Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den snažilky.. S partnerem jsme se již rok snažili o naše první miminko.. Bohužel skončilo pouze u snažení a po tom co jsem partnerovi navrhla, že bychom se mohli nechat zkontrolovat u lékaře, po pár dnech mě čekala těžká sprcha… Prý si není jistý jak to mezi nama dopadne a dítě určitě uz nechce… Je pravda, že mame občas přestřelky ale kdo ne? Ja nerada dusim pocity v sobě a radši si vše vyrikam.. Nicméně nevim jak se stím mam vyrovnat.. Uz tak pro me bylo težké když jsme se tak dlouho marně snažili a ted navíc toto.. Nechci asi radu co dělat a co ne, spis bych chtěla vědět jestli ma někdo podobnou zkušenost s ne rozhodností partnera a jak jste se stím vyrovnali… Mockrát jsem na těchto stránkach našla útěchu a doufám v to taky ted…
dekuji
![]()
Myslím, že se hlavně bojí, že by mohla být chyba na jeho straně. Nebo se prostě bojí vyšetření - jsou muži, kteří doktory nemají rádi a musím se přiznat, že k doktorům taky ráda nechodím, ale když něco je, tak se jde, no…
No já si právě myslím, že v tom problém nebude.. Řekl mi, že tu příčinu marné snahy klidně zjistit můžeme ale snažit se dal proste nebudeme
![]()
O žádné nevím..přiznám se, že i toto mě napadlo, ale nemyslím si.. Prostě to mam za to, ze nedrzim hubu a krok a ted musim čekat na další „povolenku“ az si zasloužim
mimčo za dobre chování
ach jo
A nesnazilas ses az moc ty? vety typu:" pojd, dneska musime, mam ovulaci".. u nas to bylo opacne, chlap strasne chtel druhe zu po roce narozeni prvniho a ja mu stridave slibovala, ze ano a pak ze zas ne.. musela jsem k tomu dozrat. trvalo to dalsi dva roky. ted jsem ja co dava rozkaz k povinemu soulozeni
a pokud ti rekl, ze nevi jak to s vami dopadne.. no- hodne padny duvod se i ty zamyslet zda je ve vztahu vse ok.
@Neminka23 píše:
O žádné nevím..přiznám se, že i toto mě napadlo, ale nemyslím si.. Prostě to mam za to, ze nedrzim hubu a krok a ted musim čekat na další „povolenku“ az si zasloužimmimčo za dobre chování
ach jo
zasloužíš? co to máte za vztah? ![]()
Asi nejlepší nalít do něj lahev vína na uvolnění a promluvit si
@Neminka23 Ahoj, je mi líto, že máš problémy v partnerském vztahu. Podívej se prosím, ještě jednou na to, co jsi napsala. Partner si není jistý ohledně tebe, to bys měla řešit jako první, a ne dítě.
A navíc - pořídit si dítě s někým, kdo si evidentně vztahem není jistý? To je cesta do pekel.
Já si myslím, že to urputné snažení a problémy s početím ničí vztahy. Nejlepší je, pokud to ve správnou chvíli přijde samo. Nemyslím, pořídit si dítě, když ho nemám jak zabezpečit, ale milování podle kalendáře většinu mužů nebaví. Myslím, že má něco do sebe to, že neplánovaná těhotenství, kdy třeba žena ani pořádně neví, jak k tomu přišla, zvláště se nesnažili a je ten typ, který se „otře o trenky“ a je v tom, jsou vlastně určena k zachování rodu. Příroda si pomohla.
Je možné, že s novým partnerem bys do toho vlítla taky ani nevíš jak. Důrazně bych si s ním promluvila, rok jste se snažili a nešlo to. Pokud je touha po dítěti silná, uvažovala bych o ukončení vztahu.Po roce pravidelného nechráněného sexu by se musel stát zázrak, aby se to povedlo. Pokud mu chceš dát čas, tak si mezi tím nech udělat základní vyšetření aspoň Ty. A on, ať si mezitím rozmyslí, co chce.
To máte asi pravdu.. Mě hrozně překvapuje jak je touha po dítěti silnější nez cokoliv jiného.. Myslím ze je to ve me tak silné ze bych vztah dokázala ukončit.. Je to sobecké? Ja se proste neumím povznést ![]()
No asi má pochybnosti jestli je váš vztah dost silný na příchod dítěte. A je? Jsi si jistá, že je mezi vámi vše v pořádku?
Je to partner.. V zásadě mame pěkný vztah.. Ja jsem se jen musela naučit byt více tolerantní, jsem od přírody majetnicka a přítel zase neumí řešit krize aspon s TROCHOU citu.. Myslím ale ze jinak jsme super dvojka.. Každopádně nejspíš si to myslím jen ja ze
![]()
Mám zkušenost a vyřešila to změna partnera. Samozřejmě, že k té změně bylo o dost víc důvodů. Ale vyřešilo se tím i tohle.