PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
13.4.15 23:24

Nehormonální tělísko nemohu mít, protože je bez hormonů… a práškům se bráním už jen proto, že je to dobré svinstvo, které akorát zaneřádí oganismus. Už je to pul roku co jsem přestala brát HA a jsem naprosto spokojená - 8 kilo dole (konečně po všech snahách), nejsem tolik náladová, nemusím každý den myslet na to, že jsem si zapomněla vzít pipuli… jen kdybych neměla PCO :roll: :think:
Už jsem se opět objednala k doktorce, protože se menzes opět nedostavil, tak se ji přímo zeptám, jestli je možnost alespon toho hormonálního tělíska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
13.4.15 23:27

@Zupa u mě krvácení po laparce tedy nebrali jako ms.
Jinak ja bych po mimču chtěla spíš to nehormonalni telisko, i když moji dr se to nelíbilo už když jsem ho chtela po prvním mimcu… Ta injekce mě napadla jen že mi ji dr nabízela, ale nic jsem si k tomu nezjistovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
15.4.15 19:23
@Zupa píše:
@kajmi na injekce chodila kamarádka i její máma a obě za 3 měsíce přibrali uplně neskutečně, tvrdili, že už přibírají i ze vzduchu :lol: A to nikdy s váhou problém neměli, takže na to bacha, po roce to vzdali jsou zpět na práškách a kila šli dolu sami :mrgreen:Jinak holky taky mám dotaz, po laparce je to krvácení brané jako menstruace? V diskuzích se na to názory různí a k doktorovi jdu až ve středu.

myslíš to krvácení přesne po operaci?? To není ms ale tím jak se tam rejpali…nebo ty krvácíš uplne stejne jako při ms?? ty jsi mela akorád termín ms?? Já teda po laparce nekrvácela, jen asi první den a trošku pak přišla normálne ms.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
15.4.15 21:02

@InExile dneska jsem byla vyndat stehy a zapoměla jsem se doktora zeptat :zed:
Právě že jsem lehce krvácela skoro týden, bohužel kdy mám termíny MS fakt netuším takže to nedokážu rozeznat :mrgreen:

Ale dneska mi říkal at přijdu po MS na folikumetrii tak předpokládám že tohle krvácení bylo jen z laparky. Bohužel mi řekl, že ta endometrioza co mi našli bude nejspíš překážkou k otěhotnění, ale uvidíme, třeba mě příroda překvapí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
15.4.15 22:44

@Zupa tak to ms není je to díky té laparce, jak se tam vrtali..hele já nekrvácím ani po revizi a mám za sebou dve. jen ten den pak špinení asi jako kapka za celej den…po laparce to bylo taky jen ten den pak myslím ješte ráno pak nic a pak den co jsem odešla tak trošku.
a teda jak máš přijít po ms když ani nevíš kdy jí máš?? na tu folikometrii :think: ale veřím že třeba po laparce ti naskočí sama od sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
16.4.15 20:31

@InExile dal mi tři měsíce na to jestli přijde sama a když přijde ak si mám hned zavolat a přijít 12-14 den cyklu, takže tam o mě vědí a vezmou mě hned jak zavolám :mrgreen: to že by se neměla dostavit si ani nepřipouštím, prostě s tím počítám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
17.4.15 06:04

@Zupa aha tak to jo tys nemela vubec ms pred laparkou tak to pak jo…verim ze se ti to nakopne a budes brat metformin?? Aby ti to ty hormony splaseny ukorigovalo?? Hele ja za tri mesi e po laparce otehotnela :-) drzim palecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
17.4.15 17:40

@InExile Tak Ms jsem měla párkrát, ale spočítala bych to na prstech jedné ruky :mrgreen: Metformin budu brát pořád stejně 1-1-1 a koupila jsem si Gynex tak ho beru k tomu a pevně věřím že se to pohne správným směrem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
18.4.15 08:13

@Zupa budu držet palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
20.4.15 13:42

Ahojky holky, mohla bych se k vám přidat? V březnu mi na gyndě řekli, že mám PCO a že počkáme do září a pak to začneme řešit a nejspíš laparka…a já bych se chtěla zeptat, jestli je nějaká možnost otěhotnět i bez ní (moc se mi znovu pod kudlu nechce). Přemýšlela jsem o nosifolu…má tu s tím někdo zkušenost?? A ještě mám jeden dotaz, momentálně už týden čekám na MS…za jak dlouho mám jít k doktorce? Abych nesla moc brzy a nekoukala na mě jako bych spadla z Marsu :D diky moc a snažení zdar :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
20.4.15 13:47

@vertunka Ahojky,já vím o PCO od září 2014,pila jsem 4 měsíce nosifol, na mě teda vůbec nezabral, MS mám jen po vyvolávačce, chodíme s přítelem do CAR, z tama mě poslali na laparku, drilling, atd. zítra nastupuju do nemocnice. K tomu ještě vytvářím protilátky a tím zabíjím spermie, takže bez CARu to u nás nepůjde. Ale jsou i holky, co otěhotněly i s PCO, projeď si i nějaké další diskuse a tam určitě narazíš na holky, co i s PCO otěhotněly normálně…ale bohužel podle všeho jich moc není :-(. Držím palečky, ať se zadaří :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
20.4.15 17:50

@InExile Děkuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
21.4.15 10:02

Holky, chci se zeptat na drilling…To Vám prostě odsajou všechny ty nedozrálý vajíčka, aby se mohly utvořit nový? Nebo tam něco nechaj..Nepoškodí se ten vaječník nějak?
Hodně holkám to pomohlo, tak o tom fakt přemejšlím, jestli je fakt vyšši možnost těhotenství.. a jak dlouho se zase vrátěj do puvodního stavu? :roll: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
21.4.15 17:38

@alenkkaa ahoj, drilling je to, že ti laparoskopicky udělají malé dirky do vaječníku (rozruší obal vaječníku), jak to chápu já. Aby se udělal prostor pro dozrávání folíků. Až tady na diskuzi jsem se ale dozvěděla, že efekt operace je 3-6 měsíců, že to není trvalé, takže nic moc:( asi bych to zvažovala pokud bych to věděla dopředu. Na druhou stranu jsem byla fakt ráda, že při té laparoskopii mi zkontrolovali vejcovody a dělohu, vyloučily endometriózu a tak. Takže přínos operace určitě má, i když o účinku drillingu trochu pochybuju:( Já následně za 3 měsíce na IVF vůbec nereagovala na léky a měla jsem jen jedno vajíčko :zed: takže pro mě na prd :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
21.4.15 17:59

@Kawi08 Dnes jsem se práve mé dr ptala v caru, jak to je s tím drillingem..a ona taky říkala, že až tak by se k tomu nepřikláněla..je to přeci jen zásah atd..a také se to vrací…Ale on si každej doktor mektá co chce, ještě jsem neslyšela, že by doktoři měli na něco stejný názory..A to pak nemá bejt člověk zmatenej jak včelka..
Jinak Děkuji za názor, ted jsi mě to také potvrdila..Ale nevylučuju, že to jistě někomu nepomuže..to určitě joo..:)
Já jsem byla stimulovaná na ivf, tak ted mě čeká KET…Já jsem byla stimulovaná jen jednou, ale silnou injekci a měla jsem hafo vajíček…Myslím si, že mě ale přestimulovali a to stačila jedna injekce..Ale taky to nemusí vyjít..A čím tě stimulovali? To moje se jmenovalo Elonva.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí