Partnerův syn propadá ve škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2330
12.6.22 16:29

A teď si vem, že do 25 může studovat každým rokem první ročník :mrgreen:
To je realita, že? To bude peněz a alimentu navíc pro cizí dítě :palec:
Máš cca 6 litrů měsíčně po ještě cca 12 let suma sumárum 864 litrů, které jsi mohla mít pro tvé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
12.6.22 16:32
@Big boss píše:
To jakože fakt? To myslíte vážně, že se musí každý víkend skákat kolem děcka a není nárok na to, aby si opravili barák?
V úplných rodinách taky? To všichni zanedbáváte děti, když se jim nevěnujete a musíte dělat jiné věci? :lol:
Já zakladatelku naprosto chápu a to jsem v opačné pozici. Vadilo by mi ukrajováni z rodinného rozpočtu o rok dýl úplně zbytečně. Jo kdyby to mělo nějaký význam, ale tady v tomto pripade…

No ono odsud pocud, pokud cely vsechny dny, co bylo dite s tatinkem, stravilo tak, ze nekde bylo samo zavrene v pokoji s televizi ci knihou a s tatou se videlo max. u jidla, tak to by mi taky vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
12.6.22 16:33

@FraDeu ty jsi zlá… :lol: ještě jí to počítat :lol: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
12.6.22 16:35
@truelly píše:
@FraDeu ty jsi zlá… :lol: ještě jí to počítat :lol: :potlesk:

V životě jsem si vystačila se selským rozumem a kalkulačkou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107510
12.6.22 16:45
@Daisy86 píše:
Jaké donášení? Je přece v pořádku, když se dítě rodiči svěří, že něco není v pořádku. Zkusil těžší školu, neklaplo to, a co? Lepší než se podceňovat. Z příspěvku jde cítit, že ho nemáš ráda, snad se jeho otec aspoň dokáže za něj postavit.

Vyprávění mamince o soukromém životě tatínka je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.22 16:48
@Lucy75 píše: Částečně tě chápu
taky jsem neskákala metr vysoko, když manželova dcera místo vš šla prva rok jen na jazykovku, pak vš v zahraničí, kterou kvůli covid omezením dělala o rok dýl a poslední zkoušky byly až v prosinci dalšího školního roku, protože si zaletěla na pár měsíců zase domů a prodloužila si studium na distanční… takže pěkně poctivě do 26…
na druhou stranu jsem věděla, že to dítě má a s tím jsem si ho brala (začli jsme spolu až rok po jeho rozvodu)
nebyla jsem fakt z těch veletočů nadšená a pak ještě půl roku hledala práci, protože za dvacku přece dělat nebude… takže jí manžel toho půl roku ještě chtěl alimenty (z našeho společného) platit, aby si " v klidu mohla hledat práci"
to už jsem vypěnila, protože za mne měla jít klidně na brigádu do Kauflandu, jako mladá zdravá bezdětná 26letá žena..

nakonec si našla dobrou práci v zahraničí, ale je tam na ni zas „moc horko“, takže po pár měsících zas asi jiná země, ale to už se mne naštěstí vůbec nijak netýká..
Bohužel musíš zatnout zuby, jak vidíš, tak JEDEN ROK je ještě dobrý
to teprve uvidíš, co bude po maturitě
a navíc jsou judikáty, že žádná hranice 26let striktně neplatí.. pokud se dítě soustavně připravuje na zaměstnání, tak klidně do 28.. a to už jsou pak zas dost jiné peníze než na sš..
drž se.

No to se ti nedivím… Probůh, nejlépe do třiceti by se asi děti z rozvedených rodin měli živit… Protože chudinky děti z rozvedených rodin :roll: přitom v normální rodině by koncem studia rodiče řekli dost, jsi dospělá, vydělávej si už sama. Ale to je opět dvojí metr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107510
12.6.22 16:50
@arinecka píše:
Chlapa druhé jakosti? To je hodně používaný výraz, ale hlava mi to nebere :think:
V čem nebere ?
@prokr píše:
Další megeroidni macecha pro kterou je partnerovo dítě jenom obtížný hmyz a vyzirka která chlapovi bere čas energii a penize :poblion:
A nejvíc mě pobavilo jak vysvětlila exce že teď s chlapem žije ona /zakladatelka/takže exka mu nemá právo vypisovat :lol: To je fakt ukázka naprostý ubohost a blbosti
Dost se exce divím že se jí nevysmala do xichtu 8o

Kterých macech je podle tebe víc, těch meger nebo sluníčkových?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107510
12.6.22 16:53
@Wani píše:
No ono odsud pocud, pokud cely vsechny dny, co bylo dite s tatinkem, stravilo tak, ze nekde bylo samo zavrene v pokoji s televizi ci knihou a s tatou se videlo max. u jidla, tak to by mi taky vadilo.

A co bys s tím mohla dělat?
Přece nemůžete ty chlapy kontrolovat a říkat jim co mají dělat x let po rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
@Venetia píše:
Vyprávění mamince o soukromém životě tatínka je co?

jako že dítě z rozvedené rodiny nesmí mámě vyprávět, co dělali u táty? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
@Venetia píše:
Kterých macech je podle tebe víc, těch meger nebo sluníčkových?

Megery jednoznačně vedou sluníčko a je myslím tak 1 z 50ti… Mozna :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.6.22 16:54

No jo no :nevim:
Peníze chybí vždycky a všem, tak ať si tatulda najde další brigadu, je to jeho závazek, musí to vyresit, navíc má další dítě a tebe, tak ať se snaží.
Volba školy není tvá starost. Jestli kluk na ni jít nechtěl, tak to je smutný, asi má přísnou maminku :mrgreen:
Vyřešena minulost jsou za mě vyřešený citečky, a v tom ti asi nelhal :nevim:? Ne to, že za několik let budeš řešit peníze na školu.
A ta opravená barabizna bude jednou taky i toho syna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
12.6.22 16:57
@Venetia píše:
A co bys s tím mohla dělat?
Přece nemůžete ty chlapy kontrolovat a říkat jim co mají dělat x let po rozvodu.

Ja rikam, ze by mi to vadilo, co bych s tim delala, nevim. Rozvedená nejsem, ale reagovala jsem na Big boss, ktera se vyjadrila ve smyslu, ze je vlastne v pohode nechat decko bezprizorne cele dny a bez zajmu. :nevim: Ale je macecha, tak to vidi jinak, nez kdyby se starala o vlastni deti. Ja netvrdim, ze musi kazdy den nq vylet apod. (taky nejezdime), ale nechat sedet decko cele dny samo a nic s nim vubec nedelat, k cemu je takova pece? :think: A ani na alimentech se takova nepece neprojevila, 5-6 tisic je nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107510
12.6.22 17:00
@prokr píše:
Megery jednoznačně vedou sluníčko a je myslím tak 1 z 50ti… Mozna :,(
Taky myslím :D
@sagina píše:
jako že dítě z rozvedené rodiny nesmí mámě vyprávět, co dělali u táty? 8o

Co dělali ano, nikoliv vynaset soukromé informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.6.22 17:01

@Wani taková péče je samozřejmě úplně k ničemu a tomu dítěti by bylo líp doma s mámou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.6.22 17:10
@Venetia píše:
Co dělali ano, nikoliv vynaset soukromé informace

no, vzhledem k tomu, že si zakladatelka stěžuje, že na základě těch vynášených informací začala matka dělat scény, že se otec nevěnuje péči o dítě, tak se to zřejmě nějak toho dítěte taky dotýkalo :nevim:

mmch taky jsem rozvedená a v životě mě nenapadlo řešit, co moje děti vykládají u táty :nevim: a že krátce po rozvodu mi vyhrožoval sociálkou, že naše děti hladoví a chodí málo po hřištích a blablabla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí