Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:žádné, nejsou třeba..
Jaké volně prodejné přípravky na podporu otěhotnění doporučíte?
Kamarádky si chválily Gynex, já osobně stihla vyzkoušet jenom kontryhelový čaj ![]()
Mě pomohl po 4 letém snažení až inofolic. Začala jsem ho brát cca koncem srpna a v říjnu už jsem měla pozitivní test.
A to mi k těhotenství nepomohl ani clostilbegyt.
@Anonymní píše:
To asi záleží, jestli se teprve začínáte snažit nebo už to nějakou dobu zkoušíte. Kolik je ti let, příp. zda máš nějaký problém - s ovulací, délkou cyklu atd.
Minimálně je doporučována kyselina listová.
@Majdina82 píše:
@martina.se Někdo je nepotřebuje, ale někdo bohužel jo
já se modlila 8 let, a tyhle volně prodejné věci jsou o ničom
jako možná kontryhel, ale jinak nic ![]()
Ja brala calibrum babyplan a pila jsem k tomu inofolic. Do 2-3 mesicu jsem byla tehotna.. (Kdyz jsem nic nebrala tak nam to trvalo 7mesicu a nakonec potrat a u druheho podobne, dlouhe snazeni a potrat).
Snažíme se druhý měsíc je mi 31. Cyklus mám pravidelný. ovulaci jsem si zatím nehlídala. V prosinci jsem vysadila HA MS jsem měla 3 den po dobrání další MS po 33 dnech. Žádné problémy nemám. Spíš tomu chci trošku pomoct.
@martina.se já teda nesouhlasim. Kdybych nezačala brát inofolic, tak teď fakt těhotná nejsem. Cykly jsem měla dlouhé 60 dní, po inofolicu hned první cyklus 28 dní, další už se ms nedostavila. Clostil se mnou nehnul, gynex se mnou nehnul, kontryhel taky ne, jen ten inofolic okamžitě. Zálěží na tom, jaká je příčina neplodnosti. U mě bylo nedozrávání vajíček.
Anonymní být tebou bych brala jen čistě kyselinu listovou, to stačí.
Taky od toho nečekám žádné zázraky. Zatím beru kyselinu listovou. spíš ne zajímá jestli tomu můžu aspoň nějak trochu pomoct.
@Ajma píše:
@martina.se já teda nesouhlasim. Kdybych nezačala brát inofolic, tak teď fakt těhotná nejsem. Cykly jsem měla dlouhé 60 dní, po inofolicu hned první cyklus 28 dní, další už se ms nedostavila. Clostil se mnou nehnul, gynex se mnou nehnul, kontryhel taky ne, jen ten inofolic okamžitě. Zálěží na tom, jaká je příčina neplodnosti. U mě bylo nedozrávání vajíček.
jasné, to chápu. Ale zakladatelka nenapsala, že má dlouhodobé problémy atd.. předpokládala bych tedy, že dotaz je směřován tak, co má brát, aby co nejrychleji otěhotněla. žena bez problémů nepotřebuje skutečně nic ![]()
@Anonymní píše:
Snažíme se druhý měsíc je mi 31. Cyklus mám pravidelný. ovulaci jsem si zatím nehlídala. V prosinci jsem vysadila HA MS jsem měla 3 den po dobrání další MS po 33 dnech. Žádné problémy nemám. Spíš tomu chci trošku pomoct.
pak opravdu nepotřebuješ vůbec nic.. ![]()