Partner s nestandardními názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11196
8.4.26 06:35

Zajímalo by mě konkrétně, jaké konspirační teorie ma zakladatelka na mysli. On je rozdíl, zda věří na placatou zemi a reptiliány, nebo jen nepřitakává tomu, co sdělují v politice mainstreamová média. V prvním případě je to fakt blbý, v druhým bych asi nebyla tak kritická. Ono je hodně nuancí. Ale jo, řada lidí ho hned odsoudí jako dezoláta. Proto by mě fakt zajímalo, co konkrétně je ta „konspirace“, o níž zakladatelka mluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.26 07:24

Tak ono se myslim brzo ukaze, ze lednicka zvitezi nad TV.

Jak se Jardovi Duskovi chtel nejaky mlady mameluk posmivat za jeho „konspirace“, tak se ho Dusek zeptal:
Rika se, ze asi 5% lidi na planete vlastni 80% bohatstvi, co asi tak ti lide ve volnem case delaji, myslite, ze nekde potichu cekaji, az jim to nekdo vezme?

Odpovedi bylo koktave „no k cemu me to tady navadite“.

To, ze se o vecech nemluvi, neznamena, ze se nedeji, treba na Ukrajine se zacina opatrne mluvit o tom, ze by mely jit bojovat i zeny. Nechapu celkem smysl, kdyz cca tretina ukrajinskeho uzemi uz patri zapadnim firmam, nerostne bohatstvi USA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
8.4.26 07:32

Jakým konspiračním teoriím věří, resp. jaké zastává ty alternativní pohledy? To je docela důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3623
8.4.26 07:32
@po-Zoro-vatel píše: Více

Ještě že jsi nám to sem přišel osvětlit! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3623
8.4.26 07:44

Zakladatelko gratuluji ti ke kritickému myšlení. Ve své rodině mám připad 65 leté ženy, která z lásky k chlapovi jeho postojům totálně podlehla. Je to přesně ten typ ženský, co v tomhle věku zoufale prahla po vztahu. Holt někdo posílá prachy „doktorům“ jiná má doma konspirátora. Problém z vnějšku vnímám hlavně v tom, že se v podstatě neni možné s nimi normálně bavit. Oni totiž velmi často podléhají dojmu, že ví něco víc, co my ostatní vidět nedokážeme a tak trpí nutkavou potřebou svoje postoje pořád někomu cpát.
Nedokázala bych mít vedle sebe člověka, se kterým bych se takto názorově lišila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
8.4.26 08:31

Mě by zajímalo, co tím myslíš, ono je fakt rozdíl, když člověk věří věcem typu, že země je placatá nebo když opravdu přejímá bez zamyšlení názory těch hlavních médií a notuje si s ostatními, jací jsou lidé s jinými názory dezoláti.
On je fakt rozdíl, když řekneš, že třeba černoši mají v průměru podstatně nižší IQ, což je třeba pravda a ne konspirace a teď to bereš jako důkaz o nadřazenosti bílé rasy. A nebo to člověk dá do kontextu s tím, že hodně % černochů žije i vzhledem k historii a přírodním podmínkách v dost nepodnětném a problematickém prostředí, takže neměli takové možnosti, jako ti ostatní. Pokud by je měli, pak by na tom byly stejně nebo podobně, jako všichni ostatní a žádná nadřazenost rasy neexistuje.
A takhle by člověk mohl pokračovat dál o čemkoli.
Za mě, pokud je to opravdový magor, tak mám zkušenost, že se to obvykle pojí s nějakou poruchou a bude na stáří hůř.
Pokud je to jen člověk, který nejde s davem a nepodléhá každému přiblblému blábolu typu, že máme všichni rovné šance, tak bych neměla problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14677
8.4.26 08:36

Ajajaj to by bylo na me moc, a uz jsem to zažila dvakrát. Přerušila jsem kvuli tomu i kontakt s ex, ač jsme se rozešli v poklidu a měli našlápnuto k tomu zůstat dobří přátelé. Ale v momentě, kdy ti ten člověk volá, jak se máš, a pak ti při první příležitosti začne sypat do hlavy tyhle nesmysl, o kontakt stát přestaneš. :nevim: Jako to se vážně vůbec nedalo, i když jsem proti němu jako člověku celkově vůbec nic nemela!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1251
8.4.26 08:45
@HaSLRna píše: Více

Ono dost záleží, co člověk bere jako „nestandardní“.

Osobně mi na jednu stranu přijde strašlivě hloupoučké a naivní věřit tomu, že vše je transparentní, politici konají z čistých pohnutek, o všem se rozhoduje v domácí i mezinárodní politice veřejně a v k tomu určených vládních a legislativních orgánech na základně deklarovaných důvodů, různé skryté mocenské, ekonomické či jiné zájmy nehrají žádnou roli a některé procesy nejsou nějak skrytě řízené či podporované. Zvláště, když s pak člověk dočte, kde se třeba reálně rozhodovalo o agresi proti Jugoslávii v roce 1999 https://www.psp.cz/…/s008122.htm či jaké kde probíhaly skryté vlivové operace a podobně (a to vždy bude zpětně odkrytá jen část reality).

Na druhou stranu některé konspirační teorie typu „reptiliánů“ jsou opravdu mimo a pošahané.

Příspěvek upraven 08.04.26 v 09:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
8.4.26 09:12
@Fazulina píše: Více

Otázka je, co považuješ za mainstreamová média. Mně už se kolikrát zdá, že dezomédia jsou dnes mainstream. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
8.4.26 09:14
@HaSLRna píše: Více

Tak nenapsala jsi vůbec o co jde, jestli je je jinak rozumný a inteligentní a jedná tak, že to drží pohromadě logicky, může to být intuitivní introverní myslící typ, tak prostě ví víc, jde ve všem do hloubky, je úzkostnější a umí si spojit víc souvislostí, než si extrovertní bonviván dovede představit. Může mu z toho začít hrabat, to ano. Může to být nesnadný k žití. Pokud není logicky konzistentní celkově, tak jo, může to být paranoidní porucha. Taky to nebude k žití. 8) Znáš to, to že jsem paranoidní neznamená, že mě nemůžou sledovat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
8.4.26 09:21

@Takyjedna Tohle se stává u lidí, kteří si myslí, že celý život vidí za roh, dál než ostatní. Až jim z toho jednoho dne přeskočí a začnou věřit kravinám. Může to být i spojeno s nějakým pocitem neúspěchu, nenaplněnými ambicemi apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
8.4.26 09:23

Je to otázka, no. Lidi podléhající konspiračním teoriím se z toho neumí vymotat, to je dokázáno. Jedine se fakt zkusit dohodnout na tématech, o kterých se doma nemluví. :nevim: Myslet si může co chce, ale ty máš názor jiný, ani jeden z vás ho nezmění a neni potřeba do toho zabredavat.
Pokud by nebyl schopny mlčet a pravidelně me zásoboval teoriemi “co prislo whatsappem”, tak bych to ja osobně nezvládla.

Ale muj manžel ma taky jiné názory na spoustu oblasti, nez ja. A jsme schopni se navzájem respektovat, málokdy je treba o tom vic mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
8.4.26 09:30
@asddsa píše: Více

Ne, je to prostě takový typ myšlení, člověka. Oni opravdu vidí za roh. :) Ale! Když člověk nevyrovnává svoje směřování, tak skončí blbě. Ale to každej, kterej nevyrovnává svoje vzozené směřování :D. Akorát to u každého typu skončí jinak. Ale stejně blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1662
8.4.26 10:04

Pokud bych se fakt zamiloval, klidně bych se svou láskou běhal po demonstracích s tranparentem že země je placatá i když bych tomu sám nevěřil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3623
8.4.26 10:33
@Sany80s píše: Více

Ne to s černochy fakt není pravda. Evidentně si asi pleteš gramotnost a IQ. Závislé také dle jaké sociální skupiny to posuzuješ a lokality. Zda jde o Afroameričana a odkud, Afriku (kde je gramotnost vzhledem k možnostem přirozeně nižší, hustší obyvatelstvo) atd. Meleš o blábolech a sama je šíříš :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí