Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímalo by mě konkrétně, jaké konspirační teorie ma zakladatelka na mysli. On je rozdíl, zda věří na placatou zemi a reptiliány, nebo jen nepřitakává tomu, co sdělují v politice mainstreamová média. V prvním případě je to fakt blbý, v druhým bych asi nebyla tak kritická. Ono je hodně nuancí. Ale jo, řada lidí ho hned odsoudí jako dezoláta. Proto by mě fakt zajímalo, co konkrétně je ta „konspirace“, o níž zakladatelka mluví.
Tak ono se myslim brzo ukaze, ze lednicka zvitezi nad TV.
Jak se Jardovi Duskovi chtel nejaky mlady mameluk posmivat za jeho „konspirace“, tak se ho Dusek zeptal:
Rika se, ze asi 5% lidi na planete vlastni 80% bohatstvi, co asi tak ti lide ve volnem case delaji, myslite, ze nekde potichu cekaji, az jim to nekdo vezme?
Odpovedi bylo koktave „no k cemu me to tady navadite“.
To, ze se o vecech nemluvi, neznamena, ze se nedeji, treba na Ukrajine se zacina opatrne mluvit o tom, ze by mely jit bojovat i zeny. Nechapu celkem smysl, kdyz cca tretina ukrajinskeho uzemi uz patri zapadnim firmam, nerostne bohatstvi USA.
Jakým konspiračním teoriím věří, resp. jaké zastává ty alternativní pohledy? To je docela důležité.
@po-Zoro-vatel píše: Více
Ještě že jsi nám to sem přišel osvětlit! ![]()
Zakladatelko gratuluji ti ke kritickému myšlení. Ve své rodině mám připad 65 leté ženy, která z lásky k chlapovi jeho postojům totálně podlehla. Je to přesně ten typ ženský, co v tomhle věku zoufale prahla po vztahu. Holt někdo posílá prachy „doktorům“ jiná má doma konspirátora. Problém z vnějšku vnímám hlavně v tom, že se v podstatě neni možné s nimi normálně bavit. Oni totiž velmi často podléhají dojmu, že ví něco víc, co my ostatní vidět nedokážeme a tak trpí nutkavou potřebou svoje postoje pořád někomu cpát.
Nedokázala bych mít vedle sebe člověka, se kterým bych se takto názorově lišila
Mě by zajímalo, co tím myslíš, ono je fakt rozdíl, když člověk věří věcem typu, že země je placatá nebo když opravdu přejímá bez zamyšlení názory těch hlavních médií a notuje si s ostatními, jací jsou lidé s jinými názory dezoláti.
On je fakt rozdíl, když řekneš, že třeba černoši mají v průměru podstatně nižší IQ, což je třeba pravda a ne konspirace a teď to bereš jako důkaz o nadřazenosti bílé rasy. A nebo to člověk dá do kontextu s tím, že hodně % černochů žije i vzhledem k historii a přírodním podmínkách v dost nepodnětném a problematickém prostředí, takže neměli takové možnosti, jako ti ostatní. Pokud by je měli, pak by na tom byly stejně nebo podobně, jako všichni ostatní a žádná nadřazenost rasy neexistuje.
A takhle by člověk mohl pokračovat dál o čemkoli.
Za mě, pokud je to opravdový magor, tak mám zkušenost, že se to obvykle pojí s nějakou poruchou a bude na stáří hůř.
Pokud je to jen člověk, který nejde s davem a nepodléhá každému přiblblému blábolu typu, že máme všichni rovné šance, tak bych neměla problém.
Ajajaj to by bylo na me moc, a uz jsem to zažila dvakrát. Přerušila jsem kvuli tomu i kontakt s ex, ač jsme se rozešli v poklidu a měli našlápnuto k tomu zůstat dobří přátelé. Ale v momentě, kdy ti ten člověk volá, jak se máš, a pak ti při první příležitosti začne sypat do hlavy tyhle nesmysl, o kontakt stát přestaneš.
Jako to se vážně vůbec nedalo, i když jsem proti němu jako člověku celkově vůbec nic nemela!
@HaSLRna píše: Více
Ono dost záleží, co člověk bere jako „nestandardní“.
Osobně mi na jednu stranu přijde strašlivě hloupoučké a naivní věřit tomu, že vše je transparentní, politici konají z čistých pohnutek, o všem se rozhoduje v domácí i mezinárodní politice veřejně a v k tomu určených vládních a legislativních orgánech na základně deklarovaných důvodů, různé skryté mocenské, ekonomické či jiné zájmy nehrají žádnou roli a některé procesy nejsou nějak skrytě řízené či podporované. Zvláště, když s pak člověk dočte, kde se třeba reálně rozhodovalo o agresi proti Jugoslávii v roce 1999 https://www.psp.cz/…/s008122.htm či jaké kde probíhaly skryté vlivové operace a podobně (a to vždy bude zpětně odkrytá jen část reality).
Na druhou stranu některé konspirační teorie typu „reptiliánů“ jsou opravdu mimo a pošahané.
Příspěvek upraven 08.04.26 v 09:22
@Fazulina píše: Více
Otázka je, co považuješ za mainstreamová média. Mně už se kolikrát zdá, že dezomédia jsou dnes mainstream. ![]()
@HaSLRna píše: Více
Tak nenapsala jsi vůbec o co jde, jestli je je jinak rozumný a inteligentní a jedná tak, že to drží pohromadě logicky, může to být intuitivní introverní myslící typ, tak prostě ví víc, jde ve všem do hloubky, je úzkostnější a umí si spojit víc souvislostí, než si extrovertní bonviván dovede představit. Může mu z toho začít hrabat, to ano. Může to být nesnadný k žití. Pokud není logicky konzistentní celkově, tak jo, může to být paranoidní porucha. Taky to nebude k žití.
Znáš to, to že jsem paranoidní neznamená, že mě nemůžou sledovat. ![]()
@Takyjedna Tohle se stává u lidí, kteří si myslí, že celý život vidí za roh, dál než ostatní. Až jim z toho jednoho dne přeskočí a začnou věřit kravinám. Může to být i spojeno s nějakým pocitem neúspěchu, nenaplněnými ambicemi apod.
Je to otázka, no. Lidi podléhající konspiračním teoriím se z toho neumí vymotat, to je dokázáno. Jedine se fakt zkusit dohodnout na tématech, o kterých se doma nemluví.
Myslet si může co chce, ale ty máš názor jiný, ani jeden z vás ho nezmění a neni potřeba do toho zabredavat.
Pokud by nebyl schopny mlčet a pravidelně me zásoboval teoriemi “co prislo whatsappem”, tak bych to ja osobně nezvládla.
Ale muj manžel ma taky jiné názory na spoustu oblasti, nez ja. A jsme schopni se navzájem respektovat, málokdy je treba o tom vic mluvit.
@asddsa píše: Více
Ne, je to prostě takový typ myšlení, člověka. Oni opravdu vidí za roh.
Ale! Když člověk nevyrovnává svoje směřování, tak skončí blbě. Ale to každej, kterej nevyrovnává svoje vzozené směřování
. Akorát to u každého typu skončí jinak. Ale stejně blbě.
Pokud bych se fakt zamiloval, klidně bych se svou láskou běhal po demonstracích s tranparentem že země je placatá i když bych tomu sám nevěřil.
@Sany80s píše: Více
Ne to s černochy fakt není pravda. Evidentně si asi pleteš gramotnost a IQ. Závislé také dle jaké sociální skupiny to posuzuješ a lokality. Zda jde o Afroameričana a odkud, Afriku (kde je gramotnost vzhledem k možnostem přirozeně nižší, hustší obyvatelstvo) atd. Meleš o blábolech a sama je šíříš ![]()