Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo partner se nijak neomezoval (teda ne ze by byl denne na mol, ale sem tam pivko si dal, kouril sem tam, zas nehuli jak fabrika), otehotnela sem 3× ani nevim jak, stačilo snad aby kolem me prosel
ja myslim, ze kdyz si chlap da pivko, tak to na poceti vliv mit nebude.
Mě kolikrát přijde, že tyhle věci na to nemají vliv, když člověk vidí jaké existence mají děti..
Dvě děti, každé má jiného otce, oba silní kuřáci, druhý si taky dá téměř denně pivo, obě početí během prvních třech měsíců snažení. A ještě k tomu já taky kuřačka, i když v menší míře. Ber to jako čistě údaj do statistiky, nikoli vyvracení lékařských studií o vlivu kouření na plodnost
Neomezovali jsme se ani jeden. V nasem pripade bylo potreba uplne vypnout, aby se nam miminko zadarilo. Manzel si obcas dal pivo nebo i tvrdy, stejne tak ja. V dobe, kdy uz jsem mela malou v brise (a ja to nevedela) jsme si oba prochazeli slusnym party party obdobim
. Nekourime ani jeden.
Známá otěhotněla třikrát. První dvě děti na první pokus a třetí prý přes prášky. Chlap kouří a denně několik piv. Ona podle mě beztak taky kouri. Myslím, že to bohužel nemá vliv.
@Anonymní píše:
Ahojda maminky nebo Vy co se snažíte o mimčo.
Zajímá mě to tedka spis z té druhé strany.. vždy nemusí být chyba na naši straně v tom snažení. Pil (například par piv denně.. žádný tvrdý) a kouřil Váš partner, když jste se snažili o dítě? Šlo Vám otehotnet třeba i presto nebo musel přestat.. má to hodně velký vliv?
Já nepiju ani nekourim, partner kouři a par piv si dá..
Díky za Vaše ohlasy
Ahoj,
myslím, že je tolik dětí, které se narodi ochlastům, kteří čudí jednu za druhou a někdy si i šňupnou, že to vliv očividně nemá (i když nějaký asi mít bude - ale spíše na nemoce, apod.).
S mužem nekouříme, nepijeme a brali jsme vitamíny - obě děti na první pokus. Ale kdo ví, zda by na první pokus byly i kdyby jsme čudili, nebo si dali pivo ![]()
Určitě se povedlo otěhotnět spoustě kuřákům, ale jsou na to výzkumy, kouření poškozuje kvalitu spermií i vajíček. Myslím, že rodičovství je o zodpovědnosti a často i o obětování se. Takže by lidi měli být schopní se podle toho chovat i když se snaží otěhotnět a mít zdravou životosprávu.
Vliv na otěhotněni to nemá, nicméně to má vliv na budoucí těhotenství. Mě se doktor asi 3× ptal na obouch screeningach zda nejsem kuřák, kvůli funkci pupečníku, a výžive dítěte. O manželovi ani zmínka. Jinak já nekourila nikdy, manžel krabku cig denně. První těhotenstvi po 3.5 letech, druhé hned. Ale byla chyba v mém cyklu.
Příspěvek upraven 19.06.20 v 11:44
Hrozne zalezi. Znam dva pary, kde museli podstoupit IVF a shodou nahod pak oba chlapi prestali kourit (partnerky byly nekuracky od pocatku) a povedla se dalsi vlna deti prirozene.
Moje OG rika, ze mela i pripad, kdy vadilo u chlapa dlouhodobe jedno pivo denne, dite neslo, a kdyz prestal pit, podarilo se… ale myslim ze maloktery chlap chce toto slyset.
Když vidím, jaké existence se mnozí jak krysy, tak to má spíš na plodnost asi pozitivní vliv.
@mackA159 Jestli to poškozuje kvalitu spermii a vajíček, tak to má vliv i na otěhotnění.
No a jestli velký… Jako, někdo otehotni i když hulí, chlastá a bere drogy, někdo nemůže otěhotnět ani za nic, ať žije sebezdraveji. Je to o pravdepodobnostech
Nemůže přestat? Nebo aspoň omezit? Elektrickou cigaretu?
A vůbec, to kouří před tebou? Jestli jo, tak to vadí o to víc… A jak to bude dělat, až otehotnis?
@Platanka
Nevím jestli jsou otázky mířené na mě, kazdopadne.. alkohol teď musi omezit kvůli zdravotním problémům a kouři predemnou no.. ne doma, ale venku. A až otehotnim, tak tvrdí, ze toho nechá..
Ahojda maminky nebo Vy co se snažíte o mimčo.
. Pil (například par piv denně.. žádný tvrdý) a kouřil Váš partner, když jste se snažili o dítě? Šlo Vám otehotnet třeba i presto nebo musel přestat.. má to hodně velký vliv?
Zajímá mě to tedka spis z té druhé strany.. vždy nemusí být chyba na naši straně v tom snažení
Já nepiju ani nekourim, partner kouři a par piv si dá..
Díky za Vaše ohlasy