Partnerův syn propadá ve škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
12.6.22 17:14

@Venetia Nevím, přijde mi to takový potupný  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
12.6.22 17:18
@Big boss píše:
To jakože fakt? To myslíte vážně, že se musí každý víkend skákat kolem děcka a není nárok na to, aby si opravili barák?
V úplných rodinách taky? To všichni zanedbáváte děti, když se jim nevěnujete a musíte dělat jiné věci? :lol:
Já zakladatelku naprosto chápu a to jsem v opačné pozici. Vadilo by mi ukrajováni z rodinného rozpočtu o rok dýl úplně zbytečně. Jo kdyby to mělo nějaký význam, ale tady v tomto pripade…

Každý víkend? Pokud dítě nežije s otcem, aspoň každý druhý víkend by si měl ten chlap udělat čas, věnovat se dítěti. To dítě roste a nezajímá ho, že se z x možností (byt, nájem) rozhodl otec pro opravy barabizny, která mu vzala čas na dítě. A z které to dítě do budoucna mít moc nebude. Nemusí se pořád skákat kolem děcka, ale zvolit si nějakou variantu, kdy na dítě čas vůbec není? Jestli má nárok si opravit barák - spíš než nárok bych to nazvala volbou. Která se otci může vymstít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
12.6.22 17:28

@Venetia no, dobre, nemel by vybaset soukrome informace, je uz dost velky (predpokladam, ze je tedy na stredni skole, takze 15+?). Ale brat ho jako zalovnicka a donasece? To mi prijde pres caru. A jestli je jedna p*del s mamou, to se taky nemuze nikdo divit :lol: to tak proste u rozvracenych rodin byva. A to jsem na pozici macechy. Nam nevlastni syn fotil byt do detailu a posilal do mamince :lol: je to dva roky, a nedavno se nam za to omluvil. Ale clovek pro to dite musi mit urcite pochopeni. Me rict v deseti letech mama, ze ta pani co zije s tatou je zla a vzala nam tatinka, tak ji verim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16300
12.6.22 17:37

Z tohoto jde na mě hrůza, napsat „ty peníze prostě chybí“? Opravdu chybí? Ony nechybí, on se jimi vyživuje manželův syn. To je prostě fakt. Tvojí logikou vám chybí i peníze za tvoje narozené dítě a bez něj byste zrekonstruovali rychleji.
Ten kluk je po prváku na střední, proboha. Až vašemu společnému dítěti doporučí školka odklad školní docházky, tak taky řekneš „ne, protože pak by nám ty peníze za rok navíc chyběly“? Nebo hůř, když to řekne tatínek, budeš to respektovat? Když vaše společné dítě bude na něco talentované a budou s tím spojené vyšší náklady, tak budeš respektovat, až manžel řekne „kvůli tomu dítěti nám prostě chybí peníze“?
Jo, kluk udělal blbé rozhodnutí, resp. jeho matka, přesto to může být příležitost se něco naučit. Klukovi lekce o tom, že není mistr světa a selhal, neuškodí, jen je třeba s ním probrat jeho možnosti, protože cílem nemá být ho srazit na kolena, ale pomoct mu najít místo v životě, aby byl šťastný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
12.6.22 17:46
@zrcadlo píše:
Z tohoto jde na mě hrůza, napsat „ty peníze prostě chybí“? Opravdu chybí? Ony nechybí, on se jimi vyživuje manželův syn. To je prostě fakt. Tvojí logikou vám chybí i peníze za tvoje narozené dítě a bez něj byste zrekonstruovali rychleji.
Ten kluk je po prváku na střední, proboha. Až vašemu společnému dítěti doporučí školka odklad školní docházky, tak taky řekneš „ne, protože pak by nám ty peníze za rok navíc chyběly“? Nebo hůř, když to řekne tatínek, budeš to respektovat? Když vaše společné dítě bude na něco talentované a budou s tím spojené vyšší náklady, tak budeš respektovat, až manžel řekne „kvůli tomu dítěti nám prostě chybí peníze“?
Jo, kluk udělal blbé rozhodnutí, resp. jeho matka, přesto to může být příležitost se něco naučit. Klukovi lekce o tom, že není mistr světa a selhal, neuškodí, jen je třeba s ním probrat jeho možnosti, protože cílem nemá být ho srazit na kolena, ale pomoct mu najít místo v životě, aby byl šťastný.

To si zbytečně trepis pusu zakladatelce jde evidentně jenom o to aby a to co nejrychlejiprestal odcerpavat zdroje čas a energii Že je to vůči klukovi Mega sprostý to těmhle c.uzam nevysvetlis :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.22 17:47

Páni, když to tak čtu, tak vlastně můžu být ráda, že můj první ex, i když jinak totální magor a alkoholik, platil dobrovolně na děti ještě dva roky poté, co dostudovaly a začaly pracovat, prostě prý ať mají trochu ten vstup do dospěláckého života snazší. Naopak můj druhý ex podal dva dny po jejích 18ých narozeninách na svou vlastní a jedinou dceru (jeho jediné dítě) žalobu, že už nechce platit alimenty (holka na SŠ, pak pokračovala na VŠ). Projel to na celé čáře, ale dcera se alimentů od něj vzdala, že s ním už nechce mít nikdy nic společného. Teď zvažuje i změnu příjmení.
On se tedy nyní ohání tím, že za všechno může dnes už jeho druhá ex, že ho takhle zmanipulovala, že byla na peníze jak ďas, ale některé jedlé emaily, co posílal tehdy, psal on svou vlastní rukou a pravopisem, nikdo ho za tu ruku nedržel, takže ne, byl dospělý, svéprávný a tím, jak se choval a co udělal, ztratil poslední možnost, jak vztah s dcerou napravit.

• Citovat
  • Upravit
5593
12.6.22 18:13
@Anonymní píše:
Jakmile je ve vztahu dítě do 18 let, nikdy to není vyřešená minulost…marné, nevědělas. Já to věděla, proto jsem do vztahu, kde už dítě je, nikdy nešla. Chtěla jsem exkluzivně svou rodinu, kde se nebudou peníze a majetky odlévat jinam, ale půjdou výhradně našim dětem. :srdce:

Stydis se za svůj postoj? Nebo proč anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
12.6.22 20:59

@Venetia tak nepíše, co donášel, jen neurčitě “veškeré soukromé informace”. Pochybuju, že to zahrnuje i informace např. z ložnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13314
12.6.22 21:04

Ale tak pokud je to syn zakladatelcina partnera a tráví u nich čas, tak i ten syn je součástí fungování toho jejich společenství, takže některé soukromé informace jsou informace i toho syna, který je pak sdílel se svojí matkou…jako takovej materiál jako je zakladatelka se jen tak nevidí… Ale tak už se jí ta její nepřejícnost a závist vrací…a bude hůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
12.6.22 21:32

A co bys jako chtěla? Aby na svyho syna platil 500,– a všechny prachy šly tvymu dokonalymu miniskovi?!
Proboha se prober, ten kluk je chudák!
Táta na nej kašlal a teď se asi necítí úplně dobře, ve škole kde propadá, a ty resis nejakej rok alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
12.6.22 21:42
@heluska1992 píše:
A co bys jako chtěla? Aby na svyho syna platil 500,– a všechny prachy šly tvymu dokonalymu miniskovi?!
Proboha se prober, ten kluk je chudák!
Táta na nej kašlal a teď se asi necítí úplně dobře, ve škole kde propadá, a ty resis nejakej rok alimenty.

Asi střídavku. Nebo společnou péči, či jak se tomu říká, aby kluk měl klíče a chodil si k nim kdy se mu zachce, aby tam nebyl jen o víkendech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
13.6.22 11:34
@Anonymní píše:
Ahojte, asi se potřebuju vykecat. Partner má syna z předchozího vztahu, ten je v péči matky a partner platí alimenty. Což by nebylo nic divného. Jenže matka si pro kluka vydupala školu, na kterou kluk neměl, a to i přes protesty syna i otce. Kluka zmanipulovala, přesvědčila, aby tam šel, ten teď propadá a jde na jinou školu znovu od prváku a já jsem na ně neskutečně naštvaná, protože alimenty jsou půlka mojeho rodičáku, hlídání nemám, abych šla na brigádu si přivydělat a ty peníze prostě chybí. A budou chybět o rok dýl kvůli něčí umanutosti :roll: nepřipadá mi normální, aby ona kluka tlačila do školy, na kterou on fakt nemá, měl čtverky už na základce. On na to učení není, je šikovný manuálně, ona to nechce vidět a jelikož ty alimenty jdou z našeho společného účtu, tak jsem fakt naštvaná a nevím, co mám dělat, aby jim došlo, že nekomplikujou život jenom sobě, ale i těm, kteří s tím nemají nic společného, což jsem já a naše mimčo. Dělali byste na mojem místě něco nebo jenom přihlíželi, jak kluk propadá, kašle na školu a jak maminka za každou cenu cpe kluka na školu, kde mají problém i jedničkáři. Podotýkám, že partnera jsem potkala rozvedeného, bez majetku, v pronajatém bytě a tvrdil mi, že mají všechno vyřešené a minulost uzavřenou. Taky věděl hned ze startu, že chci mít děti a že chci plnohodnotný vztah, kde si nebudeme hrát na moje a tvoje a že na rodičáku budu mít nejmíň o 20 tisíc menší příjem. Jeho dítě jsem respektovala, dokud nezačal donášet mamince veškeré podrobnosti z našeho soukromí a ona nezačala dělat scény jak my žijeme, že se dostatečně nevěnujeme péči o jejich dítě. No, nevěnovali jsme se, protože jsme svépomocí opravovali starou barabiznu, která nám padala na hlavu a potřebovali jsme bydlet, byla to existenční nutnost. Blížila se zima a nám sněžilo do chalupy. A jelikož jsme v týdnu chodili do práce, makali jsme o víkendu kdy byl kluk u nás, fakt nešlo ho tahat po výletech jak byl zvyklý z dřívějška. Z mého pohledu jsme nedělali nic špatného, z jejího pohledu jsme zanedbávali dítě. Od té doby jsou vztahy špatné, já jsem tehdy dost zabojovala a dala jsem jí jasně najevo, že jsem tady taky a že teď s tím pánem žiju já a ona nemá právo mu denně vypisovat zprávy a volat mu aby mu nadávala. Vůbec nevím, co se u nich dělo, co klukovi povídala a jak se chovala. Od té doby je mezi všema napětí, ona dala sice pokoj, ale kluk roste, vidí, že my si žijeme už docela normálně a on si připadá odstrčený, že má tatínek jiné dítě, jinou ženu, jiný život. Možná proto se tak zasekl s tou školou, nevím, ale není s ním moc řeč. Jako každý puberťák si myslí, že on všechno dělá nejlíp a kdo mu to neodkývá, je nepřítel. Což já jsem asi nepřítel, protože bojuju za svoji rodinu a v něm vidím toho donašeče, co dělá peklo mezi maminkou a tatínkem, stěžuje si jednomu na druhého a oni si pak nadávají do telefonu že ten druhý dělá špatně to a tamto. No… Vědět hned ze začátku, co ta jejich vyřešená minulost obnáší, nejdu do toho vztahu ani za milion. :roll:

Ještě jedna věc, ty si myslíš, že až dokončí školu tak ho otec úplně odřízne a už mu nikdy nic nekoupí? Ségra má jiného otce a ten na ní platil celou dobu. Ale ani pak to neskončilo. Koupil jí noťas, přispěl na auto, zaplatil oslavu promocí, teď bude platit i část svatby. To dítě měl, má a bude mít a pokud to není hamoun, bude mu v něčem přispívat i nadále. Jak by bylo tobě, kdyby to vaše miminko v 26 odstřihnul a už nikdy mu nic nedal? :roll:

edit: Neříkám platit vše a pořád, ale jednou je to jeho syn a to se nezmění. A jsou prostě výjimečné výdaje jednou za čas…

Příspěvek upraven 13.06.22 v 11:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
13.6.22 11:44
@Barevné klubíčko píše:
No to se ti nedivím… Probůh, nejlépe do třiceti by se asi děti z rozvedených rodin měli živit… Protože chudinky děti z rozvedených rodin :roll: přitom v normální rodině by koncem studia rodiče řekli dost, jsi dospělá, vydělávej si už sama. Ale to je opět dvojí metr…
;) děkuji, moc pochopení jsem zde nesklidila, ale to je o životní zkušenosti.. před xlety bych taky psala jinak, než když jsem to do 26zažívala zbytečně, protože holka je extrémně chytrá a samostatná a mohla se sama živit už dávno… Jen jsem chtěla dát info, že fakt nejsem megera, takže na vykrytí toho půl roku po jejích 26tých narozkách jsem přistoupila kvůli tomu, že to bylo manželovo přání a ačkoliv to byly destíky tisíc Kč, tak bez něj bych třeba neměla v adopci děti, které máme…
Macechy nemají jen psí hlavu a exky taky ne.. vždy je to o lidech
a děti z rozvedených rodin jsou od mala zvyklé brát dvakrát.. takže to tak pokračuje i do dospělosti…
byla bych velmi opatrná se soudy ohledně výživného, macech a dotazů na to.. jsou to velmi křehké záležitosti a každá je jiná.. já osobně se třeba snažila opravdu hodně a z lásky.. takže vše včetně dovolených, kroužků, oblečení, obutí nad rámec…
ale někdy je i tohle málo..
Moji macechu mám třeba moc ráda :srdce: a to pro mne dělala reálně tak 1/3 toho, co k nevl. dceři já..
ono je to hodně i o povahách.. jak ti lidi k sobě sednou.. nedá se to hodnotit šmahem
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
13.6.22 12:03

Opět doufam, že toto čtou i pánové :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40512
13.6.22 12:06
@adamcoka píše:
Ještě jedna věc, ty si myslíš, že až dokončí školu tak ho otec úplně odřízne a už mu nikdy nic nekoupí? Ségra má jiného otce a ten na ní platil celou dobu. Ale ani pak to neskončilo. Koupil jí noťas, přispěl na auto, zaplatil oslavu promocí, teď bude platit i část svatby. To dítě měl, má a bude mít a pokud to není hamoun, bude mu v něčem přispívat i nadále. Jak by bylo tobě, kdyby to vaše miminko v 26 odstřihnul a už nikdy mu nic nedal? :roll:

edit: Neříkám platit vše a pořád, ale jednou je to jeho syn a to se nezmění. A jsou prostě výjimečné výdaje jednou za čas…

Příspěvek upraven 13.06.22 v 11:45

A pak nastoupí šikovné a veselé vnouče.

Může to být celý dědeček a tisícovky budou jen lítat, ono to vystudováním čehokoliv opravdu nekončí… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí