Zrychlený cestovní pas na Slovensku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6140
11.5.11 22:33

ne právě slovenskou,on ji nemá..od těch 9 žil tady s rodinou a v 15 a dýl s ním nikdo na to slovensko nic vyřídit nejel,takže nemá,takže by ji mít měl?to je teda divný že mu to pořád prošlo a doted munikdo nic neřekl ani když třeba byl na pracáku. ale on zas nemá jen papír že tu má trvalej pobyt,ale je to doklad co vypadá jak pas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
11.5.11 22:47

A podle čeho mu to vystavili když nemá op? To je fakt divný. Na tvym místě bych teda šla u vás ve městě tam kde se dělaj OP a všechno to tam řekla. Oni ti poraděj, protože to aby neměl vůbec OP je divný můj má Slovenskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
11.5.11 23:01

jooo to nevim,ted došel z prace tak se optam. ja jsem prave ted před tydnem dělala pas synovi tak sem se ptala a oni nic o tech slovakach nevedeli(teda s pasem ne s obcankou) a at si zavolam na ambasadu,tam mi rekli ze cestovat muze jen s pasem!!tak nevim. a vas muz si obcanku vyrizuje odsud nebo z sk?? no ja bych jim to tam rict zasla ale pritel asi nebude mit kdy z prace ho jen tkak nepustej. ale divny ze nic nerikali fakt na tom pracaku,ani kdyz ted nastoupil do nove prace,proste dycky mel jen ten doklad o trvalym co vypada jak pas a to jim vsem stacilo :nevim: sem z toho jelen.,si tu ted pripadam jako uplnej blbecek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
11.5.11 23:15

Tak blbeček nejste člověk co se stim nesetká a netýká se ho to tak tomu prostě nerozumí. U nás je to jiné vy jste psala že je tu manžel od dětství můj je tu 6 let a přišel sem za prací, když jsme se vzali tak jsem ho nechala přihlásit trvale ke mě do bytu to jsme vyřizovali tu v čechách na cizinecké policii. Stalo se že ztratil OP a jel si pro ni na slovensko a jak už jsem psala tak i řidičák má slovenskej. po Evropské unii se cetuje bez pasu, ale musíte se proukázat OP tak pas neřešíme Chorvati sice v unii nejsou , ale tolerujou OP evropské unie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
11.5.11 23:26

werunka89 ma pravdu, pokial clovek, ktory je slovak, ma slovenske obcianstvo ma trvaly pobyt inde, musi sa odhlasit z trvaleho pobytu na slovensku a tym padom ma povinnost odovzdat obcianku. bohuzial ta je viazana aj na trvaly pobyt. teda funguje bez obcanky. na cesku samozrejme narok nema, pokial je iba slovak (teda nema dvojite obcansto). vsade sa ma preukazovat pasom, pripadne osvecenim o obcianstve.
to ze niektory ludia sa neodhlasili z trvaleho pobytu a nevratili obcanky, tak to neznamena ze je to spravne. braskovi na to prisli a bola mu vymerana pokuta, tusim to bolo 10.000 sk. a pozor na uradnicky (kazda tvrdi nieco ine), najlepsie a je trochu pohrabat v zakonoch. no na slovensku v roku 2010 to takto platilo ako som popisala.

pokial nema obcanku, tak si musi dat pozor aby mal platny pas. ak plany pas nema bude si musiet nechat vystavit osvecenie o obcianstve a az potom mu spravia pas. pretoze inak mu len tak pas nevyrobia. cize sa doporucuje vzdy pred koncom platnosti pasu nechat vyrobit pas novy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
11.5.11 23:38

Eust tak ted jsem z toho zas tele já. Ráno zajdu na cizineckou a radči to všechno zjistim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
11.5.11 23:54

len doplnim ze pokuta mu bola vymerana zo slovenska. po pravde cechom je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
12.5.11 00:05

Eust Díky díky díky,takže tohle mi přijde srozumitelné a asi nejvíce pravdivé.protože už mi pár lidí řeklo že nemůže mít občanku ani tu ani tu.takže jedině pas?už jsem přišla na to jak to bylo. když mu bylo 15 vystavili mu tento doklad o trv pobytě a musel si kuli tomu vyřidit ten pas na slovensku,udelali mu rychlopas a ten trvá jen rok. takže za rok prošel od té doby má jen ten doklad.
takže je mi už jasné že se do ciziny nepodíváme :(
Eust ještě dotaz..na slovensko jet může?bez toho pasu jen s tím dokladem o pobytu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
12.5.11 00:09

spravne by nemal byt v cr bez pasu. no pre pas bude potrebovat osvecenie o obcanstve, to sa vybavuje na matrike a netusim ci to osvecenie vydavaju na pockanie. bez toho osvecenia (pokial ma neplatny pas) mu novy pas nevydaju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
12.5.11 00:13

rozhodne prajem pevne nervy pri vybavovani. myslim, ze si bude musiet bud zajst na slovensko niekolko krat alebo aspon na ambasadu v prahe. no cez ambasadu to bude trvat dlhsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
12.5.11 00:24
eust píše:
spravne by nemal byt v cr bez pasu. no pre pas bude potrebovat osvecenie o obcanstve, to sa vybavuje na matrike a netusim ci to osvecenie vydavaju na pockanie. bez toho osvecenia (pokial ma neplatny pas) mu novy pas nevydaju.

pardon to osvecenie nevydava matrika, ale obvodny urad. vid:

Štátne občianstvo Slovenskej republiky sa preukazuje

• platným osvedčením o štátnom občianstve Slovenskej republiky,
  • platným občianskym preukazom,
  • platným cestovným pasom alebo
  • potvrdením o štátnom občianstve.

Osvedčenie o štátnom občianstve Slovenskej republiky vydáva príslušný obvodný úrad v sídle kraja na základe písomnej žiadosti o vydanie osvedčenia o štátnom občianstve Slovenskej republiky, ktorá sa podáva osobne na obvodnom úrade v sídle kraja, diplomatickej misii alebo na konzulárnom úrade Slovenskej republiky. Žiadosť o vydanie osvedčenia o štátnom občianstve Slovenskej republiky obsahuje

• meno, priezvisko, rodné priezvisko, rodné číslo, ak ho má pridelené, dátum a miesto narodenia žiadateľa,
  • adresu pobytu žiadateľa a adresu posledného pobytu žiadateľa na území Slovenskej republiky,
  • dátum a podpis žiadateľa.

Žiadateľ predloží k žiadosti o vydanie osvedčenia o štátnom občianstve Slovenskej republiky

• doklad totožnosti,
  • rodný list a
  • doklad o osobnom stave, ktorým je sobášny list, právoplatný rozsudok alebo potvrdenie o rozvode manželstva, úmrtný list manžela, ak je žiadateľ ženatý muž alebo vydatá žena, rozvedený alebo ovdovený,
  • ďalšie doklady potrebné na posúdenie žiadosti, ak je vyzvaný obvodným úradom v sídle kraja na ich predloženie.

Osvedčenie o štátnom občianstve Slovenskej republiky sa vydáva na tlačive, ktoré vydáva ministerstvo, spravidla do 30 dní od podania žiadosti. Osvedčenie o štátnom občianstve Slovenskej republiky je platné šesť mesiacov odo dňa vydania a len v podobe originálu. Osvedčenie o štátnom občianstve Slovenskej republiky stráca platnosť dňom doručenia listiny o prepustení zo štátneho zväzku Slovenskej republiky, ak nie je ustanovené inak.
Ak žiadateľ požiada o vydanie osvedčenia o štátnom občianstve Slovenskej republiky vydané v lehote podľa predchádzajúceho odseku, obvodný úrad v sídle kraja je povinný vydať mu ho aj opakovane.
Obvodný úrad v sídle kraja vydáva na základe písomnej žiadosti podanej na obvodnom úrade v sídle kraja, diplomatickej misii alebo konzulárnom úrade Slovenskej republiky potvrdenie o štátnom občianstve Slovenskej republiky osoby ku dňu jej úmrtia alebo k inému dňu, ktorý predchádza dňu podania žiadosti. Žiadosť môže podať orgán verejnej moci, právnická osoba alebo fyzická osoba, ak preukáže právny dôvod, pre ktorý sa má potvrdenie vydať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
12.5.11 00:34

este info k pasu, okrem osvecenia bude potrebovat aj rodny list, vid:

Pri podaní žiadosti o vydanie cestovného pasu na oddelení dokladov občan predkladá:

• občiansky preukaz; ak občan nie je držiteľom občianskeho preukazu, predkladá rodný list a osvedčenie o štátnom občianstve SR, ktoré nesmie byť od jeho vydania staršie ako šesť mesiacov, prípadne ďalší matričný doklad ak došlo k zmene matričnej udalosti, štátne občianstvo Slovenskej republiky je možné preukázať platným cestovným pasom, prípadne ďalšie doklady, ktoré sú potrebné na vydanie cestovného pasu
  • rodný list občana mladšieho ako 5 rokov, ak občan žiada o zápis údajov o občanovi mladšom ako 5 rokov do cestovného pasu
  • rodný list občana mladšieho ako 15 rokov, ak nie je držiteľom skôr vydaného cestovného pasu
  • skôr vydaný cestovný pas
  • správny poplatok.

Poplatky:
Občan starší ako 13 rokov zaplatí za vydanie cestovného pasu

do 30 dní 33 €,
do 2 pracovných dní 132 €.

Prevzatie vyhotoveného cestovného pasu:

• Vyhotovené cestovné pasy vrátane urýchlených (do dvoch pracovných dní), si občan vyzdvihne v mieste podania žiadosti o jeho vydanie – teda na oddelení dokladov, kde bola prijatá žiadosť.
  • Vyhotovený cestovný pas môže za občana staršieho ako 15 rokov vyzdvihnúť aj iná osoba – avšak na základe úradne osvedčenej plnej moci na zastupovanie. Rodič, súrodenec, manžel, manželka alebo plnoleté dieťa držiteľa cestovného pasu môžu vyhotovený cestovný pas prevziať bez úradne osvedčenej plnej moci na zastupovanie.
  • Za občana mladšieho ako 15 rokov môže vyhotovený cestovný pas prevziať osobne iba jeho zákonný zástupca, alebo osoba ktorá žiadosť podala, napr. pestún, budúci osvojiteľ, osoba ktorej bolo zverené dieťa do výchovy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
12.5.11 00:37

Eust díky,to bylo vyčerpávající, pár slovům ani nerozumím :D ale děkuji,dám to přečíst příteli a snad se to pro jednou vyřešííí.nevím jen jesti to osvědčení vydávají jako v čr nebo sk. to mě teda netěší,že tam budem muset víckrát!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
12.5.11 00:38
werunka89 píše:
Eust díky,to bylo vyčerpávající, pár slovům ani nerozumím :D ale děkuji,dám to přečíst příteli a snad se to pro jednou vyřešííí.nevím jen jesti to osvědčení vydávají jako v čr nebo sk. to mě teda netěší,že tam budem muset víckrát!

osvecenie vydavaju na slovensku, alebo na konzulate v cr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
12.5.11 00:42

napada ma skusit ist vybavit osvecenie na slovensko a skusit ukecat uradnicky, nech mu to vydaju skor ako 30 dni. nesom si uplne ista kde by mal ist vybavit to osvecenie na slovensko. predpokldam, ze tam kde mal trvaly pobyt na slovensku naposledy (ale neviem to isto). ak trvaly pobyt na slovensku nemal, tak to bude musiet vybavovat v bratislave.
v tomto kde to ist vybavovat je asi ta ambasada istejsia. ale zase tam vsetko trva 3 mesiace. takze je to na zvazenie co je rozumnejsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová