nejsou studie, zdroje a lidé to nemají načtené, tak to nemůže být pravda? Fíha, to je tedy pokrok.

Děti jsou hravé, mají naprosto úžasnou představivost a rozhodně nejsou hloupé. A tak by se k nim mělo i přistupovat. Proutek rozhodně není jen symbol fyzického trestu, ale může to být i symbol k popohnání a odehnání nudy. Protože nuda a nezájem je pravděpodobnou příčinou do zapsání nějaké psychiatrické tabulky.

• Citovat
  • Upravit
1553
20.6.21 15:16
@Anonymní píše:
Ahoj, řeším teď takovou situaci, pro někoho možná kravina. Syn jezdí často k babičce, má jí rád. Někdy je zlatý, ale někdy hrozně zlobí a dnes dosal na zadek, docela dost a na holý. To se mi vůbec nelíbí, tak nevím, co s tím? Je to normální nebo to trošku přestřelila? Prý hodně brečel. Je mi ho celkem líto, ikdyz vím, že to s ním není někdy jednoduché. Od nás dostal tak párkrát na zadek přes kalhoty, jen tak aby se neřeklo, jinak vůbec.

Je babicka matka manzela nebo tvoje?

Muzu se mylit, ale myslim si, ze kdyby se jednalo o tvou matku, tak se tu ptat nebudes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
20.6.21 15:18
@carsin píše:
Je babicka matka manzela nebo tvoje?Muzu se mylit, ale myslim si, ze kdyby se jednalo o tvou matku, tak se tu ptat nebudes.

Psala, ze je to jeji babicka, ditete prababicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
20.6.21 15:21
@ospalámyš píše:
„osobnosti“ vyrůstají i z dětí, co na zadek dostanou, zas z dávání na zadek nedělejme záruku vychovaného dítěte. největší sígři a agresoři, co ve škole šikanují jsou tady na vsi děti, co na zadek dostávají. A naopak nebité děti mohou být ty slušné, třeba jako ty moje :D nebo jako ty co jsme zažila v anglické rodině jako au-par..ono je to nejspíš o dost složitější, než prásk a mám vychováno.
Já si teda naopak myslím, že tělesné tresty v dětství ze mě dobrého člověk neudělaly, byly zbytečné a spíš kontraproduktivní, víc uškodily než pomohly. Stejně jako některé jiné klasické metody výchovy mých rodičů.

Jasně, že to není jednoduché, vždycky se na tom i promítne stav společnosti. A pokud je společnost rozdrbaná, tak jako ta naše, tak výsledky jsou spíše nejisté, než jisté.

• Citovat
  • Upravit
1553
20.6.21 15:27
@Kukacka123 píše:
Psala, ze je to jeji babicka, ditete prababicka.

Neni to k tematu, ale hlidani deti praprarodicema povazuji v drtive vetsine pripadu za nezodpovedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
20.6.21 15:33
@carsin píše:
Neni to k tematu, ale hlidani deti praprarodicema povazuji v drtive vetsine pripadu za nezodpovedne.

U nas to citim stejne. Jako ja treba vim, ze nasi malou v pohode uhlidaji, i jednotlive. To same tchanovci. Ale moje i manzela babicka uz maji svuj vek a malou (3 roky) bych jim tam nenechala, protoze by je ustvala, je to strasnej akcnak a zvedavka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí