Partner nejeví moc zájem o syna. Jak řešit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35690
8.4.26 20:45
@Mája98 píše: Více

Tak prostě nastavit pravidla, dokud dítě nespí a neni doma hotovo, neni zábava :nevim: on doma nedělá nic kromě psa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
8.4.26 20:59

Dítě bylo chtěné a plánované? Pokud ano, tak univerzální rada pro všechny ženy v budoucnu, které si toho přečtou: kdokoliv paří denně hry na počítači a je mu/jí víc jak 13 let, není vhodný materiál pro rodičovství! :cert:
Každopádně by se chlapec měl urychleně probrat a začít se podílet na péči o své dítě (ne ti pomáhat, ne ti hlídat!). Doporučuji důrazný rozhovor (ale ne útočný, obviňujíci), že ty potřebuješ partnera, plnohodnotného otce. A to znamená, že bude muset PC omezit. Buď na dobu, kdy dítě spí. Nebo se domluvte, že třeba dostane hodinku svého klidu po návratu z práce. Ale pak se PC vypíná a věnuje se plně dítěti, tobě, domácnosti. A zároveň mu dej důvěru, jestli chce s dítětem jít ven, ať jde. Ať si pro něj sbalí jídlo, oblečení. Pokud si s něčím nebude jistý, ať se tě zeptá. Ale nestůj mu za zadkem. A pokud něco zvorá, neomlať mu to o hlavu (pokud nepůjde o život). Péči o dítě se člověk naučí jen praxí. Ty ses to taky musela nějak naučit, hodně věcí bylo určitě pokus omyl. Potřebuje získat nějaké rodičovské sebevědomí, že to zvládne. A asi si taky musí najít nějaké aktivity, které ho budou s dítětem bavit. Ne každý chlap je natolik empaticky, že je ochotný si hrát podle potřeb dítěte. A ideálně si nastavte pravidelný čas, kdy on je s dítětem a ty (nebo oni) odcházíš z domu…dvě hodiny týdně minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.4.26 22:13

Nesouhlas s tím, že kdo hraje, je nevhodný pro rodičovství. Já jsem za bezdětna taky hrála na PC. Co mám děti ne, prostě není čas.

Taky bych z toho nevinila zakladatelku. Ono jaksi člověk zjistí, jaký je kdo rodič, až s dítětem (neberu extrémy). On dobře ví, že se chová hloupě (proto přetvařování před rodinou), ale nepracuje na zlepšení :nevim: Přijde mi to dost zjednodušující. Chlap se nevěnuje děcku, ale může za to žena (blbý výběr, má ho víc zapojit, zakázat mu PC apod.). Nope.
Může za to on, protože nechce.

Zakladatelko, radu moc nemám. Jen takovou obecnou.
Promluv s ním o tom. Věčně. Vyjasnit si očekávání. Bohužel mám v okolí případy, že když chlap nechce, nedonutí ho nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
8.4.26 22:16

S tím nepohnete. Pro něj je prostě reálně na denní bázi důležitější hrát ty hry, než trávit čas s vlastním dítětem. Jenom nechce, aby tuhle pravdu o něm viděli i ostatní, tak před nimi předstírá funkčnost… Říkáte, že hrál i předtím. Pak jste věděla, jaký je. Nic vám netajil. Buď vám přišlo, že z něj bude dobrý otec, anebo jste naivně doufala, že ho narození dítěte změní. A to ne zrovna málo… Ještě jsem neviděla, že by mimino zvládlo z budižkničemu udělat chlapa, co za to stojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
9.4.26 00:20

Jako je závislost na návykových látkách, tak je i závislost na technologiích. Doma marnej, věčně přilepenej na mobilu či PC.Asi ale není nutné s takovými nerodinnými typy pořizovat dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33129
9.4.26 05:54

Tak ty chces aby se staral, ale zaroven ho nenechas aby se synem nekam jel, protoze obleceni a jidlo? Nechces mu ho pujcit? Dite se nepujuje. Proste mu predej dite a nekam vyraz, on si urcite poradi.
Kolik je synovi, ze dela tatovi naschvaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
9.4.26 07:23

Tak evidetně ví, jak na to, aby měl klid, když se dokáže před návštěvou přetvařovat. Předpokládám, že do chodu domácnosti se taky nezapojuje. A že takhle jste to měli nastaveno od začátku, co jste spolu začali bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
9.4.26 07:33

Kdyz je dite schopno delat naschvaly, tak je schopno si i o neco obvykle rict, aspon rukama - nohama, takze hlady a zizni neumre, kor ne treba za dve hodky. Takze najit si vlastni program, neptat se, oznamovat, nekontrolovat, delat si sve.
Meho partnera taky mimina a batolata nebavi, ale to neznamena, ze nebude s mladsim synem travit cas a co delaji, kdyz jsou spolu, je mi jedno. Ja taky nonstop dite nerozvijim, nevenuju se mu a pod., nekdy si proste vedle mne jen hraje a ja si delam sve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6406
9.4.26 08:25

Asi jedině si s ním sednout a promluvit narovinu, že je potřeba, aby se nevěnoval přes den PC, ale dítěti a domácnosti. S tím, že PC si může pustit večer. On to není moc pěkný pohled, neustále koukat na partnerovo záda, jak hraje. Já jednou chodila s týpkem, který byl závislý na mobilu. Když jsem si na rande uvědomila, že víc než do obličeje mu koukám na pleš, jak se sklání k telefonu, vzalo to docela rychlý konec :lol: bohužel tyhle typy se měnit nechtějí, protože jemu se nic neděje, jemu je dobře, ty se postaráš a on to ví. Takže mluvit mluvit mluvit a aktivně zapojovat a buď se probere, nebo to bohužel nepůjde. Na tu variantu bych se taky být tebou připravila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9624
9.4.26 09:38
@Pauznuto píše: Více

Hloupá generalizace. To, že někdo hraje PC hry automaticky neznamená, že je/bude špatný rodič. Vůbec to spolu nesouvisí. Protože špatným rodičem může být i sportovec, čtenář, rybář nebo kutil… nejde o typ koníčku, ale o míru, jakou se jí daný jedinec věnuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33129
9.4.26 09:52
@Zvedava1 píše: Více

Ono to může být dost jinak, právě když mají návštěvu, tak předpokládá, že ho třeba žena nebude peskovat. Její věta o půjčování mi přijde dost zvláštní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
9.4.26 10:06
@Jahru píše: Více

Proto jsem taky psala „denně“…a ostatní koníčky mají za mě menší zavadnost (než sezení před obrazovkou) a dají se provozovat spolu s dítětem (pokud není rodič na baterky) a ještě ho to nějak rozvine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.4.26 10:09

V první řadě, on nemá co hlídat, ale má se starat, hlídají babičky, tetičky apod.
On nechce s ním trávit čas, a můžeš se třeba stavět na hlavu.
S takovým sobcem bych nebyla, i kdybych měla být sama - což vlastně Ty jsi, když si tak vezmeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105278
9.4.26 10:11
@pikola píše: Více

Jako s dítětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
9.4.26 10:28