Parkování na rychlost nebo i ručku

Mamina1329
9.11.23 11:34

Parkovani na rychlost nebo i ručku

Ahojky :) Mám takový neobvyklý dotaz na ty na tu skupinu.. ;) Nicméně mě to zajímá jelikož každý má jiný názor a člověk pak je zmatený… :lol:
Vím měla bych si to dělat podle sebe, ale zajímá mi Vaše zkušenost…
Jde mi o parkování… :D Snažím se nikdy neparkovat v kopci když už to musí být Samozřejmě zatahnu ručku a dám i jedničku…
mám auto Ford Fiesta rok 2005.
Nicméně názory na parkování na rovině jsou rozdílné mezi lidma..Někdo říká, že stačí na rovině dát jen jedničku někdo zase že se má dávat i ruční brzda páč když do tebe někdo šťouchne tak ti může rychlost vyskočit atd…
Tak se chci zeptat jak to máte vy??? Dáváte jedničku i ruční brzdu na rovině nebo jen jedničku? A pokud dáváte i ruční brzdu zatahujete jí až nahoru nebo do půlky jen? Mě jde ruční brzda na 4 cvaknutí…Většinou když jí dávám tak se snažím ji dát jen na 3 cvaknutí aby nebyla úplně na dotaz…(samozdrejme v kopci ano? :) :D Děkuji moc Všem… 8o Já už jsem z toho trochu zmatená jak lesní včela jak každý říká něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36173
9.11.23 11:36

Když hodně mrzne tak ne, jinak vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.11.23 11:36

Já dávám jen rychlost, ručku jen v kopci. Manžel dává rychlost i ručku všude. Tak si vyber :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2533
9.11.23 11:38

Jedničku jsem dávala vždy a ruční brzdu v kopci, ale teď co mám nové auto a do nastartování nejde prošlápnout brzda, tak ručku už taky vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13257
9.11.23 11:38

Dávám obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18733
9.11.23 11:40

Rucka a rychlost všude - jednička do kopce, zpátečku z kopce, na rovince bez ničeho zpátečku. Když parkuju a zadek mám k chodníku tak zpátečku, když je překážka vepredu tak jedničku (aby se nedalo napr odtlacit a zvedakem odvézt což bych u Fiesty z 2005 vůbec neresila :lol: ). Ručku máme elektrickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
9.11.23 11:41

Nedavam rychlost ale jenom rucku.. Faktem je ze parkuju temer vzdy ma rovine… V mrazu by se pry rucka davat nemela… Stejne na to vetsinou zapomenu a v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mamina1329
9.11.23 11:45

@Magical-eyes I na rovině dáváte obojí? A zatahujete úplně na doraz?

• Citovat
  • Upravit
Mamina1329
9.11.23 11:46

@Jemako Jj v mrazu se snažím dávat jen jedničku.. :)

• Citovat
  • Upravit
Mamina1329
9.11.23 11:47

@Jemako Jj v mrazu se snažím dávat jen jedničku.. :) @hospodki Takže na rovině teda zatahujete je. Rychlost ano? A ručku nedavate

• Citovat
  • Upravit
7221
9.11.23 11:48
@Mamina1329 píše:
Ahojky :) Mám takový neobvyklý dotaz na ty na tu skupinu.. ;) Nicméně mě to zajímá jelikož každý má jiný názor a člověk pak je zmatený… :lol:
Vím měla bych si to dělat podle sebe, ale zajímá mi Vaše zkušenost…
Jde mi o parkování… :D Snažím se nikdy neparkovat v kopci když už to musí být Samozřejmě zatahnu ručku a dám i jedničku…
mám auto Ford Fiesta rok 2005.
Nicméně názory na parkování na rovině jsou rozdílné mezi lidma..Někdo říká, že stačí na rovině dát jen jedničku někdo zase že se má dávat i ruční brzda páč když do tebe někdo šťouchne tak ti může rychlost vyskočit atd…
Tak se chci zeptat jak to máte vy??? Dáváte jedničku i ruční brzdu na rovině nebo jen jedničku? A pokud dáváte i ruční brzdu zatahujete jí až nahoru nebo do půlky jen? Mě jde ruční brzda na 4 cvaknutí…Většinou když jí dávám tak se snažím ji dát jen na 3 cvaknutí aby nebyla úplně na dotaz…(samozdrejme v kopci ano? :) :D Děkuji moc Všem… 8o Já už jsem z toho trochu zmatená jak lesní včela jak každý říká něco jiného.

Pokud mrzne tak se ručka zatahovat nemá a profi řídící mi vždy kladli na srdce abych stočila kola k obrubníku aby se i něj opírala.
Jinak běžné používám jak ručku tak kvalt. Bydlíme na kopci a nechci aby mi odjelo auto do někam. Stejně to dělám i na rovině. :nevim: je ale pravda že když jsem začínala jezdit tak jsem používala neutrál a ručku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13257
9.11.23 11:49
@Mamina1329 píše:
@Magical-eyes I na rovině dáváte obojí? A zatahujete úplně na doraz?
Úplně na doraz asi ne :think:.. zkusím si všimnout…dělám to roky už automaticky…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34043
9.11.23 11:49

Na rovině jen jedničku, ručku v kopci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2533
9.11.23 11:55
@Mamina1329 píše:
@Magical-eyes I na rovině dáváte obojí? A zatahujete úplně na doraz?

Na doraz ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2293
9.11.23 12:06

Pokud se vám auto z jakéhokoli důvodu rozjede, způsobí škodu a nebude zatažená ručka, máte problém. Řidič je povinen zajistit všemi způsoby auto proti samovolnému pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová