Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám dvě dcerky 7 a 5 let, a ví to už od začátku vztahu, že jsem chtěla tři děti a nebyl proti až ted. Myslim, že nechce kvůli penězům, bojí se, že ztratí práci.
@Karnatt píše:
Mám dvě dcerky 7 a 5 let, a ví to už od začátku vztahu, že jsem chtěla tři děti a nebyl proti až ted. Myslim, že nechce kvůli penězům, bojí se, že ztratí práci.
naprosto partnera chápu a ty bys měla být taky trochu rozumná
@Karnatt píše:
no vidíš a je to tady…tak tim spíš bych netlačila na pilu, však ono se to vyvrbí ![]()
@Karnatt píše:
Já nechápu, že to nechápeš:-) Podívej se na to trochu reálně, ten chlap se musí sakra otáčet, aby vás uživil…
Já si taky malovala, jak budu mít 5 dětí a teď budu ráda, když uživíme dvě:)
Práci může ztratit kdykoliv, rozumná jsem, všechno jsem si propočítala
Tak když nechce dítě, tak nechce, je to i jeho věc, ne tvoje. A jak slíbit dítě? Slíbit ti může např. nový svetr, ale dítě?
@Karnatt píše:
Práci může ztratit kdykoliv, rozumná jsem, všechno jsem si propočítala
No to může. Ale je pak rozdíl živit dvě a tři děti z nějaké podpory. Mimo to, není to rozhodnutí více na chlapovi, když tu rodinu živí? Matky „jen“ sedí doma (ber to s nadhledem). Nebo máš nějakou brigádu a nosíš domů taky peníze?
@Lejaa no počkej, když je mladší 5 let, tak snad chodí normálně do práce taky, né…takže sotva sedí doma ![]()
No ale pak nebudeš:-)
Podle mě to moc lámeš přes koleno. Když partner nechce…
@Karnatt píše:
Chtěla jsem se zeptat jestli je normální když muž nechce sex ani s kondomem-neberu prášky, chci dítě on ne a nechce to prý riskovat.Ale dítě mi slíbil ještě na začátku našeho vztahu a věděl do čeho jde, bylo by to naše třetí a ted nechce, což je dost špatné, protože já si další dítě moc přeju. A hlavně mi to slíbil několikrát…a taky se málo vidíme, je často v práci. Co dělat? mám ustoupit zase?
Slíbil dítě? Co to je za obrat? Moc tomu nerozumím ![]()
Kdybych měla chlapa, který nechce dítě a já jo, tak bychom spolu nejspíš nebyli. Zase by to bylo vaše třetí dítě, tak možná ví, proč ho nechce - starosti navíc, finanční situace, co já vím, co se mu honí v hlavě.
Jinak to, že odmítá sex, pokud nechce dítě je od něj velmi zodpovědné. Jediná 100% antikoncepce je nesouložit ![]()
@Karnatt píše:
Tak to je celkem pochopitelný, ne? Pokud má oprávněné obavy, že by mohl přijít o práci nebo prostě kvůli financím do toho jít nechce, tak bys to měla pochopit, být ráda za dvě zdravé dcerky a za to, že máš zodpovědnýho chlapa. Není problém nasekat hromadu dětí, ale pak se o ně postarat ![]()
Jinak podle nadpisu jsem čekala něco jinýho, ale o sex tu asi primárně nejde, co? ![]()
Asi jsi ublížená, protože si miminko přeješ. Ale já tvého muže chápu. Bojí se asi, že by jsi vyzkoušela všechno, jen aby jsi otěhotněla. Tak raději nechce vůbec. Normálně v klidu bych si s ním sedla a probrala to.