Pár výchovných na zadek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15688
19.6.21 23:47
@Kipa22 píše:
Ty jsi takový magor, co čtu tvé příspěvky, že je mi tvoje nadávka ukradená.

Vzala sis už dneska prášky? Asi ne, co? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
19.6.21 23:54
@Šmoulice píše:
Vzala sis už dneska prášky? Asi ne, co? :roll:

Hlavně, že ty sis prášky už vzala. Ale asi ti moc nepomohly. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
20.6.21 00:08
@Capelucia píše:
@Matt 02 taky záleží, jaké máš babičky, jak ty tresty vypadali. Já třeba jako dítě hodné babičky neměla - ani jednu, nenáviděla jsem k nim jezdit a můžu ti klidně říct, že úctu jsem si celý život k žádné nevypěstovala. Jenom vím, že svým dětem tohle neudělám. Takže kdyby nějaká bába naplácala mému dítěti - udělá to jednou. A je mi ukradené, jaký má důvod. Nechci, aby si mé děti mysleli, že když mají s někým problém, správné řešení je agrese. Je milión jiných způsobů, jak dítě naučit, že ne je NE. I když tedy my máme naštěstí skvělé babičky, takže tohle nikdy řešit nebudu.Nebijeme ani naše zvířata (koně) - a všichni se diví, jak poslouchají. A když se dá takhle krásně domluvit mezi druhy, proč mám proboha mlátit své vlastní dítě, se kterým je komunikace mnohem snažší. :nevim: A ne, babičky nám dítko nevracejí, spíše jsou nadšené, jaké je hodné. Nevím proč má tolik bijících matek jenom černobílé vidění světa. Nejsou jenom hodné=bité tedy vychované děti a nevychovaní spratci. Ja spíše znám z okolí nevychované děti, kterým rodiče běžně naplácají, protože to s nimi jinak neumějí. Ty nejvíce zlostné, jsou právě ty fyzicky trestané. Taky někdy rádi bijí své mámy, když se jim něco nelíbí, nebo strkají do jiných dětí. Ale to je moje sociálni bublina, jasně že nevychovaní spratci můžou být různí.

Ano o to přesně jde, jaká ta babička je celkově a jaky má k ní dítě vztah a jestli k ní jde rádo. To je přece to zásadní, ne jak vyřešila jednu situaci. Je zvláštní, že vám tolik vadí jedno plácnutí a pořád se ohanite jinyma metodama, jasně, ze jsou, ale to ještě neznamená, ze tyto metody jsou vždycky na místě, mnohdy mohou nadělat větší škodu na dítěti, než jedno plácnutí. To uz si musi každý odhadnout sam. A na každého platí něco jiného. Mamka dělá ve školce, někdy když ji jdu naproti se psem a čekám venku, tak je fakt mazec poslouchat jak nektere matky zdlouhavě tem malým dětem něco vysvětlují, některé vysloveně vydírájí, ze jestli hned nepůjde vezmou jim hračky a dají je hodným dětem atd. A to mi přijde mnohem mnohem horší. Neznamená to, ze ty co nikdy neplácly jsou matky roku a ostatní selhávají. Tohle mi na tom vadí. Ty jejich děti mohou být mnohem větší chudáci. To samé to přirovnání tady, ze partneři se mezi sebou taky nebiji, tak proč bit děti. Ale v druhé větě stojí, „tak zakážu pohádku“ a to najednou přijde všem v pořádku. To už nikdo neprevede na to, ze chlapovi taky nezakazuje koukat na fotbal. Nebo ze chlap přijde domů a ženská musí odevzdat mobil, pac blbě uklidila, ale dítěti hračku jo. To už nikdo takhle nepretočí. No protože je to blbost a dospělý clovek se nevychovává. Ale jak jde o plácnutí tak máte najednou jasno, jak je to špatně, jak bude agresivní, bude mlátit kde koho atd a vůbec vám nedochází ze je to blbost. Je to prostě trest jako každý jiný a přesně záleží na formě, na tom jak často, za co atd. A nemyslím si, ze jedno plácnutí od babičky způsobí ze dítě bude zlostne, bude bít děti a rodiče, bude si myslet, ze je v pohodě řešit konflikt agresí. To je prostě hroceni zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21347
20.6.21 02:55
@FlorenceF Jenkins píše:
Chapu, kdyz se mi neco nelibi, tak oznacim protistranu za hlupaka, to te taky naucili taky v USA?

Už zase chápeš ale vlastně nechápeš nic.

O co ti jde, hlupáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
20.6.21 05:20

@Matt 02 Jenze ono to je trochu blby i u deti. Souhlasim, ze zakazat pohadku neni nic moc…nebo vzit hracku. Nejlepsi je nejaky prirozeny dusledek.

Treba s tou pohadkou a uklidem - je tu bordel, tak ted ho holt uklidime spolu a na pohadku uz nebude cas. A to uz je uplne prirozeny zivot. Jako u dospelych.

Příspěvek upraven 20.06.21 v 07:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.6.21 05:33
@Dobrej_tym píše:
@Matt 02 Jenze ono to je trochu blby i u deti. Souhlasim, ze zakazat pohadku neni nic moc…nebo vzit hracku. Nejlepsi je nejaky prirozeny dusledek.Treba s tou pohadkou a uklidem - je tu bordel, tak ted ho holt uklidime spolu a na pohadku uz nebude cas. A to uz je uplne prirozeby zivot. Jako u dospelych.

Jenže jako dospělá si řeknu, že pro mě pohádka důležitější a úklid počká. Proč na to samé nemá teda právo i dítě? :think: když se tu tak moc obhajují jeho práva? :think:

• Citovat
  • Upravit
15503
20.6.21 07:21
@Anonymní píše:
@Anna766 neničil nic babičce, ale ničil svojí věc, ale to je nepodstatné

Je to podstatné, navíc stačilo tu věc mu vzít. Trestat plácáním na holek zadek je nenormální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
20.6.21 07:39
@KalamityJohn píše:
Už zase chápeš ale vlastně nechápeš nic.O co ti jde, hlupáku?

8o Tvoje židovske vtipy čtu rada, ale tyhle vyhřezy uz nechapu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
20.6.21 07:42
@Matt 02 píše:
No to je přesně ono, ani jste to necetla. Nikdo nikomu nestahoval kalhoty, ten kluk je neměl, byli na zahradě a je teplo. Je to stará paní, zakladatelky babička. Takže jí je plus, mínus s největší pravdepodobností přes 70 určitě. Ten kluk jí má rád, ona jeho, jen prostě zlobil, tak mu plácla, to je v jejich generaci normální. Mám prababicku a praprababičku a když jsme byli malí a zlobili, tak nám taky placly. No a co jako. Fakt si nedovedu představit, ze by jim naše mamka něco vůbec řekla, prostě je to stará škola, ony to mají jinak. Ale jsou strašně hodné, pro všechny pravnoučata, prapravnoucata co mají by se rozdaly. Ale prostě řekly dvakrát a pak plácly. Kdyby nám to vadilo, tak tam nebudeme chtít a v tom případě by nás tam nikdo nenutil. Ale určitě by to naše mamka nebo babička nerešila tak, ze by na ně začaly řvát. Mají za prvé uctu ke stáří a za druhé by je stejně poslaly někam se slovy, ze u nich se poslouchá a jestli se jim to nelíbí, tak ať nás k nim nedávají. Jak mamka nás, tak babička mamky segru, která je o 2 roky starší než já, takže spíš sestřenice než teta pro mě. Mě prostě nepřijde normální vůbec řešit takovou nevinnou věc a dělat z toho úplně horor. To máte akorát ve svých hlavách, nějaký svoje děsivý představy jak tam kluka babička div nemucila. A to je dost děsivý, tedy alespoň pro mě.

No a co jako, že tvoje babička a prababička vás placály. Někoho zase ne. Že ty si nedovedes představit, že máma něco řekne, že tobě něco nepřijde normální. A co jako. Že něco fungovalo nějak ve vaší rodině, neplatí to snad pro všechny, ne?
To mají mít všichni stejnej názor? Nebo každej, kdo má názor jinej, je hned podle tebe cvok?
Ty sis dal ve 13 piercing, tvoje ségra ve 12 barevnou hlavu, to je asi taky slusnej oddíl. Ale chytrej jak rádio tady budeš poučovat o výchově. To zas nepřijde normální mě. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
20.6.21 07:45
@lucenka píše:
Jenže jako dospělá si řeknu, že pro mě pohádka důležitější a úklid počká. Proč na to samé nemá teda právo i dítě? :think: když se tu tak moc obhajují jeho práva? :think:

To si muzes rikat sama, ne když bydlis s nekym jinym. I jako dospela. U starsiho ditete mi je JEHO poradek v pokoji burt. Dokud se v tom neprohani krysy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
20.6.21 07:45
@KalamityJohn píše:
Už zase chápeš ale vlastně nechápeš nic.O co ti jde, hlupáku?

Trapný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.6.21 07:47
@Anna766 píše:
Je to nepodstatné, děti by se měly učit že věci se neničí a práce druhých si vážíme.
Takže by to chtělo si říct že když nebude poslouchat, tak k babičce už nepůjde a babičku požádat aby už takto dítě netrestala. Nejlépe když u toho budou oba.

No takhle to řeší s vnoučaty moje mamka. Neumím si představit, že by někomu dala na zadek, ostatně ani vlastní děti nikdy neplácala. Ale je to jednoduchý:" když se nebudeš chovat slušně, už ke mně nepůjdeš" Hotovo a funguje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.6.21 07:49
@Dobrej_tym píše:
To si muzes rikat sama, ne když bydlis s nekym jinym. I jako dospela. U starsiho ditete mi je JEHO poradek v pokoji burt. Dokud se v tom neprohani krysy.

I jako dospělá bydlící s dalšími lidmi si můžu říct, že je pro mě důležitější se podívat na film a teprve potom uklidit. Pokud se to dalším lidem v domácnosti nelíbí, mohou uklidit oni. Ale kdyby mi někdo zakázal si tu televizi pustit, tak by to nedopadlo dobře.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
20.6.21 07:50
@robínek píše:
No takhle to řeší s vnoučaty moje mamka. Neumím si představit, že by někomu dala na zadek, ostatně ani vlastní děti nikdy neplácala. Ale je to jednoduchý:" když se nebudeš chovat slušně, už ke mně nepůjdeš" Hotovo a funguje to.

Vydírání :palec: to je opravdu skvělá metoda :potlesk:  :roll:

• Citovat
  • Upravit
Aquarius79
20.6.21 07:51

Je zcela logické, že po neuposlechnutí přijde trest. Když vidím dnešní puboše, jak se chovají k rodičům, co všechno jsou schopni jim říct a jak se (ne)zapojují do domácích prací, tak první, co mne napadne: „Málo je řezali.“ A ano, i rána je výchovní prostředek. Mnohdy ten nejrychlejší. O těch bláznech, co to popírají a jedou si alternativu, o těch si myslím své.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML