Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já dávám jen rychlost, ručku jen v kopci. Manžel dává rychlost i ručku všude. Tak si vyber
![]()
Jedničku jsem dávala vždy a ruční brzdu v kopci, ale teď co mám nové auto a do nastartování nejde prošlápnout brzda, tak ručku už taky vždy.
Rucka a rychlost všude - jednička do kopce, zpátečku z kopce, na rovince bez ničeho zpátečku. Když parkuju a zadek mám k chodníku tak zpátečku, když je překážka vepredu tak jedničku (aby se nedalo napr odtlacit a zvedakem odvézt což bych u Fiesty z 2005 vůbec neresila
). Ručku máme elektrickou.
Nedavam rychlost ale jenom rucku.. Faktem je ze parkuju temer vzdy ma rovine… V mrazu by se pry rucka davat nemela… Stejne na to vetsinou zapomenu a v pohode.
@Mamina1329 píše:
AhojkyMám takový neobvyklý dotaz na ty na tu skupinu..
Nicméně mě to zajímá jelikož každý má jiný názor a člověk pak je zmatený…
Vím měla bych si to dělat podle sebe, ale zajímá mi Vaše zkušenost…
Jde mi o parkování…Snažím se nikdy neparkovat v kopci když už to musí být Samozřejmě zatahnu ručku a dám i jedničku…
mám auto Ford Fiesta rok 2005.
Nicméně názory na parkování na rovině jsou rozdílné mezi lidma..Někdo říká, že stačí na rovině dát jen jedničku někdo zase že se má dávat i ruční brzda páč když do tebe někdo šťouchne tak ti může rychlost vyskočit atd…
Tak se chci zeptat jak to máte vy??? Dáváte jedničku i ruční brzdu na rovině nebo jen jedničku? A pokud dáváte i ruční brzdu zatahujete jí až nahoru nebo do půlky jen? Mě jde ruční brzda na 4 cvaknutí…Většinou když jí dávám tak se snažím ji dát jen na 3 cvaknutí aby nebyla úplně na dotaz…(samozdrejme v kopci ano?![]()
Děkuji moc Všem…
Já už jsem z toho trochu zmatená jak lesní včela jak každý říká něco jiného.
Pokud mrzne tak se ručka zatahovat nemá a profi řídící mi vždy kladli na srdce abych stočila kola k obrubníku aby se i něj opírala.
Jinak běžné používám jak ručku tak kvalt. Bydlíme na kopci a nechci aby mi odjelo auto do někam. Stejně to dělám i na rovině.
je ale pravda že když jsem začínala jezdit tak jsem používala neutrál a ručku.
@Mamina1329 píše:Úplně na doraz asi ne
@Magical-eyes I na rovině dáváte obojí? A zatahujete úplně na doraz?
@Mamina1329 píše:
@Magical-eyes I na rovině dáváte obojí? A zatahujete úplně na doraz?
Na doraz ne.
Pokud se vám auto z jakéhokoli důvodu rozjede, způsobí škodu a nebude zatažená ručka, máte problém. Řidič je povinen zajistit všemi způsoby auto proti samovolnému pohybu.
Ahojky
Mám takový neobvyklý dotaz na ty na tu skupinu..
Nicméně mě to zajímá jelikož každý má jiný názor a člověk pak je zmatený… 
Snažím se nikdy neparkovat v kopci když už to musí být Samozřejmě zatahnu ručku a dám i jedničku…
Děkuji moc Všem…
Já už jsem z toho trochu zmatená jak lesní včela jak každý říká něco jiného.
Vím měla bych si to dělat podle sebe, ale zajímá mi Vaše zkušenost…
Jde mi o parkování…
mám auto Ford Fiesta rok 2005.
Nicméně názory na parkování na rovině jsou rozdílné mezi lidma..Někdo říká, že stačí na rovině dát jen jedničku někdo zase že se má dávat i ruční brzda páč když do tebe někdo šťouchne tak ti může rychlost vyskočit atd…
Tak se chci zeptat jak to máte vy??? Dáváte jedničku i ruční brzdu na rovině nebo jen jedničku? A pokud dáváte i ruční brzdu zatahujete jí až nahoru nebo do půlky jen? Mě jde ruční brzda na 4 cvaknutí…Většinou když jí dávám tak se snažím ji dát jen na 3 cvaknutí aby nebyla úplně na dotaz…(samozdrejme v kopci ano?