Paréza brachiálního plexu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.4.13 11:39

Ahojky všem, pročítám vaše příspěvky. Celkem dosti pokroků, to je fajnes!!!
Akorát, když dítka marodí a jsou nemocná, stojí to za prdlačku. Do toho zoubky a další návaly bůh ví čeho. Když se tzv. ´´daří´´, tak se daří, to mi je jasné.
Jinak my jsme měli očkování posunuté na půl roku (6měsíců) a naušničky jsem ji nechala nastřelit až po druhém očkování. Nechala jsem ji je tam cca 2měsíce.
Jinak musím zaťukat na dřevo, že jsme po očkování teplotky neměly a žádná reakce se neobjevila. Ale zato k zubům, to máme průjem jako řemen.
I já se přidávám a chválím za pokroky, i když pro nás už jsou jen malilinkatýma krůčkama, ale pro dítka to je nová změna a zkouší, co jim tělíčko dovolí.
Jinak mi u Poppera, no to víte, lékař, který Máju zkouknul komplet. Jsem za to moc ráda. Prostě napsal do zprávy to, co už s fyzio víme. Jenže těch cviků na zapojení toho, co potřebujeme a aby se dala i udržet moc není. Pokaždé vymýšlíme, co tak můžu doma udržet. Udržte si cca 13kg dítko, tolik váží ten náš starší a byly mu tři roky. Ke všemu z toho nemá rozum a pere se se mnou až hrůza. Jakmile se jde cvičit, tak spustí a řve, vzteká se a zacvičit - je skoro nemožné. Rychle spacifikovat a hup stimulovat, držet. Jinak nám bylo doporučeno od fyzio, abysme na Máju nespěchali s chozením. Je dobře, dokud leze, protože to není ideální lezení. Prostě si nervíci našli cestu a spojili se, akorát ne v ideálu. Což víme, ale bylo nám řečeno od neuroložky a dr. Poppera, že zaplať pán bůh, že leze. Jakmile by začala chodit, tak už se budou obtížně přepisovat špatné navýky a to, jak by si to ulehčovala.
Přeji Vám hlavně, aby byla dítka zdravá a abyste mohli cvičit. Jinak po očkování se doporučuje asi tak den necvičit, pokud nemá dítko teploty, jakmile jsou teploty, tak se domluvit s dětskou i s fyzio. Od toho je přeci máme, aby nám poradily a pomohly. Ne? Záleží, jak vysoké teploty jsou a pro děti je to očkování taky záhul, jen si nemyslete. Nová látka do takového tělíčka a ke všemu nám dítka neřeknou, jestli je něco bolí a co konkrétně, nebo, že jim je špatně. Budou brečet a řvát, je to jen na nás, to rozpoznat.
Tak se držte a opravdu hodně zdraví a sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.13 15:51

Mája 6měsíců a osm dní

Při poloze na zádech to moc není poznat, ale při pohybech, jako je lezení to jde vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
8.4.13 09:43

Ahojte, maly ma zajtra mesiac, mame parezu praveho brach, plexu
pri porode sme mali dva krat omotanu pupocnu snuru okolo krku, dost možne že aj ramienko
na rehabky chodime 2 krat do týždna, do frýdku mistku, tu som aj rodila… malý važil 3150g čiže nebol ani moc veliky…
co sa týka hybnosti, prstekami, zapestim a laktom hybeme bez problemov :) problem akurat v ramienku, mierno dame rucicku od seba a malilinko ju dvihneme :)
a ked sme na brusku, malilinko sa posunieme dopredu ale skor je to zasluha v nožickach :) a hlavicku pomaly ale isto dvihame :)
a cvicime dva cviky z vojtovky 1. je bod pod bradavkou a 2. na boku a držime hrot panvy, bod pod bradavkou a bod na lopatke) a doma ho este masirujem
prikladam foto, ramienko ma užšie (po porode som sa pytala, že kde ma to ramienko, lebo mi prislo ako nedovivinute a nakoniec to bola pareza…) a na tretej fotke sme spolu a vidno ramienko aj z boku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
8.4.13 11:45

Majusiatko, vímtám tě mezi námi, ikdyž tohle setkání není zrovna příjemné, když jde o zdraví našich dětí. Co tu píšeš, tak si myslím že malý bude mít ručku relativně dobrou. Vypadá to že bude,,jen" utlačená. Pokud už ji teď ohne a malinko odpažuje a zvedá, takto je super, můj Petřík má už 5 a půl měsíce po operaci a tohle zdaleka neudělá. Ohyb žádný, odpažení téměř taky ne. Malého jsem neviděla, tak nemohu posuzovat, ale podle zkušeností co si tu s holkama píšeme, myslím že to rozcvičíte a moc bych vám to přála :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
8.4.13 12:07

Majusiatko, tak tě tu moc mezi náma vítám, i když, jak psala už i Danuška, nejraději bych byla, kdybychom se tu všichni seznámili za jiným účelem..
Podle toho, co píšeš, tak bude maličký určitě brzo v pořádku.. Naše Adélka po porodu hnula jen s prstíkama a teď, je jí 6 měsíců, s ručkou krásně hýbe, není to teda ještě z daleka 100%, ale kdo nic neví, tak na ní nic nepozná, pokud teda není terapeut nebo někdo podobného rázu :-).. Třeba moje babička, ta do dnes neví, že s rukou Adélka někdy něco měla. Po porodu jsme jí to neřekli, protože by situaci svým naříkáním akorát zhoršila a po čase jsem zjistila, že ani není potřeba jí o tom říkat :-D. Je pravda, že k ní nejezdíme nějak pravidelně, ale zatím si ničeho nevšimla :-D.

Holky, volal mi chirurg, že se mu uvolnilo místo na operaci.. Takže máme zítra nástup.. Je to pro mě takový šok, že nějak nevím, co dřív.. Prosím, poraďte.. když jste šli s mimčama do nemocnice, co jste si sebou všechno brali? Manžel tam za náma moc jezdit asi nebude, kvůli práci, tak ani nebudu mít možnost, že by mi něco dovezl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
8.4.13 12:38

Jinak holky díky moc všem za chvály, taky jsem ráda že se Petřík aspoň chvilku na ručce udrží a zkouší lízt po čtyrech, já si myslím že tím si ji sám nejvíc procvičuje a posiluje ne co myslíte? jsem hrozně zvědavá co na to řekne rahabka jedeme tam ve st. Když jsme tam byli minulý týden v út tak se mě právě ptala jestli už zkouší na čtyři, tak jsem ji říkala, že ne že se na ručce vůbec neudrží a ejhle v pá už to zkoušel a v so mě přelezl celý obývák. Ale je to nárazovka jednou přeleze celou místnost ztoho se mu ručka podlamuje.No a teď řešit hlavně to ohnutí, odpažování…sama rehabka říkala že až posílí rameno tak se mu zpevní zápěstí, tak doufám že tím lezením rameno posílí a pak i zápěstí.
Taky přemýšlím že se na tu st rovnou objednáme k panu Urbanovi aby na Petříka koukl zda je ještě třeba stimulovat všechny tři body nebo jestli už je tam nějaký pokrok.
Jinak jak jsme byli ve st vté dětské s Petříkem ohledně štítné žlázy, tak ultrazvuk dopadl dobře a zítra si mám volat na výsledky krve.Ale co Dr. mě tam vystrašila začla Petříka prohlížet a hned mu začala promakávat slezinu a říká mi, on ji má nějak moc zvětšenou to se mi moc nelíbí (takže já už zas bušení u srdíčka co zase…)no tak když jsme šli na uzv se št. žlázou, tak nám rovnou udělali slezinu a ta naštastí byla vpořádku, sice se to Dr.moc nezdálo ikdyž měla papír že je dle uzv dobrá stejně tomu moc nevěřila. No tak jsem se opět vyplašila, protože ani bych se tomu nedivila, když my máme skoro všechno.
Petřík je teď taky takový nachlazený pořád rýmu, je protivný, zvýšená teplota, celý víkend jsem sní ani necvičila byl hrozně rozladěný zvýšenou teplotu a šlo vidět že mu není dobře do toho mu rostou spodní dvojky, tak jsem mu dala chvíli oddych, za to on si ji posiluje jak zkouší lízt, tak jsem aspoň za to ráda. Jinak jak jste tu psali že je lepší aby co nejdýl lezli to je pravda, Petřík se mi ke všemu staví, chtěl by ťapat, ale snažím se ho hodně pokládat ať se hlavně naučí lízt po čtyrech a trochu zpevní lopatku a rameno.
My taky neměli po očkování žádné reakce, ale právě bysme měli jít na další a on je nějaký nachcíplý, tak doufám že to bude dobrý ať se to zas nemusí oddalovat.
Peti, takto ti věřím to musí být docela záhul Máju udržet s 13kg???to je mazec Petřík má 8.5kg a i tak mám problém. Cvik na zádech nám rehabka řekla ať nachvíli vynecháme že mu to nějak přestalo vadit a vykopává se no a na kolínkách ho zrušila prozatím na dobro a jsem ráda, protože ani ona ho nemohla udržet.
Peti pěkná fotečka s Májou, jak si krásně drží hračku, šikulka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
8.4.13 12:44

Tery to je rychlost vy už jdete zítra? a jak dlouho tam máš být? myslím že ti bude stačit hlavně pro tebe něco na převlečení, hyg. věci a pro malou myslím že téměř nic krom plen. Ikdyž je fakt že Petříkovi jsem brala vlastní pyžámko a oblečení, jen po operaci na jip ho měli vy svým jinak jsem ho měla vy svým, tak tohle, pleny a nějakou kosmetiku pro malou co jsi zvyklá. Ještě jsem si brala vlastní látkové pleny, ale to byl malý tak kdyby ublinkával. Nevím jakto bude u tebe, ale já tam malýho koupala vlastně jen 2× a to jsem tedy měla vlastní velkou plenu na utření. Jinak jídlo by malá měla mít odnich (pokud tedy ještě plně nekojíš)a ještě jí vem nějakou hračku na kterou je zvyklá. Takže zítra příjem a ve st na operaci? a najak dlouho to vidí? ty si asi vem nějaké pití, co vím unás tak v dětské v Brně jsem nic nedostala (v Praze jo, asi zálěží na nemocnici) tak tfuj tfuj ať vše dobře dopadne a jste brzy doma, moc na vás budu myslet :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
8.4.13 15:29

@danuš84 dakujeme, dali ste mi aspon trocha nadeje že rucicka bude relativne ok, bo na rehabkach a v porodnici sa netvarili nadsene… ale minuly týžden nam rehabilitacna povedala, že ak dvihne rucicku nad hlavicku, to to bude dobre… joj, no kiež by sa maly Petko dal co najrýchlejsie doporiadku!!! a tym že sa maly dava na styri po´dla mna to najviac tak posiluje, lebo sa mu tak aj chrbtove svaly zapajaju

@Mollybert a ty si ma uplne potesila! :)) a ako casto si s malou cvicila? a ako vyzerala jej rucicka po porode? bo maleho vyzerala, jako keby ani rammenny klbik nemal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
8.4.13 15:54

majusiatko
Cvičíme 4× za den, někdy nám to výjde jen 3×, když jsme třeba někde po obchodech nebo u doktorů.. Takhle vypadala ručička hned po narození.. Ale každá paréza je jiná.. A cvičení je opravdu na dlouho, ale pomáhá, chce to vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
8.4.13 18:20

Milá Majusiatko, také Tě vítám úplně stejně jako holky. Máme všechny stejný problém, ale i já Tě snad trochu podpořím naším problémem. verunka se narodila, atk měla hýbné akorát prstíky, zápěstí měla vybočené od těla a ručku jen mírbě zdvihala a malinko dávalo od těla-máme těžkou parézu, dle neurologa a k dnešnímu dni je malé 7.měsíců a ručička se nám pořád lepší. Ve 3 měs. si ji uměla už dát na prsíčka a ted i vsedě si jí už umí dát i do pusy a když se otočí na bříško, tak si ji krásně vysune a začíná se plazit. Takže to chce opravdu vydržet a cvičit, výsledky se určitě dostaví a myslím, že Vám brzy!!! :P ikdyž to je makačka :nevim: Posílám fotky od nar. až doposud papa a držte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
8.4.13 19:09

Papulik máš nádherné fotečky. Verunka je fakt krásný sluníčko..

Holky, tak mě napadlo.. Máte všechny facebook? Všimla jsem si, že tam jsme asi všechny časteji, než tady. Co tam založit skupinu parézáčků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.13 19:26

Hned po porodu

Ahojky, taky Tě tu vítám Majusiatko. Naše Maruška vážila 3770g, na mou výšku mi teda přišlo, že byla veliká. Malou ze mě tahali zvonem – vexem. Holt se ji nechtělo ještě ven. Domnívám se, že to uspěchali a neukočírovali, ale už to vezmi čert. Stále jsem na,,, jako asi většina z nás. Malá nejdřív měla parézu smíšeného typu, po porodu hýbala jen se dvěma prstíkama. Měla zlomenou i klíční kost. Což je u parézy nejspíš časté. Dva dny po porodu mi malou přeložili z porodnice do jiné fakultní a na dětskou jipku. 19.4.2013 se narodila a domů jsem ji dostala až 2.5.2013
Jinak ohledně cvičení, jsou to boje, ale stojí za to!!! Jak holky psaly, podařilo se jim dítka krásně rozcvičit a stimulovat.
I Vám přeji jen další pokroky k lepšímu.
Někdy to bude člověk chtít vzdát, ale bez boje, ani náhodou.
Jinak děkuji za pochvalu, ale jak jsem psala, na zádech se to drží, když ta gravitace tomu dopomůže, že?
Tak pááááááááááá
PS: Ještě přidám nějaké fotečky, ta tmavá voda, to je hipermangan, byla opruzená a na potníčky to byla paráda.
Určitě je poznat paréze levé ručičky, teď máme už jen špatný rameno. Zápěstí je v normě, už i v celku loket, ale to rameno s lopatkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.13 19:28

Teri, já jsem pro. A souhlasím s Tebou, že je Verunka smišulenka, mocinky krásná, hodně fotogenická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
8.4.13 19:45

Ahoj holky zdravím po dlouhé době. Vítám novou členku a všechny chválím a chválím…hlavně tebe Danuš, tak to vypadá že jsme jediný kdo neleze po čtyřech, ta naše holky mě fakt trápí, už nevím jak ji k tomu dokopat aby se na tu ruku opřela, přitom když se plazí tak se přitahuje sice špatně ale přitahuje, máme tu ruku fakt nějakou divnou…jinak pořád a pořád bojujeme s nemocema…nejdřív šestá nemoc pak víróza a teď zánět průdušek. Teď se má konečně udělat teplo tak snad už se toho zbavíme. Takže sice cvičíme ale s přestávkama a ode dneška pomalinku začínáme normálně.
Jsem pro udělat skupinu na facebook ale nemám vás všechny v přátelích, myslím že mi chbíš ty Peťko :)
jinak mámecelkem nabitý týden, dneska kontrola u dětský, zítra frčíme směr Praha EMG, ve středu neurolog+cvíču, ve čtvrtek poradna pro mimina a v pátek akupresura.Tak snad z toho zase neonemocníme a já se z toho nezblázním :)
Tak na nás holky zítra ve 12:30 myslelete a držte nám moc a moc palečky ať jsme pochválení až do nebes :)a ať už tam nemusíme…
Mějte se krásně pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
8.4.13 20:10

Holky díky za poklonu Verunce, ale naše děti jsou všechny krásné-nejhezčí a nejšikovnější!!! ;)
s fcb souhlasím
Tery Vám přeji hodně štěstí s operací
a vůbec myslím na Vás na všechny dnes i zítra a prostě každý den :* at jste všichni na tom, co nejlépe :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí